Opinionsblogg

Den svenska fegheten är kriminell.

 

Härom dagen satt jag och kollade en stund på tevesändningen från den så kallade politikerveckan i Järva utanför Stockholm.

En kvinna i publiken undrade vad panelen tycker om månggifte, att det finns människor som kommer till Sverige och vad de tyckte om att det i skymningzonen som är svenska utanförskapsområden frodas alternativ rättskipande.

Hon undrade också om panelen trodde att det med den stora flyktingströmmen kommit människor som skulle kunna tänka sig att begå terrorbrott i Sverige.

 Då tände det till.

 Alla blev upprörda.

Men inte riktigt på det sättet jag hade trott.

Det skreks om islamofobi och rasism. Blickarna tändes som eldar. Alla var överens om att kvinnan ställt en rasistisk fråga.

 Kvinnan som ställt den gick därifrån. Med henne gick ungefär en tredjedel av publiken. Det satt sju stycken kvar. 

 Fiasko var ordet sade Bull.

Samtidigt. Media sliter sitt hår för att försöka parera frågan om man mörkat i vissa känsliga frågor. Har man det eller har man det inte?

Fast frågan är redan avgjord. Väldigt, väldigt många människor upplever att det är på det sättet. Då är det på det sättet.

 Och så detta med det öppna samhället. Varför sätter vi likhetstecken mellan ett öppet och ett oskyddat samhälle? Varför reagerar inte folk, media, makthavare och opinionsbildare med ilska, beslutsamhet och fördömanden när det nu konstateras att ökningen av antalet våldsbejakande extremister i Sverige varit explosionsartad.

 Så här säger Säpochefen Anders Thornberg till TT:

 "Vi har aldrig sett något liknande i den omfattningen förut."

 

Vi tar det igen. Aldrig någonsin har Säpo sett ett allvarligt hot mot oss ökat så lavinartat. 

Aldrig...

 Sverige har gått från att hysa runt 200 islamitiska extremister (2010) till att nu ha flera tusen.

Vad säger politikerna? Vad säger etablerad media? Vad säger Expo?

Tänk om denna fruktansvärda ökning, detta direkta hot mot alla oss och alla våra barn, kommit från högerextremt håll. 

 Då hade ni fått höra från Expo.

 Jag menar att alla  som håller käften om detta indirekt gör sig skyldiga till medlöperi. Det är en närmast kriminell feghet att faktiskt veta hur det ser ut men av rädsla för att bli anklagad för islamofobi hålla käften om detta hot.

Fegheten är som ett blågult plåster över vårt lands kropp.

jag är så trött på den här förbannade fegheten. ja, jag är trött och sorgsen över vad som drabbad mig yrkesmässigt för att jag konsekvent vågat skriva om detta, men det är en sorg och en ilska som jag bär som medaljer.

 Jag är förbannad på de som har det yttersta ansvaret, politiker, opibionsbildare, religiösa ledare från alla samfund. Varför håller mi käften? Hur rättfärdigar ni er stinkande feghet, nu när ni vet hur fruktansvärt stort hotet är? Varför lamslår ni er själva?

 Så här fortsätter Säpo-chefen:

 

-I princip varannan dag får vi underrättelser där det påstås att det ska begås terrorattentat, att någon sagt att man ska begå terrorattentat eller information om att något är i görningen.

 

Varannan dag altså…

 

Kanske är det politiskt korrekta skitsnacket om att vi inte ska vara rädda ett slags opium för folket. 

Min undrar nu är varför inte fler är räddare, mer förbannade, oroliga?

 Ja, vi har ett öppet samhälle. Men nej, det är inte omöjligt att skydda oss från dem som vill mörda oss.

 Den stora frågan här är om vi överhuvudtaget vågar göra det som krävs eller om vi är så livrädda för den korrekta mobben att vi heller håller käften.

 

Kommentarer

#1 - Anonym

Om Trump kan bli president så kan du starta
ett parti som kommer in i riksdagen. Tro kan
försätta berg. Vi är med dig.

