Opinionsblogg

En skam för Sverige.

 

Den här svenska fegheten äcklar mig. Svensk offentlighet äcklar mig. Det tysta medlöperiet äcklar mig. Den fruktansvärda svenska ängsligheten äcklar mig. Sverige är ett land där alla stapplar fram i räta led. 

Att en barnmorska som slåss för sin övertygelse blir så fruktansvärt hatad på sociala medier, av människor som säger sig ”älska olika” och som annars briljerar med sin förbannade godhet, som sopsorterar, handlar ekologiskt och skänker pengar till Rädda Barnen, är faktiskt en stor skam.

Att det sitter vuxna människor och önskar livet ur en kvinna som inte gjort annat än försökt stå upp för SIN sak, som aldrig försökt påtinga någon någonting, som anser att samvetsfrihet (en rättighet som bland annat är fullständigt självklar bland journalister) är något som bör finnas också i vården.

Låt oss först se vad Ellinor Grimmark INTE slagits för.

Hon har INTE slagits för att kvinnor ska förvägras abort. Aborträtten i svensk sjukvård är inte ens i närheten av att vara hotad. Hon har aldrig påstått att kvinnor inte ska få göra abort. Hon har bara krävt att Sverige, liksom stora delar av Europa, bör kunna åberopa samvetsfrihet i vissa specifika fall.

Sverige är på många sätt ett unikt och extremt land. Detta att hela aborträtten skulle vara hotad om samvetsfrihet infördes i vården är helt enkelt inte sann. Ingen kvinna skulle förvägras abort i Sverige.

Det hon HAR slagits för är alltså att som enskild barnmorska kunna säga nej till något som på djupet strider mot hennes övertygelse. Hennes övertygelse är att hennes arbete handlar om att förlösa kvinnor, inte abortera foster.

Om detta kan man, och bör man, ha åsikter.

Men som vanligt spårar ”den goda sidan” ut fullständigt. Grimmark bor sedan en tid i Norge eftersom hon och hennes familj inte stod ut med allt hat och alla dödshot som riktats emot henne.

Vad säger det om vårt härligt solidariska, toleranta land?

När det nu står klart att Ellinor Grimmark med ombud tar den principiellt viktiga fråga till Europadomstolen flödar hatet på nytt, denna gång på Aftonbladets Facebook-grupp.

” ”Nackskott på båda två, sköt ert j*la jobb!!!”

”Pinsam människa som aldrig borde ha funnits till! Så j*la dum i huvudet, kan inte någon tala henne tillrätta?”

”Men för f*n. Kan inte någon bara slänga in den där j*la människan i en grotta å trycka en baotasten framför ingången?”

Detta står alltså att läsa på Aftonbladets Facebook-sida.

”Kom upp ur skyttegravarna” skrev Jonas Gardell för en tid sedan. Det är mer aktuellt än någonsin. 

Man kan tycka vad man vill om hennes kamp, men att fullständigt blunda för de rent vidriga följderna som drabbar henne som människa är skrämmande. Detta handlar INTE om vad man tycker i en särskild fråga. Detta handlar om vanlig, ren anständighet.

Skärp er.

Som människa är det sorgligt och upprörande att se vad som drabbar henne. Men på något skrämmande sätt förefaller det som om det är okej att hata henne. Ingen i offentligheten vågar rycka ut till hennes försvar.

Den som ibland betraktas som ”den andra sidan”, den som säger sig älska olika och ständigt applåderar sin egen rättfärdighet, den sidan har en del att arbeta med.
Den är en skam för Sverige.

 

 

 

Kommentarer

#1 - wigwag

Så här tycker jag. Före vecka 12 ska ingen samvetsfrihet finnas. Det betyder att BM som drar sig undan sådana aborter mot arbetslagets önskan gör sig skyldig till arbetsvägran. Mellan v.12 och 28 ska BM som anställts med samvetsfrihetsklausul kunna vägra delta men Sjukhusledning ska då i efterhand, pga personalbrist eller annat, ha rätt, trots klausul, beordra BM skriftligt att utföra tilldelade aborter max 1v framåt i tiden. För graviditeter efter v.28 gäller BM:s samvetsfrihetsklausul fullt ut punkt slut. Jag har rätt att tycka så här utan att bli hatad. Av svensk rabiat vänsterfeminism. För det är dessa proffshaters inlägget syftar på. Förmodar jag.

