Opinionsblogg

Sverige-Fronten med det svarta ljuset tänt.

Ibland undrar jag om vi lever i samma värld som politikerna. Jag avskyr egentligen föraktet för politiker. Det är ofta ett uttryck för ren lathet. Man orkar inte bry sig och drar alla beslutsfattare över en kam. Politikerförakt blir en ursäkt för att inte sätta sig in i viktiga frågor.

Det är ungefär som när man ska adressera det islamistiska barbariet och de okunniga och fega snackar om ”religioner”.

Men de olika världarna….

För en politiker verkar det mesta handla om spel. Det känns inte som om det är på riktigt. Allt handlar om positioner, om att flytta eller inte flytta sina pjäser så att man en dag (som helst ska komma snart och helst sedan vara för evigt) kan få stå på toppen av allting.

 Makten som självändamål.

 Medan det riktiga Sverige med all rätt förfasar sig över skandalen med att hemliga uppgifter pumpats rakt ut och in i främmande makts händer, så handlar det politiska ansvarstagandet enbart om att skydda sina egna ballar. Alla vill stå fria. Statsministern skulle inte avsäga sin makt om han så ertappats med brallorna nere. Han älskar sin makt. Därför får två av tre ministrar gå. På det sättet kan statsministern fortsätta att framställa sig själv som en stabil, stark och handlingskraftig ledare. När allt han har gjort är att städa lite i vrårna för att kunna återgå till business as usual…

Hela havet stormar och när det stormat ser exakt allting ut som det alltid gjort.

 Hade en vanlig dödlig stått som högste ansvarig för den sortens lagbrott som statsministern rimligen är ansvarig för, hade han rykt snabbare än socialbidraget för Christer Pettersson.

Nu?

 Havet har stormat och när vinden lagt sig är det samma hav,samma ogenomträngliga dimma,samma trasiga båt som tar in vatten och samma förvirrade kapten längst fram med kikaren i högsta hugg.

Vi är fronten med det svarta ljuset tänt.

Stackars Sverige.

 

 

 

Kommentarer

#1 - Il Capitano

Storm i glaset på ringvägen.
Gosse så korkat.
Du kan bara inte låta bli att mala på om Islam.
Hört talas om Abraham?

Du ljuger dessutom för dig själv.
Du avskyr inte alls förakt, det är ditt levebröd.
Marcus Birro är en föraktare och inte någon författare.
Sant är att stackaren är i fronten med det svarta ljuset tänt.
Kapten Birro var vänlig släck ljuset i din lilla ubåt.

#2 - Il Capitano

#1 -glömde tilllägga.

Är ingen anhängare av Lövfen men idag sparkade han Alliansen på... Ja ni fattar.

#3 - wigwag

Fattar inte varför inte misstroende mot Löfven väckts. Anser alliansen, SD och övrig opposition att det är förenligt med statsministerfunktionen enligt svensk konstitution att inte försäkra sig om raka informationskanaler, åtminstone inom den regeringsbildning statsministern har ansvar för, som leder direkt till statsministern själv i frågor där myndighetschefer, utsedda av regeringen,
medvetet bryter mot svensk lag på ett sådant sätt att svensk säkerhet blir hotad??? Detta är alltså helt jävla sanslöst. Saknar motstycke i svensk politisk nutidshistoria. AVGÅ Löfven.

#4 - pimme2ström

Just saying. Denna soppa började puttra redan på Reinfeldts tid.
Soppan kokade över av, den numera dömde, myndighetschefen och hennes team som fick för sig att dom stod över lagen.
Ministrarna som fick gå teg för sin chef.
Chefen sitter kvar. Inga problem med det.
Löfven var rätt ironiskt vass på presskonferensen. Sånt gillar jag.

å nu något helt annat, en anekdot.
bilskrället fick körförbud p.g.a. utebliven kallelse samt även utebliven påminnelse om besiktning.
varken kallelse via post eller e-post. svagt som f*n tycker jag. blev småilsken så jag ringde Transportstyrelsen och vädrade mina åsikter,
"vi har haft lite problem med detta. det är i-n-g-e-t krav att vi måste skicka kallelse" blev svaret av kundtjänst. passade genast på att ge lite tips (host...) om hur man bemöter sina kunder.
"en myndighet utan koll är helt värdelöst" "det var bättre förr" är kanske inga direkta tips men fick det sagt iallafall. haha!
3 veckor i juli utan bil. hurra för den semestern.
problemet är ur världen igår. bättre lycka nästa år?!

Kommentera