#2 - Il Capitano

Har verkligen Marcus Birro formulerat ovanstående text alldeles själv?
Syftet är uppenbart. Låter som någon paranoid dynga producerad av de ökända hatnissarna Ekeroth's.
Förmågan att begå någon terror i Sverige är låg i den av herr Birro (ekeroth&ekeroth?) utpekade gruppen.
Terrorattentat utförda av salafisterna 'ger' egentligen endast något i krigsområdena på hemmaplan, enstaka dåd i Storbritannien eller Frankrike lönar sig dåligt.
Å tyvärr. Vansinnesspåkörningar av fotgängare eller in i hus osv har hänt
tidigare i Sverige, av 'vanligt folk' med psykisk sjukdom eller under alkohol/drog påverkan...

Så Marcus, ta å sätt dig på valfri parkbänk och slappna av... eller varför inte börja packa en flyttkartong eller två.
Om du vill "hålla käften" så går det bra, men det får du bestämma alldeles själv.

#3 - Klarsynt

Klockren analys av förnekelsen bland många "blinda" svenskar. "Men dom då" riktat mot högerextremister är det enda urvattnade och bleka argumentet som används för att tona ner den islamiska extremismen.

#4 - Hans

Il Capitano....Suck! Jag säger som Stenmark på sin tid " He int lönt å förklara för dom som int förstår".....

#5 - bebop

Vi har ju redan ett direkt hot från högern med bla bombattentat.
Frågan är varför du låtsas som om att detta inte finns?

Du är ju precis likadan som de du anklagar när du pratar om feghet, du är som de som bara pekar på högerextrema fast du bara pekar på extrema muslimer - så vad är skillnaden Marcus?De flesta av oss är rädda för ALLA extremist dåd vare sig det kommer från höger/vänster/kristna/muslimer/ateister osv osv och att en del av er bara pekar åt ett håll och 'råkar' glömma att peka åt andra, eller ännu värre förnekar att det andra finns, är ju det största problemet.

#6 - ni är likadana

Klarsynt - ja nog är det klockrent alltid,
fast problemet är att birro själv gör precis samma sak som det han anklagr andra för

jag håller med han/hon som skrev att normala människor är rädda för alla extremister oavsett om de är muslimer eller rasister

llla extrema våldsamma människor oavsett om de är muslimer, rasister eller fotbollshulliganer ska uppmärksammas och det ska göras något åt problemet

det håler inte att som ni bara peka på en del av problemet, här ska inte ges några frikort till några extremister oavsett om de är höger vänster, troende eller ateister, aik:are eller göteborgare osv

ta upp alla extremister, så länge ni inte gör det är niexakt lika fega som de ni anklagar, ni är precis likadana alltså och har med det dumförklarat er själva

#7 - fel väg

Rädsla föder hat och våld, varför vill du uppmuntra till det M. Birro?

#8 - Anonym

Det är väl forskare som säger att det
största hotet är islamister och då behöver
väl ni inte hoppa på M.B och behandla honom
som en påse sopor.

#9 - bebop

#8 - Anonym - men ditt resonemang är ju som om man skulle säga 'jamen atombomber är farligare än pistoler och gevär, låt oss bara ta bort atombomberna sen är världen inte farlig för oss längre' - det är en farlig tanke om man bara vill ta bort hot som drabbar oss men vänder ryggen till det hot som drabbar andra - DET är feghet om något.


Jag förstår inte varför en del envisas med att ge vissa xetremister frikort, alla våldsextrema människor ska väll tas på allvar och stoppas?? Varför tycker inte ni detta?
Varför vill ni bara koncentrera er på vissa istället för att ta itu med alla extrema fanatiker?

#10 - Anonym

bebop-tycker nog du överdriver en aning, men
om du själv fick välja på att gå igenom en
farlig park mitt i natten eller en som inte
är så farlig, vilken hade du då valt?