#2 - Anonym

Välj inte ett yrke om du inte vill utföra alla arbetsuppgifter.
Kristna konservativa hycklare. Barnet har rätt till att födas, men om sedan barnet växer upp i misär spelar ingen roll. Om "barnet" sedan blir hemlös vid vuxen ålder så kan dom kristna känna sig trygga med att samla in lite bonus poäng hos Jesus då dom slevar upp soppa och delar ut bröd till dom fattiga.

#3 - Marcus fakta då?En sak som är väldigt relevant, eller borde vara det är att oavsett om abort är lagligt eller inte så innebär det inte att aborter i sig skulle minska bara att olagliga och farliga aborter istället ökar, det innebär en risk för kvinnor med svåra skador och ibland döden.

Rätt till åsikter har alla MEN man har inte rätt att alltid få som man vill, man har rätt att söka vilka jobb man vill men kan man inte utföra arbetsuppgifterna så har ma ningen rätt till att få jobbet bara för att man vill ha det och bara utföra vissa arbetsuppgifter.
Hur skulle det fungera med en polis som inte vill arrestera muslimska människor, eller en dagisfröken som bara vill jobba med vita barn, eller en brandman som bara vill köra den coola branbilden men inte släcka bränder.

Det här är ju faktiskrt inte fråga om rättigheter utan att man tror sig ha rätten att göra som man vill och så fungerar det naturligtvis inte i ett demokratiskt samhälle Marcus, inte heller tror jag att du vill ändra på det, eller vill du ändra på vårt samhälle?

Det handlar helt enkelt om en kvinna som enbart är kränkt i sina tankar och en rik abortmotståndarorganisation från USA som står bakom och stödjer henne för att tvinga på andra sina åsikter.

I Sverige gäller de svenska abortlagarna och inga andra länder eller enskilda människor ska få ändra på det.

#4 - suck

Tänk om du kunde engagera dig lika starkt för människor som får värre hat än så pga av sin religion eller etnicitet

Men då lyser din upprördhet med sin frånvaro..

Vad säger bibeln om de självrättfärdiga Marcus

#5 - Il Capitano

Jisses Birro vilket nonsens. Någon Cervantes blir du aldrig.

#6 - m96

#4 - suck
Vilka? De som får mest skit idag är svenskar. O de förväntas dessutom betala för dårskapen.

#7 - Catharina

Här finns inte mycket annat att säga än: "jag håller med". Sverige ÄR extremt med sin extremt trånga åsiktskorridor, och det är bra att fler har börjat våga prata om det på sista tiden.

#8 - suck

m96 - men dina åsikter är ju på inget sätt någon sanning eller hur? det där är ju bara dina åsikter som du försöker sprida som någon slags sanning(väldigt vanligt internetfenomen)

Varför upplever du att du får skit?
Själv upplever jag inga problem alls men så tar jag pckså ansar för mitt liv och ser till att jobba för att få till de förbättringar jag vill ha i livet.
Jag sitter inte och klagar på andra för att jag inte kan ordna en bättre levnadssituation för mig och min familj, man har ett eget ansvar också.

Men om du nu känner att du inte är nöjd med din nuvarande situation varför lägger du inte ner tid och energi på att förändra den? eller vill du att andra ska göra det åt det? Är det lättare att klaga och skylla på andra?


#9 - Ni hycklar

Catharina - Och sen finns de dem som inte håller med dig eller Marcus och även vi har rätt till våra åsikter.

Till skillnad från er så tycker jag vi har bra lagar i Sverige, vi ska inte låta en amerikansk abortmotståndarorganistation diktera våra abortlagar eller övriga lagar.

Det är ingen som tvingar er att bo här (Marcus är ju förövrigt inte heller svensk medborgare) så det står ju faktiskt er att fritt att flytta till ett land som delar era värderingar tex Saudi Arabien.

Men lite hyckleri är det också av Marcus att annars fördöma en del av den kvinnosyn som vissa män från Saudi Arabien har samtidigt som han alltså själv delar deras värderingar i abortfrågan.

#10 - M

Fast ni verkar ju inte ha läst att kvinnan
blivit mordhotad och bespottad, kan
bara tolka det som att ni tycker det
är ok....så ser det sk "goda hatet" ut.

#11 - Paul Axberg

Det blir patetiskt med alla kommentarer som är inriktade på att kasta skit på Birro och Grimmark.... återigen ingen försöker ändra abortlagarna, är det nån som INTE är en hycklare så är det Grimmark... hon står för sin åsikt och är i sin rätt att vägra, det finns åtskilliga andra som gör detta utan att blinka. Men bara detta att man petar på det dövade samvetet i samhället gör att hatet vaknar med alla demonerna på släptåg.... Skäms bör nog fler än en!

