Opinionsblogg

Om att bygga och bränna bilar.

Jimmie Åkesson startar sitt tal med en knastrig gammal uppläsning av Verner Von Heidenstams dikt Medborgarsång. 

 Jag älskar ju lyrik. Jag har till och med några böcker av skalden Verner Von Heidenstam… Sedan hamnade han i konflikt med min stora favorit August Strindberg och kidnappades av svensk konservatism.

 Ett annorlunda och modigt inslag även om det i tevesoffan var nästan omöjligt att höra skaldens ord.

 Svensk politik har under decennier ägnat väldigt mycket tid åt att kratta manegen för SD. Genom att inte tala om sådant som SD talar om har man drivit hundratusentals människor rakt in i famnen på partiet.

 Efter det att partiet kom in i riksdagen 2010, fick de övriga sju partierna fullständig panik och bestämde sig för att försöka mobba ut partiet vilket helt enkelt bara fick SD att växa ännu mer.

 Under flera år satt den politiska och den mediala eliten i samma båt och försökte ro den där ekan så långt bort från SD som möjligt.

 Problemet har varit att SD ägt varenda strand som den där båten drev emot..

 Under snart sju år har i stort sett allting i svensk politik handlat om SD. Under sju år har SD bara vuxit och vuxit.

 SD är numera landets näst största parti och jag kan riktigt se hur de andra partiernas partisekreterare sitter och skissar på nya planer.

 Visst är det mycket märkligt att samtliga partier säger sig avsky SD samtidigt som de snor partiets retorik mer eller mindre rakt av?

 Numera låter Åkesson som en Per Albin Hansson. Han snackar om folkhem och välfärden och låter mer som en socialdemokrat än vad Magdalena Andersson gjorde. Han talar om att kräva sin rätt och göra sin plikt. Han talar om ett modernt folkhem och att ingen ska lämnas utanför.

 Samtidigt blir det lite löjligt när han mässar om att vi ska få vara stolta över Sverige….Han låter som om det vore förbjudet att få göra det. Vad hindrar honom? 

 Det centrala i talet var att han hade en annan formulering kring hur splittringen ser ut i Sverige…

 ”Den angörande konflikten handlar om de som bygger bilarna och de som bränner bilarna…” 

 Jag tror att Åkesson talar till många som älskar det sunda förnuftet. Det har funnits en stor lucka i svensk politik och de övriga partiernas fullständiga oförmåga att handskas med hans parti har bidragit till hans popularitet.

 Samtidigt kan han spela på att han och hans parti aldrig riktigt testats i regeringsställning. Han kan stå utanför och äga perspektivet från det hållet.

 Hade man stått upp och tagit striden eller diskussionen så hade SD aldrig blivit så här stora. Så enkelt är det.

 Det hela handlar om vilken bild av Sverige man känner igen sig i. Är det Socialdemokraternas version av att det går väldigt bra för Sverige eller är det bilden som SD sprider, att Sverige är ett land i kris, med Europas sämsta vård, med splittring, sönderfall och rädsla.

 Vilket Sverige är det vi lever i? Vem har ritningarna till landet vi lever i? 

 Det är detta som avgör valet nästa år. Den som bäst lyckas beskriva Sverige kommer vinna valet.

 

 

 

Kommentarer

#1 - Tobias Lindkvist

Det är folks rädsla som kommer avgöra valet nästa år. Tyvärr. De som är rädda för det nya, för det främmande, för förändring. De som på fullaste allvar tror att terrorn kommer att vinna, de som är rädda för några nyansskillnader i hudfärg, de som tror att HBTQ-rörelsen kommer utrota mänskligheten med HIV kommer att rösta på SD. Vilket tyvärr får Birro & Co att jubla av glädjefnatt.

Medan vi som visserligen är oroade för terrorns frammarsch men behåller vårt sunda förnuft inte låter oss skrämmas av vår rädsla och rösta med huvudet och inte könsorganet lägger vår röst på något parti med lite mer verklighetsförankring än ett parti med rötter i nazism och främlingsfientlighet. För Sveriges bästa hoppas jag att svenska folket gömmer undan sin rädsla och röstar med hjärnan år 2018.

#2 - wigwag

Jag hatar folkhemmet. Rasbiologiska institut och social ingenjörskonst. Och sen kräver jag vad fan jag vill när jag vill utan att först göra nån plikt överhuvudtaget. Jag kräver mina medborgerliga rättigheter helt enkelt. Vilka jag har bara för att jag har dom. Det finns massor av svenskar, inyfödda i femtielfte generationen, som bara sitter på sina feta arslen och kräver och kräver och kräver sina faktiska eller självupplevda rättigheter utan en tanke på nån jävla plikt men det var säkert inte dom JÅ rikta sig till när han uteslöt dom från sitt jävla folkhem. Nej tack Åkesson. Jag vill leva och dö i ett annat Sverige.

#3 - Cindy

Jimmy är bra på att snacka, men har hans parti några faktiska lösningar på samhällsproblem?, Svar: nej.
Han talar om att anpassa sig och så använder han ligister som exempel på folk som inte anpassar sig, men kriminella skiter i lagar i vilket fall som helst och majoriteten av invandrarna sköter sig så problemen kvarstår.

#4 - Anonym

Jag är betre dig på att blogga och jag hetter också Marcus bommm!!!!!!!!!!!!!!!!👊👊👊👊👊👊👊

#5 - Anonym

Också du Marcus Birro..........det gör mig besviken.......
Dessa sparkar och slängar så fort Jimmie Åkesson visar sig eller säger något ..... och mot alla oss "hundratusentals" som av fri vilja röstar på SD ...... Enl dig har vi "drivits rakt i famnen på partiet". Vad vet du om oss och våra motiv ?
"Är det Socialdemokraternas version av att det går väldigt bra för Sverige eller är det bilden som SD sprider....." Socialdemokraterna har en "version" men SD "sprider en bild" .....enl dig.
"Den som bäst lyckas beskriva Sverige kommer vinna valet". Instämmer. Det råder ingen tvekan om vem som bäst beskriver Sverige. Och det är inte du.

#6 - THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: (drogunduspellcaster@gmail.com) du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom (drogunduspellcaster@gmail.com)

Kommentera