Opinionsblogg

Vad får de egentligen lära sig på polishögskolan?

I dagarna har ett videoklipp fullständigt rivit social media. Det visar en man som går bärsärk på ett asylboende i Fagersjö. Han attackerar tre kvinnliga poliser som försöker, men misslyckas, att omhänderta mannen.

De retirerar. Tre poliser får alltså helt sonika fly fältet medan mannen kommer undan och de som filmar skrattar förnöjt.

 Vi har alltså en extremt våldsam man som attackerar poliser med stenar och slag. Och poliserna försöker hålla fast honom. De ser ut helt yrvakna ut. De utsätts för vad som måste betraktas som grovt övervåld (en stor kastad sten mot huvudet kan leda till döden) och de försöker hålla fast idioten som vill skada dem…Men han slår sig fri och fortsätter att attackera dem. 

Då flyr poliserna. Som alltså är tre. Och mannen är en. Vad handlar det om?

Vad får de egentligen lära sig på polishögskolan?

 

 Hade det varit min dotter, eller min syster som åkte på det där jobbet hade jag hellre sett att åtminstone en av de kvinnliga poliserna drog sitt tjänstevapen och helt enkelt sköt den jäveln i benet. 

 Svensk polis verkar inte ha växlat upp för att kunna möta det nya våldsmonopol som härjar i samhället. i SRP1, programmet Studio Ett, hörde jag i måndags ett reportage från Hammarkullen i Angered utanför Göteborg. Jag är uppväxt i närheten. Jag bodde mina första femton år i Lövgärdet i Angered. På den tiden bestod kriminaliteten mest av några svenska och finska fyllon nere på bänkarna utanför tvättstugan. 

Nu?

 Det finns hela bostadsområden som kontrolleras av en enda släkt. En familj håller ett helt kvarter i järnhand och har så gjort i tjugo år! Jag fattar ingenting. Vad sysslar poliserna med? Man vet vilka det är, man vet vad de heter, man vet var de bor, och ändå verkar man mest ägna sig åt att snickra pingisbord så att ungarna ska ha något att göra?

Politikern från stadsdelen som var med i programmet svamlade bort sig fullständigt. Det var genant att lyssna på honom. Man kunde höra hur släktens pengar rasade ner i fickorna på honom för att ljög sig blå om ansvaret. Alla VET att det är så här. Det har varit så här i förorten i tjugo år. I TJUGO ÅR. 
Men under de här tjugo åren har man ju åkt på med gängstryk av från landets mediala frontsoldater om man så mycket som försökt beskriva problemet. Under alla de här åren har INGEN journalist vågat skriva om det. Det är först nu man vågar göra det. Efter att några gått före och riskerat allt genom att försöka beskriva verkligheten som verkligheten ser ut---

 En polis berättade en intressant sak i sammanhanget. När polisen till sist fick arslet ur vagnen och gjorde några gripanden stod flera människor på balkongerna och applåderade och skrek att de inte vill ha med den där familjen att göra. Stolta medborgare som vågade bryta tystnaden runt förtrycket. 

 

Det är alla dessa människor som den politiskt korrekta mobben fullständigt pissar på när de istället för att angripa det verkliga problemet rider ut mot oss som vågar skriva om problemet. De anklagar oss för att bara ropa på hårdare straff och strängare lagar. Och ja. Jag är för hårdare straff och strängare lagar när det handlar om människor som vill mörda poliser, som handlar med automatvapen och säljer droger till ungdomar utanför skolorna. 

Jag tror gott om polisen. De står vid frontlinjen och ser problemen. Det är högre upp i dynastin som poletten måste rasa ner innan det blir någon verklig förbättring.

 

Kommentarer

#1 - Mats

Jag har sett video och de där damerna har valt hel fel yrke, de borde satsat på vården. Den där killen var helt vidöppen utan någon garde och poliserna hade omringat honom. Sedan ska de försöka ge sig på massa värdelösa grepp som de inte verkar behärska och den enda som verkade klara av honom något så när drar de bort. Sedan så som han gick på, så hade de egentligen all rätt att skjuta honom i benet, men de valde att låta honom slå sönder polisbilen istället. Vad är egentligen intagningskriterierna för de kvinnliga poliserna.

#2 - Anonym

Vi har alltså en kriminell släkt som mer eller mindre styr ett helt bostadsområde, och ingen kan göra ett skit åt saken.
Ska politikerna tvångsförflytta 120 personer ?
Nä, det kommer inte att hända.
I fattiga bostadsområden skaffar rovdjuren sig makt och dom skötsamma lever mer eller mindre i fångenskap. Men enligt vänsterpartiet handlar det som vanligt om frustrerade ungdomar. Bullshit säger jag.

#3 - Doris

Efter att ha sett filmen om poliserna o hört reportaget om den kriminella släkten förvånar mig ingenting, har bott i Malmö i 30 år o sett utvecklingen accelerera. I dagens SvD sitter några politiker o svamlar om att vi skall bli bäst på integration o bli en humanitär stormakt. Lycka till, jag har hört detta skitsnack till leda. Säger någon politiker humanitär stormakt igen så spyr jag. I stället har vi fått flickor som får sitta längst bak i bussen när dom skall till skolan. 60- talets USA, nej Sverige 2017 . Grattis Lööf ,Palm, o Schymann Politiker är min själ inte dom skarpaste knivarna i lådan

#4 - Hans Dahlberg

Det är ju detta våra politiker vill ha. Små kvinnliga poliser som ramlar omkull om någon blåser på dem.
Den mannen hade varje enskild polis på 70-talet brottat ner ensam och utan problem. Idag är det viktigare med genus och dialog än grepp och batongteknik.
Man skäms som pensionerad polis när man ser sådant här.

#5 - Annalena

Hur kan man komma på iden att skicka tre kvinnliga poliser och en man till en som uppenbart är totalt galen. Ena tjejen fick även ta ett rejält slag i ansiktet.
Även om det är bra med kvinnor hos polisen så borde an ändå förstå att dom har inte samma fysiska kraft att hålla en galen man..
Att dom inte sköt honom i benet är ju självklart..idag så är det ju så att polisen alltid för be om ursäkt och ska granskas om man tar fram sitt tjänstevapen..så det finns en risk att bli av med sitt jobb om man skjuter..speciellt mot en flykting...jösses vilka rubriker det skulle bli..

#6 - Cissi

Vad kan poliserna göra åt kriminella släkter som skaffar sig makt i utsatta områden? Ingenting.

Många boende avskyr dom här personerna men dom har ingenstans att ta vägen, och vet att dom kommer att hämnas om man gör motstånd.

Egentligen borde man, som förr i tiden, kunna vräka människor som ställer till med problem.
Idag kan du bli avhyst från ditt boende om du spelar hög musik eller ligger efter med hyran.
Om du däremot är kriminell, har på dig vapen och samlar ihop släkten för att hämnas på grannar du inte gillar - då får du bo kvar.

#7 - Albertina%252520Fares

Hå hå ja,ja man blir både trött och sliten av att läsa om detta. Det är de okunniga fega politikerna och de fega journalisterna som bär skulden, inte poliserna. Fy fan vilket jobb de har.
Jag har bott (som ensam kvinna) i både Kabul, Damaskus och Chicago så jag hade kunnat förutspå detta kaos och denna laglöshet i sömnen. Vi har många fler problem än de i vanliga mafiossamhällen där gansterlagen råder, eftersom här råder Mohammeds lag också och JA, jag är kunnig i både Koranen, Haditherna och Sunna :-)

#8 - Jonas

Varför får inte polisen ha och använda elpistol? Då blir ju buset hanterbart

Kommentera