#12 - Hyckleri

M - men det är väl få som tycker hat är ok oavsett vem det drabbar
De flesta kan föra fram sina åsikter utan hot, att ett fåtal i det stora hela inte klarar av att föra fram sina åsikter på bra sätt representerar ju inte den stora massan
(det är förövrigt ocskå bara ett fåtal som använder sig av uttryck liknande' det goda hatet' och dessa återfinns oftast anonymt på nätet)


Men precis som jag är emot de som hotar och inte följer våra regler och lagar är jag emot Elinor för att hon inte heller följer våra regler och lagar och självklart ska inte enskilda personer eller amerikanska intressen diktera svenska lagar, eller tycker du det? Och hur får man då det att fungera rent praktiskt om alla ska få bestämma själva, det blir ju anarki.


Men skönt att höra att du tar avstånd från hat och hot och jag utgår från att du är lika aktiv när det gäller hat och hot mot andra grupper och inte bara de vars åsikter du möjligtvis delar

Paul - Du måste lära dig att acceptera at tinte alla delar dina åsikter och att de har en rätt att uttrycka de åsikterna, de blir inte automatisk att'kasta skit' på någon för att man kritiserar dem, klarar man inte av att ta vanlig kritik ska man kanske inte ge sig in diskussioner, långt ifrån alla har kastat skit utan ifrågasatt.

Sen är det hyckleri när du säger att en person har rätt till sin åsikter smatidigt som du alltså försöker förvägra andra deras rätt till sina åsikter, men som tur är det inte du som avgör vad som är rätt eller fel åsikter. Du kan bara prata för dig själv och jag utgår dessutom från att Marcus B. är kapabel till att försvara sina åsikter själv så varför känner du att du måste vara hans förkämpe

#13 - Paul Axberg

Återigen börjar hatet även här sticka upp sitt fula tryne. Uppskattar Birros kamp i många olika frågor, därav min reaktion på det som skrivs här. Är mycket medveten om att han inte behöver nån förkämpe... tror knappast han ägnar det som skrivs här speciellt mycket uppmärksamhet. Hans artikel berör ju det han vill säga och de flesta här vill påskina att han vill ändra abortlagarna... vilket inte är fallet vad jag förstår. Men så funkar fokuserings syndromet... man tenderar att gå från sakfrågan och istället fokusera på personer och deras uttryck och missar poängen. Den svenska modellen har en stor problematik... man vill försöka bortrationalisera samvetet i detta fallet, men åberopa det i andra. Men så ser vi också vilka ledande politiker vi har ,ljuger och bluffar, snor åt sig fallskärmar och betalar mutor osv... inte undra på att landet lider och är i fritt fall...:(

#14 - Hyckleri

Du pratar ju också om hyckleri Paul tycker du verkligen inte det är hycklande att en människa ena sekunden kämpa mot den kvinnosyn som råder i Saudi Arabien för att i nästa sekund dela deras värderingar i gällande aborter?

Observera att det här kallas kritik, att kalla något för 'hat' för att ni inte delar eller godkänner den kritiken är ju löjligt.

Själv är jag nöjd med vårt samhälle även om mångt och mycket skulle behöva förändras, jag själv ser en del hat som florerar men det drabbas ofta inte författare som grupp utan snarare är det ju ett oresonligt hat mot alla muslimer även de som flytt från terrorn.
Där kan man prata om kamp förresten, folk som flyr för sina liv, inte en författare som har frihet att uttrycka sin åsikter, observera det betyder inte att folk inte har rätt att kritisera hans texter, men nej Marcus för inte en kamp för mig och mitt Sverige han delar med sig av SIN åsikt, precis som andra delar med sig av sina, synd att en del av er försöker begräsna den rättigheten för andra.

#15 - Paul Axberg

Vad har du fått det ifrån att Birro delar Saudiarabiens värderingar kring abort? Det du påstår är väl om nånting löjligt...

#16 - m96

#8 - suck
Visst är det många som är totalt blinda. Såpass att de inte märker att de själva håller på att bli utrotade. Jag pratar om svenskar generellt. Gäller kanske allra mest vita män. Som jobbar o sliter men ändå bara betalar för sitt eget land o folks undergång. Sen blir de anklagade för att vara rasister o nazister när de på toppen av allt detta motsätter sig det hela.. när inget annat folk på planeten skulle acceptera ens nåt i närheten av motsvarande.