#11 - bebop

#10 - Anonym

Fast det där håller ju inte som exempel för ditt resoneman, ett mer passande exempel hade istället varit:
'om du själv fick välja på att gå igenom en farlig park full med extrema islamister mitt i natten eller en park som är full med extrema nazister,
vilken hade du då valt? '

Förstår du nu??? Det ena gör inte det andra ofarligt, (utom möjligen för de fanatiker som delar deras åsikter) så återigen jag förstår inte varför vissa av er bara pekar på ena faran när vi den stora massan är rädda för ALLA extremister.

Så vad är ditt svar, vilken park hade DU valt, eller hade du precis som jag valt att inte gå i någon av dem på natten men sen krävt av myndigheter och polis att det vidtar åtgärder för BÅDA parkerna

#12 - Emil

Svar till Bebop: Alla gånger att jag valt gå genom parken fyllt av nationalsocialister. Jag är ju svensk?! Blond och blåa ögon skall jag väl tillägga.

#13 - La dottoressa

Svensk feghet är något som våra grannar i norden länge har påtalat för oss.

Man får ALDRIG någonsin kritisera en person med invandrarbakgrund som gör något dumt, för då är man rasist.

Många invandrare här i Sverige är också rädda för utvecklingen i landet. Dom blir då kallade för rasister, husblattar och onkel Tom.

Det som gör gällande i svensk politik idag att vi måste tycka synd om varenda kotte som inte har sina rötter i detta land. Vi måste sympatisera med kriminella, islamister och hedersförtryckare och ALLT är "samhällets fel".
Ren och skär galenskap!!!!!!

#14 - AlbertinaFares

Bra Marcus !!!
Vi har importerat problem och självklart kan man finna orsaken i invandringen från mellanöstern och afrika de senaste åren. Det tar tio år att åtgärda skrivs det idag ...hur ska det gå till ? Politikerna i styrande position är höga på invandringstanken och redan så beroende att det tar minst 20 år att rehabilitera dem.

#15 - bebop

#12 - Emil - det där var otroligt sorgligt att höra, så det är ok med 'vissa' våldsextrema människor så länge det inte drabbar oss personligen?
De flesta av oss tycker inte det utan vill att alla ska kunna vara säkra och vi tar avstånd från ALLA extremister, deras tidsinställda bomber (det har varit 3 bombattentat av högerextremister hittills nu på kort tid) kan nämligen inte känna av om det är en svensk blågd kille som du eller en muslimsk mörkhårig man som går förbi just där och då.

#13 - La dottoressa - Kritisera måste man få göra men när det bara blir hätska hatdebatter från alla håll så leder det ju ingenstans, sen blir det löjlgit om man skylla alla problem i samhället på bara en grupp som då får skulden för allt från de tar våra jobb till att det är invandringens fel att lingonsylten har blivit dyrare osv.. det leder ju ingenstans.

Vad som måste till är att det måste läggas mer resurser på att bevaka våldsamma extremister, skitsamma om det är fotbollshulliganer islamister eller nazister, ingen av dem ska få frikort
Det måste ställas krav på människor som kommer hit, självklart har de rätt til sin religion och seder MEN de måste följa svenska lagar och kvinnor ska inte förtryckas av vare sig muslimska män eller svenska.
Politkerna måste omprioritera, istället för att lägga pengar på rut eller rotavdrag så ska pengarna läggas på sjukvård och våra gamla. är det verkligen någon som på allvar tror att ifall invandringen och dess kostnader helt stoppades att de pengarna skulle gå till de behövande i sverige som våra gamla? nej icke, det spelar ingen roll om det är S, M eller SD som sitter vid makten politikerna skor sig själva eller de lobbyister som verkar bakom ridåerna.

