Opinionsblogg

Talet som aldrig hölls.

Regeringskris ett år före valet.
Misstroende mot tre ministrar.

Tänk om någon av ministrarna ställt sig upp och sagt: 

 


"Vi klantade till det. Vår plan om att hålla detta hemligt sprack som ett byxarsel. Vi visste men vi ville inte att ni skulle veta. Nu vet ni och vi har klantat oss och ber om ursäkt för att vi lät makten berusa oss. 
Vi borde ha berättat när vi visste. Vi borde ha vetat tidigare. Det är mycket som gått fel och vi är alla ansvariga, var och en för sig, och som kollektiv. Vi har agerat hysteriskt maktfullkomligt och vi inser att folket kommer göra rättvis revolt mot allt detta i nästa valrörelse. Vi avgår alla med omedelbar verkan. För att kunna se oss själva och eventuella väljare i ögonen. Nu ska vi sätta oss på puben och supa skallen i bitar."

En sådan minister hade fått en kram av mig.

Varför förväntas politiker vara något annat än människor? Ta ert ansvar. Avgå. Skäms. Avsäg er era förbannade privilegier. Kliv ner från scenen. Ta ert ansvar. Ni har fortfarande chansen.

 

Kommentarer

#1 - Jag

Om Alliansen hade styrt då hade det låtit annorlunda Marcus. Vad hade du då sagt?
Jo, att alla gör misstag .

#2 - wigwag

Fyran vad gött med lite regeringskris så här framåt sensommarn. Jag gissar att Löften, i eftermiddag, meddelar sin och regeringens avgång. Grattis och bra jobbat alliansen.

#3 - skärpning

Är inte alliansen också en del av anledningen till att det byråkratiska inte fungerar som tex i det här fallet?

Känns lite som om att detta hade hänt oavsett vilken regering vi hade haft, man har bara kört på som vanligt liksom, så frågan är vilka är det som satte det i system? De personerna och de som nu underlät att göra något de borde få stå till svars, men det blri nog blandad pott från både de röda och de blåa.

Politikerföraktet kommer öka i takt med att brister visas och at tingen vill ta ansvar, detta är inte första gången och inte heller sista, vi borde ha större krav än så på våra politiker oavsett partifärg.

Så skärpningpolitiker

#4 - Conny Lundberg

Bra där, Marcus!
Om vi låter vänja oss vid inkompetens och ursäkter istället för ärlig ånger och bättring i klar och konkret form så förtjänar vi det vi får, oavsett vilka partier som sitter vid makten!

Kommentera