#17 - m96

#14 - Hyckleri
Nu är det ju i allmänhet inte folk som flyr för sina liv utan för att få en ekonomiskt bättre tillvaro.

#18 - bea

Jag tycker att det är varje kvinnas rättighet att välja vare sig hon vill behålla ett barn eller inte. Och ingen ska komma och anklaga henne för hennes val.

Däremot kan jag dock inte hata människor som Ellinor. Vi har alla olika åsikter, och om hon nu inte vill utföra en abort - så ska hon heller inte tvingas till det. Precis som att en kvinna inte ska bli kritiserad om hon vill göra abort, ska heller Ellinor inte bli kritiserad för sin åsikt.

Som Evelyn Hall en gång sa, "Jag ogillar vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rättighet att säga det" är ett väldigt aktuellt citat i denna diskussion.

#19 - va? jasså?

#Axberg är det en nyhet för dig var Birro står i abortfrågan? Jag trodde att dom som följer honom och hans 'kamp' borde veta detta..

#20 - Hyckleri

m96 - Nej det är inte i allmänhet som folk flyr för att få det bättre ekonomiskt det är ju bara en åsikt som vissa av er försöker göra till en sanning.

Bea - håller med dig i mycket, Elinor har en rätt till sin åsikt och kan inte tvingas till att utföra aborter, men hon kan inte heller tvinga andra at tge henne ett jobb där hon inte vill utföra alla de arbetsuppgifter som ingår.
Så ja hon har rätt till sin åsikt, det kan ingen ta ifrån henne, men hon har inte rätt till att få de jobb hon vill ha om hon intekan utföra det som krävs i jobbet, som någon skrev tidigare man kan inte jobba som dykare om man inte vill vara i vatten och utföra de arbetsuppgifter som krävs.

#21 - Anonym

Hyckleri- Då tycker väl du att det är ok att
muslimska kvinnor inte skall få vissa jobb
då det kan vara ett hinder för yrkets art, eller?

#22 - Hycklerii

Anonym - kan man inte utföra sina arbetsuppgifter så ska man självklart inte ha det jobbet oavsett vem man är MEN det betyder inte att företagen får ha regler som bryter mot svensk lagstiftning
De flesta företag och arbetstagare klarar ju av att hantera detta utan problem och det är bara ett fåtal individer och företag bryter mot de regler som finns för egna agendor.

Hur tycker du själv angående ämnet som diskuteras dvs ska en enskild individ och en amerikansk abortmotståndarorganistation få lov att diktera om svenska arbetslagar och regler som ska finns i Sverige?

#23 - Anonym

Hyckleri-men det är väl bara bra om vissa
svenska arbetslagar görs om så att tex även
denna kvinna kan jobba i ett yrke som hon
trivs i, eller?

Att du hänvisar till regelbrott tydliggör att
du knappast skulle uppskatta en sådan
förändring?


#24 - m96

#20 - Hyckleri
Haha. Nej det är ingen åsikt det är ren fakta som har bekräftats från alal möjliga håll om o om o om igen. Även om de flesta som inte blivit totalt indoktrinerade förstår det oavsett. Jag tror det är det är hög tid för dig att stänga av TV:n.. o sluta o bygga din världsbild på bingolotto :)

#25 - Hycklerii

anonym - det förstår du väl att man inte kan skräddarsy arbeten efter vad varje människa vill, det är ju itne hållbart, och menar du då att vi ska ta bort alla arbetslagar och regler som finns där av en anledning, ofta också för att skydda arbetstagaren, eller ska vi bara ta bort det som passar oss?

m96 - Nej, det är fortfarande inte fakta bara för att de med åsikterna påstår att det är så, att DU anser att det är så en åsikt som du självklart får ha men det är just bara en åsikt och inte fakta

Du hänvisar dessutom till 'från alla möjliga håll' kan man vara mer vag än så?
Men du får gärna visa oberoende källor där man visar FAKTA som stödjer att det du påstår är en sanning, (olika internetforum med åsikter är inte opartiska fakta btw, inte heller att hänvisa till folk som i sin tur kommer med påståenden så källan tack, och då alltså seriösa oberoende källor)

#26 - Mats

Jag har alltid trott att barnmorska betytt att man hjälper barn till livet.
Det gamla ordet för abortör var väl Jordmor.
Hur som helslt Norge har inga problem med att anställa barnmorskor oavsett inställning till abort.
Läste att enligt svensk lag skall läkare utföra abort och inte barnmorskor
är detta sant.