Jag är så gammal att jag minns när invandringen inte att de höjder de har nu men inte sjutton la spengarna på sjukvård eller pensionärer då heller, byråkrati och en massa onödigt trams
Sen pengarna, de otroliga stora summorna som bakas in i invandringen, går det mesta till invandrarna själva? nej faktiskt inte, de mesta pengarna går till de som utnyttjar systemet, dvs svenska företagare, istället för att gnälla på invandraren att det kostar tex 10 000 per dygn så gnäll på de som faktiskt tar de hutlösa hyran, eller de politiker som godkänner det, , många av de som tjänar pengar på invandringen som vi skattebetalare står för är ju just invandringskritiker, man blir så förbannad på denna dubbelmoral, de är DERAS fel att Sverige blöder pengar

Så ja jag är också kritsk och förbannad men jag riktar kritiken där den hör hemma

#16 - bebop

Marcus Birro är för övrigt inte rasist och tar lika mycket avstånd från dem som han gör från de muslimer som missköter sig, det har han ju själv sagt, så Birro står knappast på rasiternas sida om någon nu var så dum att dom trodde det

#17 - Anonym

Bebop-tror nog att Säpo har hyfsad koll och att de prioriterar hotet
från islamister då de är det största hotet.

Tycker du att dom prioriterar rätt eller fel?

#18 - bebop

#17 - Anonym Ja nog har Säpo koll och det är också därför 3 nazister sitter häktade just nu för bombattentat i Sverige.

Tycker du att dom prioriterar rätt eller fel?
Själv tycker jag det är bra att SÄPO bevakar ALLA fanatiker och våldsamma människor och den synen delar jag med en majoritet av oss svenskar.

Men om du anser att bombattentat av svenska nazister är mindre farligt så får det stå för dig men tidsinställda bomber diskriminerar inte och kan drabba alla inte bara de tilltänkta målen, just precis som när islamska terrorister dödar även muslimer.

#19 - pimme2ström

#16 -bepop
Håller med om det mesta du skriver. Helt klart så ska de extremistiska svenska fanatikerna åka i finkan på kännbara straff och de extremistiska invandrarna ska snarast transporteras ut ur landet.
Det är en självklarhet tycker jag.
Men du skriver också att...
"Marcus är för övrigt inte rasist".
Jasså säger jag då. När och var har han tagit avstånd från rasisterna?
Inte på denna blogg iallafall.
Åsikterna han skriver är oftast rasistiska i mina ögon (han använder samma slagord som rasisterna: "pk", "gammelmedia" osv. han beskriver sig helst som en "patriot", en "krigare" mm) så på den punkten är vi oense.

#20 - bebop

#19 - pimme2ström - Jag har nu läst igenom flera blogginlägg av Marcus och jag kan faktiskt inte annat än att hålla med dig..

Jag har ju redan skrivit om hur jag finner det konstigt och stötande hur man bara pekar åt ett håll och efter en genomgång av inläggen kan jag inte annat än hålla med dig, det är inte en enstaka gång eller tillfälligt bristande omdöme utan det är om och om igen samma åsikter pyr igenom.

Jag ser en röd tråd, ena sekunden fördömer man något för att i nästa sekund ignorera det om det kommer från något annat håll än invandrare/muslimer, man pratar om moral men uppvisar själv ingen, man pratar om respekt för kvinnors rättigheter men vill i nästa sekund ta bort den när det passar den egna överygelsen och religigonen, man pratar om at ta avstånd från terror när det gäller muslimska extremister men nämner inte med ett ord nazistisk terror och bombattentat i sverige av dessa, detta är inget annat än hyckleri bara dolt i finare ord.

Så fort någon kritiserar eller ifrågasätter kallas man för hatare av svansen av blint följare,

Marcus Birro har rätt till sin åsikt även om jag inte delar den men att inte stå för den det gör honom knappast den hjälte som hans meningsfränder vill ha honom till och fegheten han pratar om i sitt inlägg kan knappast gå för bara alla andra utan gäller även honom själv.
Men så fort någon använder Birros egna ord men emot honom då kallas dem för hatare, inget ord om att Marcus använder samma ord om de som inte delar hans åsikt, utan man använder sig av dessaangrepp för at ta ifrån andra deras rätt till åsikt och att uttrycka den.
Det är samma mönster hela tiden och det är otroligt synd tycker jag.

