Opinionsblogg

Nu ÄR media makten.

Tidigare granskade media makten.
Nu ÄR media makten. 

Det är rörande att se, läsa och lyssna på både gammelmedias och politikers yrvakna rapportering och analys av samhällsproblem som just de två, media och politiken GEMENSAMT vägrat tala om i tjugo, trettio år..

När Statsministern med bekymrad min lägger pannan i de allra djupaste vecken och lägger huvudet på sned och verkligen anstränger sig för att försäkra alla om att han minsann numera tar människors oro på allvar, vet man inte om man ska skratta eller gråta.

Kära politiker och journalister: Det är NI som är ansvariga. Det är NI som hållit käften och vägrat tala och skriva om detta under så lång tid.

Den verklighet ni blundat får så länge har hundratusentals människor levt i under alla de här åren. Och det är värre ändå, Människor har försökt påtala allt detta för er under lång tid men ni har avfärdat dem som lögnare, som illvilliga svartmålare, eller så har ni helt enkelt bara vägrat lyssna, vägrat skriva, vägrat bry er ett endaste dugg.

Det tjuter falskt när ni nu i desperation försöker vinna samma människor förtroende.

I går sade minister Bayland i SRP1 att det var borgarnas, skattesänkningarnas och sjukpenningens (!) fel att det finns laglösa zoner i en del svenska förorter.

Är det verkligen sant?
Att unga människor mördar varandra vid busshållplatser med vapen har alltså med sänkt sjukpenning att göra? 

Men det går inte att ljuga för folket längre.

Det är min tröst denna måndag.

 

Kommentarer

#1 - Kurt

Låt bli alkoholen Birro. Ingen förstår vad du skriver. Blir det bätte med Järnrörs Kenta i regeringen?

#2 - Il Capitano

Kära fd "gammelmedia" journalist...
Du ska icke kasta sten i glashuset.
Din ord osar, ånyo, bitterhet.

Medierna du refererar till har du ju själv tillhört, har du förträngt det?
Jag vill minnas att du trivdes alldeles kolossalt bra när du fick utrymme i dessa. Oavsett om det var Kvällsöppet, P3, P4, Expressen, På spåret, Ikväll eller Malou...
Lånar ett citat ifrån en bok av en italiensk författare "jag njöt av att vara i världens centrum". Låter det bekant?

Å det är väl där skon klämmer.
Mycket uppmärksamhet & lite strålkastarljus - då mår du bra.
Ditt val för att väcka uppståndelse idag är dock både sorgligt och ynkligt.
Dags att vakna nu Marcus !

#3 - Magnus

Har också svårt och se hur utvecklingen ska vändas.. Höja skattetrycket? Vänta bara tills vi inte kan hålla uppe bidragsnivåerna när välfärdsstaten sakta men säkert monteras ned.. då är jag rädd att Sverige får uppleva laglösa zoner ala' Sydafrika, Malmö är väl på god väg..

Sverige behöver att människor kommer i arbete och kan bidra till vår välfärd och det snabbt, vi kan inte ta emot flera behövande innan det finns en plan för hur problemen ska lösas.. handlar ju inte om rasism utan om ekonomi, plus och minus.. Sverige har råd..? Säg det till Agda 95år som ligger o dör i en sjukhuskorridor nära dig..

#4 - Fredrik

Snömos som vanligt från denne självupptagna smygfascist och offerkofta. Du har tjänat grova pengar på att fåna dig i gammelmedia Birro. Nu är du jättearg över att de inte vill ha dig längre och försöker göra comeback genom att rida på rasistvågen. Sluta kapa extremhögerns propaganda, du låter bara som en nickedocka. Gör som alla andra skribenter och hitta på något eget någon gång.