#27 - Sverige

Mats en barnmorska ska göra så mycket mer än att bara hjälpa ett barn till livet.
Här hitar du information http://www.gymnasieinfo.se/yrke/25
För att beskriva det kort, citerar här:
"Barnmorskor ansvarar för vården av den blivande mamman och barnet före, under och efter en förlossning. I arbetet ingår bland annat att göra undersökningar och ge smärtlindring vid behov. Barnmorskor arbetar också med preventivmedelsrådgivning, abortvård, gynekologiska hälsokontroller, ultraljud, behandling för barnlöshet, utbildning och information kring sex- och samlevnadsfrågor. " - lägg märke till hur det klart och tydligt står abortvård, och som du ser så innebär det mycket mer än bara att hjälpa barn till livet som barnmorska, jag utgår från att Elinor vet om detta då hon har gått utbildningen.


Och jag tror du har blandat ihop begreppen lite, en jordmor var vad man kallade en kvinna som för flera hundra år sen hjälpte till med förlossningar, de hade ingen formel medicinsk utbildning sen på 1700 talet började man utbilda barnmorskor i Sverige för att ersätta dessa jordmödrar.

Men nu är det alltså 2017 och samhället och medicinsk teknik och utbildningar har gått framåt, arbetsuppgifterna är inte desamma som de var för flera hundra år sen och tur är väl det med tanke på alla kvinnor och barn som dog i barnsäng, för att inte nämna alla de kvinnor som skadades till livet eller dog pga av fosterfördrivning under dessa tider.
Bla så använde kvinnor på 1800-talet fosfor från tändstickor för att själva framkalla abort. Fosfor var inte bara effektivt utan mycket farligt. Det skrapades av tändstickorna och blandades sedan ut med till exempel mjölk och dracks. Många kvinnor blev fosforförgiftade och dog.

Runt om i världen i de länder som inte har Sveriges fantastiska abortlagstiftning så har inte antalet aborter minskat utan istället har illegala aborter ökat.
Och nu är vi i Sverige så vad man gör tex i Norge, Saudi Arabien eller fattiga länder i sydamerika är totalt ointressant men det står alla fritt att flytta dit om dom anser att det är bättre arbetsvillkor och abortlagstiftning där, men här gäller alltså svenska lagar.


#28 - Mer fakta

http://fof.se/tidning/2008/2/en-annan-aborthistoria
"På 1930-talet avled ungefär en kvinna i veckan i Sverige efter en illegal abort"
Och det här vill alltså en del ha en tillbakagång till??

Det är dessutom den amerikanska kristna lobbyorganisationen Alliance Defending Freedom, ADF, som stödjer Ellinor Grimmark både juridiskt och ekonomiskt.
Den organistaionen är också emot att homosexuella ska få gifta sig och en massa annan nonsens där de vill tvinga på sin religion på andra.

Varför nämner inte Birro hur personerna bakom Elinor är? varför försöker han mörka det? för inte kan han vara ok med kristna fantaiker och bara vara emot muslimska fanatiker..

#29 - lilka värde?

Fint att du hänvisar till det positiva Jonas Gardell sa Marcus, synd bara att gruppen som står bakom Ellinor tycker att människor som Jonas inte har lika mycket värde.

#30 - m96

#25 - Hycklerii
Men herregud. Har du legat under en sten de senaste åren?? Läser du bara etablissemangets propaganda? Då har du ju inte en aning om vad som sker annat än det de vill du ska veta..
Jag ska egentligen inte ens behöva länka till nånting. Du ska känna till detta. Annars måste du börja nån annanstans. Då har det blivit nåt grundläggande fel på vägen..
Har man missat at jorden är rund år 2017 då måste man fundera på vad det är man hållit på med.. Vad är det man läser för nånting? Hur har man överhuvudtaget kunnat missa en sån sak? Jag kan väl inte sitta o länka in grejer som kommer varenda dag under årtionden för att bevisa att jorden är rund..

Men jag kan ge dig massor av länkar, källor o intervjuer o annat om du är intresserad på riktigt.. Men då får du ta o stänga av TV:n sen o inte upprepa den här grejen för jag är trött på o utbilda totalt naiva idioter som sitter o hjärntvättar sig själva varenda dag med de dumheter som etablissemanget sprider i msm utan o aktivera 1 enda av sina egna hjärnceller.
Det är ju saker som ett dagsibarn normalt fattar är lögn.. helt utan o behöva en källa till det ens.
Tidigare när jag postat länkar här så har dock kommentaren försvunnit.