#21 - Anonym

Jaha, så nu har ni förvandlat M.B till rasist....det säger ju en hel
del om er. Hur kan ni tolka honom så fundamentalt fel? Det har
ju snarare varit en undlåtenhet hos våra politiker och media i
dessa frågor som M.B har lyft fram på ett väldigt nyanserat
och balanserat sätt. Tycker M.B uttrycker empati i sina
resonemang då han värnar om Sverige och dess invånare.

#22 - bebop

#21 - Anonym - Nu gör du precis det jag nämnde. Hur kan det vara fel på alla andra, hur kan så många se samma sak utan att man tar till sig det minsta självkritik,

Sen, hur ser Marcus till ALLA invånare i Sverige tycker du? Bara en blick på hans inlägg visar ju att så inte är fallet.
Och frågan kvarstår varför tar Marcus inte lika kraftigt avstånd från extremistiska våldsdåd från ALLA sidor, att lyfta fram enbart en sida är knappast nyanserat även om du försöker få det till det.

En majoritet av oss svenskar fördömer ALL våld, vi tar avstånd från ALLA extremister.
Att inte all gör det är för mig obegripligt

Vänd på det, om någon bara hade lyft fram våldsdåd från högerextrema sidor och låtsats som det regnade när det gäller islamistisk terror hade du inte funit det underligt och faktiskt frånstötande, hade du inte ifrågasagt? Och det inte precis det du gör i ditt inlägg, ifrågasätter media och politiker, men du har problem med är det gäller Marcus Birro. Ska vi inte ifrågasätta alla som uppvisar samma beteende?
Fundera på detta lite

Jag är rädd för islamistiska terrordåd, men jag är också rädd för högerextremistiska terrordåd och anser att resurser ska läggas på att få stopp på all extremistisk verksamhet oavsett varifrån den kommer.
Jag kan inte förstå hur alla inte kan vilja detsamma, hur man kan blunda för ena sidan.

#23 - Anonym

bebop-Trist att du läser in att M.B hyllar
nazism, vilket inte jag heller gör, men det
säger en hel del om hur du och andra läser
in saker som inte stämmer.

Nu när IS kommer att falla så kommer terrorn
att öka i europa, därav så måste vi i Sverige
vara väldigt uppmärksamma den närmsta
tiden så det inte blir ett nytt Drottninggatan
igen.

#24 - bebop

#23 - Anonym - Vet inte varför du hittar på saker man jag har inte sagt att Birro hyllar nazister däremot har jag sagt att han inte tar avstånd från högerextremister på samma sätt som han gör med muslimska. Det är ju bara att se över alla inlägg på hans blogg så ser man obalansen i hans kritik och fördömande.

Men ja var snäll och bemöt det jag faktiskt säger istället för att använda dig av en faktiskt uttdaterad och riktigt tråkig debatteknik där man försöker lägga ord i andras munnar, och påstå saker som inte är sanna. Jag är mer än kapabel att uttrycka och stå för mina egna åsikter, tack.

Det är viktigt att stopp IS, men jag vill inte att säkerhetstänket stoppar där och att man även stoppar bombattentat från nazister.
Det är också uppseendeväckande tydligt hur du vägrar att benöta eller ta avstånd från de 3 bombattentten som flera nazister nu sitter häktade för.
Som sagt tidsinställda bomber diskriminerar inte percis som mordiska galningar i lastbilar, ingen av de frågar efter vilken nationalitet eller relligion människan nära faran har. Förstår du nu?

#25 - dubbelmoral

ja var är det höga protestropen angående nazistbomberna i Sverige eller den vita medelålders mannen som körde in i muslimer i England?

det är väldigt tyst när det gäller såna saker. man kan bara spekulera varför..

#26 - Anonym

Tja, M.B lär väl svara dig angående ditt
påstående att han älskar högerextrema.
Fast intressant att man enligt dig inte
enbart kan diskutera problem kring
islamism, eller har jag fel?