#5 - Gustav Hjelm

Hej Kurt, Magnus @ Fredrik,

Vore det inte bättre att möta Marcus inlägg i sak, istället för att kläcka ut er orelaterade tillmälen?
Jag vill istället berömma och uppmuntra Marcus för att han som "fd. gammelmediajournalist" numera agerar självständigt och väsentligt mer klarsynt. Ju fler "journalister" som konverterar desto bättre.

Och i sak; finns det tex. fog för påståendet att de som är ytterst ansvariga för den uppenbart ohållbara situationen i Sverige, nu låtsas vara förvånade och oförstående?

Marcus iakttagelse har noterats av många. Om de styrande, majoriteten av oppositionen och dess övriga tillskyndare (gammelmedia) ägnar sig åt spelat förvirring och förvåning, vem skall då istället börja analysera, dra slutsater, planera och vidta motåtgärder?

Med vänlig hälsning,
Gustav H


#6 - Gustav Hjelm

Sorry Magnus, det borde ha stått "Capitano" istället.

//Gustav H

#7 - Cindy

Vems är felet för alla dom problem som finns idag? Allt handlar perspektiv, eller snarare politiskt ställningstagande.
Så, som jag ser det så finns det många syndabockar i vårt samhälle.
Om vi nu diskuterar segregerade områden som har en massa problem så borde politiker ha skjutit till med resurser för drygt 20 år sedan när problemen började.
Sedan så har vi det svenska folket som gör sitt allra bästa för att hålla sig borta från invandrarna. Det är dom som har skapat dessa segregerade områden genom att dom tog sitt pick och pack och stack så fort flertalet grannar hade utländsk härkomst. Detta är ett välkänt fenomen som kallas för "white flight" och uppmärksammades först i 1950 talets USA.

Sedan så har vi dom kriminella i dessa områden. Dom utgör några procent av invånarna i fattiga områden och skaffar sig makt genom sitt våldskapital. Inte alltför sällan är det individer med psykosociala problem.

Det som behövs är mer resurser, både till skolorna i förorterna men även till socialtjänsten. Sedan så måste vuxna komma ut i arbete till rimliga löner så att man kan ha chansen att flytta till andra områden.
Dessutom måste det bli mer kännbara straff för farliga individer och gärna tidiga insatser då unga människor visar tecken på så kallat antisocialt beteende.

#8 - Josefine

Bra inlägg :)

#9 - Titti

Du har rätt Birro!
SVT väljer att visa maffians makt och utspel i Italien. Intressant.
Men när skall vi få se vad den svenska tidningsmaffian ställer till med eller vilka makthavarna är, de som står i kulisserna och drar i trådarna.

#10 - Anonym

Kommentar till Kurt`s kommentar 2017-01-23
Låt bli alkoholen Birro. Ingen förstår vad du skriver. Blir det bätte med Järnrörs Kenta i regeringen?
Min kommentar till Kurt: Låt bli alkoholen Kurt. Kurt och tyvärr många med honom kan omöjligen hålla sig till ämnet utan börjar argumentera om något helt ovidkommande kanske så beror det på ett för stort alkoholintag eller kanske problem med läsförståelse vad vet jag. Du kan inte relatera till eller kommentera en välskriven och klok text skriven av Birro hur media går maktens ärenden istället för att granska den. Tyvärr gäller det även SVT med få undantag som UG. Kurt Ordet Bättre stavas förresten inte heller bätte. Ifall det inte är alkoholen som spökar så gå till en välrenommerad optiker. Nåväl en eloge till dig Birro.

#11 - Anonym

Gustav Hjelm...
Du glömde "Il" före "Capitano".

Jag tvivlar på att du ens vet vad "orelaterade tillmälen" betyder, tycker dock att det är en mycket passande beskrivning av krönikören själv.
Har en känsla av att uttrycket kommer till användning en hel del framöver, så tack för det "tipset".

"Uppenbart ohållbara situationen"...
men Gustav Hjelm VAD dillar du om??? Källa på det tack!
Alla dessa påhittade underligheter.
Sluta böla och flytta till något annat 'bättre' land om du inte gillar Sverige.