#31 - Staffan Wadström

Tänk om ni alla anonym hatare och tryckare först tog reda på vad frågan gäller. En rätt att utifrån sitt samvete slippa utföra vissa moment i sitt arbete. Och samvete har väl alla, inte bara kristna, väl?
Denna rätt finns inskriven i flera internationella regelverk (som Sverige antagit), och tillämpas i flertalet europeiska länder. Och finns för olika yrkesgrupper i vårt land. Och medges för många sjuksköterskor och läkare i praktiken idag på våra sjukhus (inofficiellt, förstås) för att inte trigga hatarna.

#32 - pimme2ström

Fakta : Den som är gravid bestämmer över sin egen kropp - inte någon katolsk barnmorska.
Om barnmorskan inte klarar av att vara barnmorska bör hon lämpligast byta yrke, finns förstås ett annat alternativ för denne religiöse extremist - flytta till något katolskt land.
Heja Sverige !

#33 - Maria

Marcus Birro har rätt i allt den han skriver här ovan.
I en av kommentarerna läser jag bl.a. att en gravid kvinna själv bestämmer över sin kropp och inte någon katolsk barnmorska.
En kvinna kan själv bestämma om hon försätter sig i en situation där ett nytt liv kan bli till eller inte. Är hon inte redo att ta emot ett eventuellt barn kan hon låta bli att utsätta sig för den risken.
Huruvida Ellinor Grimmark är katolik eller ej vet jag inte men hon är kristen. Jag är också kristen men inte katolik. Ellinor Grimmark har mitt fulla stöd i den här frågan oberoende av vilken kristen kyrka hon tillhör. Barnmorskan försvarar livet och det är rätt.
Det finns ett avsnitt som heter "From konception to birth" på sidan TED talks. En fantastisk beskrivning om fostrets utveckling i mammans kropp. Det är ett människoliv :)
Det är ett människoliv också om barnet blivit till genom en våldtäkt. Eftersom sådana vidriga handlingar inte gått att utrota tycker jag det skulle vara bra om våldtäktsmän tvångskastrerades. De är uppenbarligen inte herrar över sina egna drifter. Alternativt kunde de sitta fängslade på livstid.

#34 - Hyckleri

m96 - som jag trodde du hade alltså ingen källa till de 'fakta' du hänvisade till
Att folk påstår saker på internet som dom sen inte kan belägga är inget nytt och inte heller något som ger någon som helst trovärdighet

Pimme2ström - JA, precis det är kvinnan som bestämmer över sin kropp, barnmorska är ett yrke där man ska göra de arbetsuppgifter man är anställd för, kan eller vill man inte så måste man inte men man kan inte bestämma själv vad man vill eller inte vill göra i yrket, till och med egenföretagare oavsett vilket bransch måste följa de regler som finns, de fungerar inte om alla individer vill bestämma sina egna regler själv även om vissa i debtten verkar vilja ha anarki i Sverige.

Staffan Wadström - tänk om ni kudne sluta kalla alla med åsikter som inte passr er för hatare' och istället använda argument som debatteknik, själv kallar jag inte andra med åsikter som jag inte delar ör hatare och tycker ni ska sluta med det slentrianmässigt, kan ni inte ta kritik eller olika åsikter blir ju annars diskussioner otroligt jobbiga för er.

Ellinor försvara sina åsikter och hon städjs av en kristen amerikans lobbyorganisation där man förvägrar bla homosexuella rättigheter, så respekt för människor och liv är något dem INTE har.

jag undrar varför så ,många tycker att anarki och krista amerikanska intressen ska få råda över svenska lagar.

Maria - Jag vände rmig inte emot Marcus rätt til sin åsikt utan hans hyckleri där han inget nämner om agendan bakom, är det mer ok bara för att det är en kristen organisation, hade det låtit samma om det var en organistation från Saudi Arabien bakom Ellinor? Med tanke på hur många, inklusive Marcus tidigare(och med rätta) fördömer den kvinnosyn de har i tex Saudi Arabien så ifrågasätter jag varför man är ok med vissa delar av den? Är det ok när det finns kristna intressen bakom? och då menar jag inte kristna generellt, kristendom kan vara något fint och vackert men likt islam så utnyttjar tyvärr ibland fanatiska människor denna.


återigen i Sverige råder svenska lagar, inga individer, religioner eller organisatioer från andra länder ska ändra det, eller tycker ni att dem ska få det, och hur ska det då fungera rent praktiskt? Eller gäller det bara när det passar just er?