Det låter i mina öron som att du försöker
att maskera ditt hat mot oliktänkande
i någon trist retorik kring högerextremism.

Det är väl bättre att diskutera kring det M.B
skrev och att man håller sig till ämnet.

Kan det vara så svårt?

#27 - AnNa

Det var ett jävla tjat om feghet.

#28 - gammal taktik

'anonym 'du håller dig ju inte själv till ämnet utan sitter ju och ljuger ihop en massa om andra det är ju uppenbart nu att du använder dig av en taktik som man ser mest hos sk 'invandringskritiska' hur man ljuger och påstår att andra sagt saker som dom inte gjort

vidrigt beteende

#29 - bebop

#26 - Anonym - För det första har jag bett dig sluta komma med påhittade saker, jag har aldrig sagt det du påstår något som är väldigt lätt för alla med läskunskaper att se så du dumförklarar bara dig själv.
Tycker din diskussionsteknik är minst sagt låg men som sagt det slår bara tillbaka på dig själv, och varför använda sig av en sån utdaterad taktik, de flesta av din åsikt har ju övergett den för länge sen, av god anledning.

För det andra du vägrar kategoriskt att ens beröra faktumet att 3 nazister nu sitter häktade pga av 3 bombattentat i SVERIGE, detta är något som skrämmer varje normal människa men vissa av er nämner inte detta ens, ni pekar bara på islamistisk terror och låtsas som att det är den enda at tvara rädd för, så är det naturligtvis inte.

Om några personer enbart fokuserar på flyktingar och muslimsk extremism medans dom låtsas som att inga andra fantiska och fraliga extremisrter finns så finns det all anledning att ifrågasätta dem och deras motiv, folk är inte så dumma osm ni tycks tro, enbart fanatiker köper saker rent av utan att ifrågasätta.

Så där de flesta normala människor fördömer både muslismsk och nazistisk extremism så finns de alltså de som bara håller upp stora plakat som visar på det ena, detta alltså samtidigt som man skriker sig hes om feghet, ja vad ska man säga om sådant beteende, det är inte bara hyckleri utan på gränsen till ren och skär propaganda, med andra ord man är precis lika illa som de man gnäller på, grattis.

#30 - Humanisten

Men när någon påstår att det är sk obalans i M.B kritik av olika
slags extremism, så kan ni väl inte på fullaste allvar mena att
det beror på att han skulle se mellan fingrarna när det gäller
nazism?

Hur tolkar ni in att M.B inte tar sk avstånd från högerextrema?
Är det för att han hatar islam?
Några andra konspirationsteorier?

Glad midsommar

Humanisten

#31 - tsk tsk

hur tolkar ni att en person påstår något, dåligt läsförståelse eller medvetet försök till smutskastning av de som inte tycker som ni?

#32 - kanske

Varför Birro inte nämner de bombattentat och andra våldsdåd som nazister står samtidigt som han bara nämner extrema våldsdåd i islams namn kan ju bara han svara på.
Kanske det är den där 'fegheten' som han pratar om?

#33 - bebop

#30 - Humanisten - Det ju bara för alla med uns av källkritik i sig att ta reda på hur det ligger till, läs igenom alla inlägg av Birror och jämför hur många som är riktade mot muslimsk extremism och sen hur många som riktar sig mot och tar avstånd från nazistisk extremism, svårare än så är det inte.
Varför Marcus väljer att bara kritisera vissa extremister kan enbart han svara på, det skulle faktiskt vara intressant att få veta för rimligtvis borde även bomber från nazister skrämma honom lika mycket

Jag tar avstånd från både muslimska extremister , högerextremister och vänsterextremister osv, gör inte du?