SD-sekten gillar inte sanningen men jag gillar sanningen och kommenterar lögner hur jag vill eftersom det faktiskt är ett fritt land vi lever i.

Birro var skapande en gång i tiden, men idag... inte ett dugg.
Han berättar "alternativa fakta" sagor för fascistiska uppviglare.
Att han valde att sälja sin veka själ för en rutten lunch bör han ständigt bli påmind om.#12 - Gustav Hjelm

Hej du okända (anonym),

Jag unnar inte "kapten" en bestämd form, därför!

Varsågod och lycka till med "tipset".

Det står var och en fri att argumentera för sin åsikt och opponera sig mot andras åsikter. Argumentera görs dock med just "argument", företrädesvis i akt och mening att vederlägga respondentens påståenden, inte genom ad hominem-påhopp.
Användandet av det senare tolkas alltid som att debattören/opponenten inte förmår framlägga sakargument.

Du måste verkligen ha näsan uppkört i elefantens bak om du verkligen inte ser och förstår VAD jag "dillar om".
Den enda "påhittade underligheten" i detta land är påståendet att laglöshet, våldsbrott och attacker mot samhällsfunktioner osv. MINSKAR!
Källa på det?: Googla på "situation in Sweden", ta ett djup andetag och läs själv hur utländska medier beskriver en "uppenbar ohållbar situation" i vårt land.
Du kan såklart göra samma sökning på valfritt språk, även på svenska.

Sedan skall du ge dig akt på att såna som jag inte "bölar". Vi ser tiden an, vi observerar, analyserar, bereder och när läget så kräver, kommer vi att agera. Vi är många nu och vi blir fler varje dag.

I din febriga låtsasvärld vill du gärna tro att vi är en del av vad du kallar "PK-sekten".
Det är vi inte. Vi är vanligt folk, arbetare, tjänstemän, mödrar och fäder, med eller utan invandrarbakgrund. Vi finns överallt, tysta och iakttagande, ej sällan med en mentalt knuten näve.
Vi har tröttnat på allt ältande av åsiktnormer och genustrams. Vi har tröttnat på naiva världförbättrare som med svenska folkets surt förvärvade pengar leker världssamariter.

Vi är jävligt trötta på den svenska de-facto-fascistoida och självrättfärdiga vänstervridningen inom alla samhällsområden, framburen av en kulturmarxistelit som uppenbart lider av en kollektiv narcissistisk personlighetsstörning.
Alltså, vi har tröttnat på såna som du.

Ni har med tvångsmedel format "ert" Sverige, men era örnar kommer att fällas i flykten, och sanningen kommer att segra.
Det gör den alltid, till slut.

Med vänlig hälsning,
Gustav H

#13 - Il Capitano

Gustav Hjelm...

Din trötta reaktion är fullständigt absurd.
Sanningen är du inte i närheten av.
Du skriver mycket men ändå utan innehåll.

Jag väljer att inte bemöta alla dina tokigheter eftersom du är inte offentlig person som den "store" krönikören men att avsluta din hotlista med en vänlig hälsning tar nog tamefan priset. Dra åt...

#14 - Gustav Hjelm

Hej igen låtsaskapten,

Ursäkta, jag hade fel.
Du har faktiskt näsan i ditt eget arsle. Det förklarar ett och annat.

Att varna för ett väderomslag är inget hot utan en förutsägelse.

Och tack för hälsningen, fast vi befinner oss redan i ett helvete.
Ett helvete skapat av dig och dina gelikar.

Ha dé,
Gustav H


#15 - Siwert

Nämen ojdå.
Vad läser man i "gammelmedia" tidningen.
Tidigt första april skämt.
"Gammelmediatelevisionen" har (pinsamt nog) anställt nazi hycklaren.
Skämmes tamejfan!

#16 - Anonym

Till Kurt, Fredrik och Il Capitano: KVID ICKE!

Kommentera