#35 - Martyr

Ja varför är det ingen som nämner något om ADF?
Inte Marcus Birro, inte de internetkrigare som spottar fram att alla andra är hatare (det är ni som är hatare som inte vill tillåta att andra har åsikter)
Som kvinna bestämmer man själv över sin kropp, den rätten har vi i sverige, däremot har vi inte rätten att bestämma över alla saker i yrkeslivet men Ellenor har ju tagit det till olika instanser för att få det prövat men fått avslag, hur många gånger ska man få avslag tills man förstår? Det verkar som ADF (och kanske hon själv) vill göra henne till en modern martyr

#36 - sluta pilla

jag tycker det är obehgligt att andra länder ska in och pilla på våra lagar, vad blir nästa sak? att dom ger sig på aborträtten? sen då? det är en fanatisk grupp som vill ändra allt till sin livssyn och i sverige har vi religionsfrihet och ska inte tvingas på kristna ellermuslimska värderingar utan man ska få bestämma själv.

#37 - Maria

Hyckleri - Jag kan inte svara för vad någon annan skulle tycka om ifall det i den här frågan kom ett stöd från Saudi Arabien där de har en religion som inte alls kan jämföras med kristendomen. Även om det kan finnas lika etiska värderingar så kan de inte jämföras. Skulle jag vara i motsvarande situation som Grimmark skulle jag inte ta emot stöd av någon islamsk organisation inte heller av någon annan icke kristen organisation eller kyrka som i sin verksamhet har något som avviker i centrala frågor i kristen tro.

Angående ditt inlägg om svenska lagar.
I Sverige försöker man åtminstone från politiskt håll göra det lättare för invandrare att anpassa sig genom att tumma på egen kultur och traditioner med motiveringen att "ingen skall behöva känna sig utanför. Det Grimmark nu vill ha är något som inte alls borde vara obekant för svensken; rätt att följa Guds ord. Sverige är, litet ännu, ett kristet land men med nuvarande förändringsfart råder i Sverige inom överskådlig ett ännu större kaos än idag.

#38 - Hyckleri

Maria - vi har många religioner i Sverige idag då vi har religionsfrihet, och det med rätta, kyrka och stat är skilda åt sedan länge och självklart ska inte olika religioner tillåtas gå in och ändra på svenska lagar, det blive ju kaos om alla religioner gjorde detta för inte menar du att bara den kristna kyrkan ska ha den rätten? Och alla ateister? agnostiker, ska alla ha rätt att kunna ändra på saker som vi presonligen inte tycker passar?

Ingen har rätt att tvnga Ellenor till at utföra aborter och hon har rätt till sin tro utan att behöva häcklas eller hatas men hon måste också respektera de lagar och regler vi har i Sverige, vi kan inte anpassa alla lagar så att de ska falla alla individer i smaken, det vore junågot som inte går att genomföra ens en gång.

Ellenor har utnyttjat sin rätt att överklaga, hon har fått avslag hela tiden nu vänder hon sig till EU, om de blir avslag även där så måstehon ju acceptera detta och då har två val, dvs att utföra arbetsuppgifterna m hon vill arbeta som barnmorska eller byta yrke.

Min respekt och stöd finns ho se kvinnor som slåss för sin rätt till sina egna kropar, de spelar ingen roll om kvinnan slåss för rätten att gra abrt eller behålla barnet men här handlar det ju om att Ellenor vill låta sin övertygelse gå före patientens rätt till val och behandling, tänk om alla hade vägrat att utföra aborter ska vi dågå tillbaka till 30-talet när EN KVINNA I VECKAN DOG(!) i Sverige pga av illegala aborter.

Svenska lagar kan ibland te sig märkliga, och npg skulle det behöva uppdateras men man kan inte låta små grupper oavsett om de är kristna eller muslimska invandrare få bestämma vilka lagar vi ska ha i Sverige, vi är ett moderntvästerländskt land där religioner inte längre bestämmer över kvinnor oavsett om det är kristendomen eller islam.

Sen är det lite synd att du inte heller nämner med ett ord något om lobbyorganisation och dess agenda som står bakom Ellenor. Varför försöker man mörka den delen? Säger inte att du gör det men när man konsekvent vägrar nämna elefanten i rummet så blir den mer tydlig.

#39 - M

Birro..
Varför?
Låt kvinnor bestämma över sina kroppar!