#34 - pimme2ström

# 20 - bebop
Klockrent !

#35 - wigwag

Bebop. Det är mycket enkelt. Birro är en krigare som kritiserar företeelser i Sverige idag som man helst ska tala tyst om och inte kritisera alls. Att förskräckas av nazisters illdåd och uttrycka hat och vrede mot högerextrema hör liksom inte dit. Ingen blir av med jobbet på nån tidning för att ha spottat och fräst åt det hållet. Om Birro istället gjort så skulle han ha kvar sitt jobb på expressen, vad jag förstår, och fått handfasta applåder + journalistpris därtill.

#36 - bebop

#35 - wigwag - Vill man ha trovärdighet så kritiserar man åt båda hållen - så enkelt är det oavsett om man är Marcus Birro eller jobbar på Expressen eller en okänd skribent som skriver anonymt på nätet.

#37 - Anonym

Nazism är samma skick för mig som islam. Något mer rasistiskt och intolerant än muslimer har jag nog aldrig stött på.
Klockrent som vanligt marcus!!

#38 - intolerant hyckleri

Svar till #37 - Anonym

Snarare är det väl intolerant att dra alla muslimer över en kam, som vanligt lyser hyckleriet starkt hos er med dessa åsikter

#39 - Anonym

Det är ju snarare ni som är intoleranta
mot dom som har en åsikt om islamism.

Fast ni kan ju inte se det för ni står ju för
"godheten"....

#40 - intolerant hyckleri

*suck* låt mig gissa snart kommer uttrycket 'godhetsknarkare' det är ju vanligt hos en del av er och det mest pinsamma uttrycket online
anonym du är en hycklare för du vill kritisera andra men kan inte ta kritik själv o du klagar på intoleranta människor men är intolerant själv

det är dessutom en stor skillnad på åsikter och fördomar
det är ingen som har problem med folk som har åsikter eller ger kritik på ett bra sätt, de enda som har problem med det är just fanatiker
både höger och vänster fanatiker är ju de som gnäller mest och klagar på den andra sidan medans vi andra tycker att båda sidor är precis lika illa

#41 - Anonym

Jaha, så nu blev man en hycklare....fast det
där med att ena sidan säger att man ska ta
avstånd från högerextremism är ju mer en
retorisk grej för att man vill ha rätt och att
man vill förminska sin meningsmotståndare.

Jag är nog mindre extremist än vad ni
någonsin kommer att bli.

Det får bli eran egna sorg och förlust.

#42 - Anonym

Önskar er förövrigt en trevlig midsommar
med svenska traditioner och dans kring
midsommarstången.

Hoppas ni har hissat den svenska flaggan.

#43 - bebop

#41 - Anonym - Det är inte retoriskt utan en självklarhet.
Dvs är man rädd för extrema våldsfanatiker så är man rädd oavsett om det är islamistiska fanatiker eller nazitiska fanatiker, man tar avstånd från handlingarna och ger inte vissa frikort baserat på deras religion eller etnicitet.

Genom att vifta bort vad en sida gör samtidigt som man starkt fördömer det hos den andra sidan gör faktiskt en person till en hycklare.
Annars får du gärna söka upp vad hyckla/hyckleri/hycklare betyder om du inte förstått innebörden.

Själv har jag inte problem med att fördöma BÅDE islamistiska våldsfanatiker som nazistiska våldsfanatiker, du å andra sidan verkar ha lite svårt med det.

#44 - på tal om midsommar

"svenska traditioner och dans kring
midsommarstången. "

ja förutom att midsommarstången är en TYSK tradition från början..

men visst är det trevligt och känns svensk med midsommarfirande, en härlig tradition men vi ska inte hyckla och dölja att många av våra traditoner, mat, språk etc har va lånat från andra länder, det är så vi som lan har förbättrats genom att införliva ny saker.

här kan man läsa lite mer om svensk midsommar, härlig läsning http://popularhistoria.se/artiklar/den-svenska-midsommartraditionen/
där står även att svenska kyrkan och pprästerna försökte stoppa firandet, så det är inte bara religioner utanför Sverige som har försökt att begränsa oss människor.

