Opinionsblogg

Utvisa de som finansierar IS från Sverige.

Lite under ytan fortsätter Sverige att vara en stormakt i att finansiera islamistisk terror.

I dag på radion hörde jag om hur Säpo tipsat Skatteverket om närmare 500 misstänka personer som säkerhetspolisen bedömer är med och finansierar mördandet och barbariet som IS utövar. 
Nyheten dammades av på några få minuter.

Det allra mest skrämmande är att ingen verkar särskilt upprörd. Vi verkar skita fullständigt i detta. Det är djupt tragiskt att se hur fullständigt likgiltiga svenskarna har blivit så länge det inte landar på deras egen hud...

Vad är det för fel på er?

Men låt oss ta ett relativt djupt andetag och se över situationen. Det finns alltså flera hundra personer i Sverige, radion nämner Örebro, Malmö, Göteborg och Stockholms förorter (klassiska tillhåll för människor som bevisligen sympatiserar med vår tids värsta terrorsekt) som på olika sätt ser till att underhålla mördandet, våldtäkterna, terrorn och halshuggningarna, genom att skänka stora summor pengar till IS...

Hur är detta möjligt? Sverige måste ha den fria världens fegaste, mest naiva rättsystem när det gäller att jaga människor som stödjer och aktivt ekonomiskt finansierar vår tids grymmaste barbari.

I våras trädde en ny (tandlös) terrorlag in. Inte mycket har hänt. Dessutom är det så att om du är medborgare i landet du vill åka och mörda i (säg Syrien) då kan inte lagen tillämpas alls. Då kan du resa fram och tillbaka hur du vill och omfattas överhuvudtaget inte av den nya lagen...

En terrororganisation går runt med hjälp av religiöst motiverade människor. Den går runt med människor som är beredda att dö för att utplåna vår frihet. Den går runt med stora summor pengar...

Den går runt med intellektuella och välbärgade (det fanns flera sådana som skänkte pengar enligt Sveriges Radio) som inte själva skär halsen av människor eller våldtar småbarn men ger pengar till de som gör det. 

Flera hundra av dessa bor alltså i Sverige. Flera hundra av IS:s ekonomiska bidragsgivare bor i Örebro, i förorterna runt Göteborg, Malmö och Stockholm

Om vi nu vet vilka dessa människor är, hur är det möjligt att de får fortsätta med detta? Inte ens ett eventuellt svenskt medborgarskap borde skydda dem. Alla borde omedelbart utvisas. Jag skiter fullständigt i vart. Det borde finnas en gräns för när ett medborgarskap bör sluta gälla och är det bevisat att man skänkt pengar till IS har den gränsen passerats.

Varför är det så tyst om detta?
Eller har jag missat något.
Vad är ni så upptagna av som är viktigare än dessa vrdrigheter?

 

Kommentarer

#1 - Anonym

Man är rädd för Islam helt enkelt. Svenskarna är så otroligt rädda, att börja städa upp i detta ormbo. Rädda, för att jihadister ska börja bomba o terrorisera, att man tar på skygglappar ist. O hellre pratar om allas lika värde... Ja herre gud.

#2 - Bengt

Bra Marcus!
Detta är något som många undrar över och är en berättigad fråga!
Verkar som om det finns ett systemfel någonstans. Man kommer till någon form av slutsats allt som har med utrikiskt födda/invandrare ska behandlas på ett speciellt och försiktigt sätt. Vad är man rädd för? Hur tänker man?
Jag fattar ingenting allt är så främmande och obegripligt. Frustrationen bara växer när våra folkvalda bara ser på och verkar tycka att allt är i sin ordning, nog fasen skulle man kunna göra något om man bara vågade, ville?

#3 - Farzin från Iran

Så ska det låta. De som håller tyst är fega eller tänker på kortsiktiga vinster med muslimska länder. De som inte följer Svenska lagar eller hjälper till dödande av människor i världen ska utvisas från landet. Tyvärr måste jag säga samma sak om högt uppfatta politiker, typ våren statsminister, Stefan Löften. Handelsförbindelser med IS-LEDARNA i Iran, endast för kortsiktiga vinster. Han åker ditt i Februari. Stefan borde inse att det inte finns någon skillnad på de här bödlarna och IS-ANHÄNGARE och deklarera för svenska folket hur mycket dödande av persiska folket ska han ta på sitt ansvar och leva med fram till döden.

#4 - Mia

Underbart! Tycker nog de flesta normalt funtade människor, utom vår fega regering

#5 - Bozze Gregner

Käre Marcus,

Din indignation är lika beundransvärd som rättskaffens ty rätt är rätt och fel är fel om vi bestämmer oss för att ord betyder något. De möjliga frukterna av Ditt resonemang är dessvärre lite dubiösa — men rätta mig om jag har fel. 1) I en rättsstat måste lagföring ske där misstänkta överbevisas bortom rimligt tvivel. Hur i hoppsan gör man det rent praktiskt i de här fallen? 2) Inte så att världens länder står i kö för att ta emot utvisade människor från Sverige. Tvärtom: utan pass och visum blir det stopp vid varje gräns. Förslag?

#6 - Tänkvärt

Det var ju en debatt för några år sedan där man uppmärksammade hur svenska staten satte in pengar på konton som gick till ISIS så om vi skall utvisa dom som stödjer ISIS så måste vi alltså utvisa regeringen.. :/
Man kan ju ställa sig frågan varför det inte finns någon organisation som heter STOPPA ISIS..
Läste att det nu är 4000 ISIS jihadister på väg till Palmyra i Syrien och att dom färdas under väst kontrollerad flygrum så ingen bombar dom. Ganska tänkvärt att 4000 man med pansarvagnar och massa annat krigsmatriel färdas hela vägen från Irak till Syriska Palmyra utan att bli bombade. Man har däremot bombat Syriska regimens soldater som sköt på dessa ISIS jihadister.

#7 - Tobias

Det finns även Kalle Svensson och liknande som såväl gör IS-resor och skickar pengar till IS. Vart har du tänkt att dessa personer ska utvisas, Marcus?

#8 - Mattias

Det har varit på förslag när dessa stackars ISIS (eller Nusra mfl) veteraner kommer tillbaka (pga av att Ryssland under Putin har bombat dem sönder och samman utan att få ens en tillstymmelse till tack från våra politiker) skall de få lånerensning, mao ett indirekt stöd från svenska skattebetalare till dessa avskräden. Skamligt.

Kommentera