#45 - La dottoressa

Människor som röstar på vänsterpartiet lever i total förnekelse. Hycklande svenskar som säger att dom gillar invandrare men som absolut aldrig skulle kunna tänka sig att bo i ett mångkulturellt bostadsområde. Ni som kritiserar högern har rätt. Det är inte bara invandrare som är problemet utan även ni själva som låtsas stå får ideal som ni egentligen inte kan leva upp till.

#46 - bebop

#45 - La dottoressa - Måste man vara vänster för att kritisera högern? eller tvärtom måste man vara höger för att kristisera vänstern?

De flesta av oss klarar av att kritisera båda sidor när de gör fel då vi går efter handlingarna som görs.
Det är ju endast de som är mest fanatiska inom båda sidor som inte klarar av att kritisera de egna leden eller ta avstånd från våldsdåd.

Återigen, jag fördömer ALLA extrema våldsfanatiker, detta oavsett om de är vänster, höger, islmaistiska, kristna, fotbollshulliganer osv

Varför gör inte vissa av er det?

#47 - Arno

Kan inte annat än att hålla med inlägg #46

#48 - Anonym

Håller med inlägg #45, klockrent.#49 - kritiker

Inte en enda av de som gnäller på invandrarna i det här inlägget tar själva avstånd från nazisternas bombattentant samtidigt som de kräver att alla muslimer ska stå till svars för vad muslimska terrorister gör.
De som pekat ut denna hyckleri har gjort en klockren iaktagelse

Jag är kritisk mot hur invandringen sköts idag men knäppskallar som beter sig precis likadant som muslimska fanatiker i sitt sätt förstör mer för oss än vad invandringen gör.

#50 - Lars-Olof Svensson

Tack Markus, nu känner jag igen dig.

#51 - Islamofoben

Hej
Om vi i Sverige förstår vad muslimska religionen innebär så skulle vi vara fler som inte skulle vara ok med islam. Islam är mer en än en religion det är ett sätt att styra samhället med lagar och normer . Vi svenskar har stridit om jämställdhet och allas lika värde sedan långt innan kristendomen kom till Sverige . Då min fråga nu är hur kan vi bara ge oss den här gången när det är en religion som inte delar dessa grundläggande mänskliga rättigheter.

#52 - Henning

Det är inte feghet Marcus. Det är ideologi. Vänstern har alltid hjälpt islamister. De delar samma revolutionsromantik. Och de hatar det "bigotta" svenska samhället. De sitter numera i debattpaneler, på ledarredaktioner, som offentligt arbetande tjänstemän och i regeringen. Det hela är mycket destruktivt för både samhällsdiskussionen och samhällsutvecklingen. Men det är ideologi det handlar om. Inte feghet.

#53 - Anonymous2

De som är med och skrämmer vettet ur folket, vilket görs bäst i att förneka och förvirra vill inte kännas vid sin grymma sida. Make the devil look cute.

#54 - Tony Petersson

IL Capitano ....Din kommentar visar vad du är och står för

#55 - Bosse

IL Capitano är som alla andra töntar och stollar som sitter i Sverige och låtsas vara politisk korrekt. Du har säkert aldrig varit i ett muslimskt land som styrs av sharialagar. Jag har bott och jobbat i Saudiarabien och då hyllar man inte islam om man har något vett i skallen. Detta med islamdyrkande i Sverige är bara en vänsterliberal idioti som man gör utan att ha några kunskaper hur ett sånt samhälle ser ut. Det är halvkändisar och andra mindre intelligenta som ägnar sig åt detta eftersom dom är utsatta för ett grupptryck. Värdegrunden kan dra åt helvete enligt mig.
Det är så enkelt att islamistisk extremism är den största faran idag och då ska den bekämpas först. Sen kan man städa bort andra terrorhot. Sen har vi skitsnacket att alla muslimer är inte terrorister. Det finns 1,2 miljarder muslimer. 30 % vill oss illa. Det betyder att det finns omkring 180 milj. muslimer som vill halshugga oss. Hotet är extremt stort.

Kommentera