#40 - sluta hata

tycker många inte visar respekt för andras rätt till sina åsikter, att kalla andra hatare är bara löjligt det är ju ni själva som står för det självrättfärdigande hatet ni är ju det sk 'goda hatet' och försöker tvinga på era åsikter på andra.

det är istället ni som ska skämmas


#41 - m96

#38 - Hyckleri
Du har väl google? Annars läs bara nåt annat än propagandan som jag skrev.. så får du länkar till vad som sker varenda dag. Jag har skickat ett inlägg med flera länkar. Men bloggen är modererad när man länkar. Får se om det dyker upp. Annars får du ge mig en mejladress eller annat om du vill ha länkar..

#42 - Hyckleri

m96 - Så du hänvisar bara till google? tycker du det ska gälla som någon slags sanning eller fakta? Självklart inte.
Men hänvisa gärna till dina googlesidor så kan vi själva avgöra om det är seriösa källor eller bara en massa psåståenden från folk med en agenda (om det inte fungerar att länka så kan du ju skriva namnet på websidorna)

Sen finner jag det intressant att du själv beskriver dina ord som propaganda det visar ju att du är väl medveten om vad det är du gör, propaganda är naturligtvis inte några sanningar som folk ska förbehålla sig till utan källkritik.

#43 - wigwag

För mig är det här en arbetsrättslig fråga mer än nåt annat. Och frågan som ställs är om arbetsgivare kan neka arbetssökande anställning med motivering att arbetssökande av personliga skäl inte vill utföra arbetsuppgifter som normalt ingår i arbetet. Och självklart kan AG det. Det är synd om BM som är helt ute och seglar på djupt vatten här. Hoppas hon får adekvat hjälp av jurister som kan svensk arbetsrätt.

#44 - tycker jag kannan

#43 - wigwag det är ju det och ingenting annat det handlar om även om man försöker göra det till en helt annan debatt

#45 - m96

#42 - Hyckleri

Jag kan oavsett inte sitta o mata varenda människa som legat under en sten senaste 10 åren med tesked om o om o om igen med hela internet för att de inte orkar sätta sig in i saker på ett seriöst sätt. Om du inte vill ta in verkligheten, vilket du måste ha en motvilja till, om du på nåt sätt ska ha lyckats med att missa allting, så är det meningslöst. Då är problemet nåt helt annat än tillgången till fakta eller bilder från den fysiska verkligheten.

21% kommer från Syrien tex. Den statistiken kan du hitta hos Eurostat. Då har man ändå inte tagit hänsyn till alla som ljuger.


#46 - Hyckleri

m96 -

1. Hur ska någon kunna ta till sig din verklighet om du envist vägrar att visa vilken den är?

2. Du anser att sidor på google (som du inte vill säga vilka det är) är seriösa och att de stödjer dina påståenden och att det är alla vi andra som har legat under en sten som inte genast vet vilka dessa dina seriösa källor är av alla de miljontals sidpr spom finns på internet?

3. Du tycker att det är upp till oss att bevisa att DU har rätt?


Finns det någon anledning till varför du så konsekvent vägrar visa vilka dina seriösa sidor är?
#47 - m96.

Det har jag redan förklarat för dig 10ggr.

Vi provar detta.
Ersätt xx med / och z med html

Får eventuellt lägga till www eller http

meritwager.wordpress.comxx2014xx10xx19xxen-migga-alltsa-beviljar-vi-permanenta-uppehallstillstand-till-syrier-pa-grund-av-kriget-kriget-trots-att-de-inte-ar-bosatta-i-syrien-och-inte-pa-nagot-satt-berors-av-krigetxx

ec.europa.euxxeurostatxxdocumentsxx2995521xx6996925xx3-18092015-BP-EN.pdfxxb0377f79-f06d-4263-aa5b-cc9b4f6a838f

aljazeera.comxxnewsxx2015xx09xxgermany-30-pct-refugees-falsely-claim-syrian-150925103349856.z

Dårhuset Sverige i ett nötskal:
youtube.comxxwatch?v=caZ3ZsHac5M

In action. Många från Syrien här.
youtube.comxxwatch?v=AfG1myglfhY&t=305s

#48 - Maria

Hyckleri - Känner inte alls till något om lobbyorganisationen bakom Ellinor. Jag bor inte i Sverige och har inte följt med den här diskussionen annat än nu och en gång när det hela började.
Det är bra och rätt att vi har religionsfrihet. Min åsikt är att religioner som isalm inte skall göra intrång i Norden. Muslimer skall ha rätt att utöva sin religion i vår del av världen men vi skall inte anpassa oss till deras kultur. Kommer de hit är det de som skall anpassa sig till vår.
I vår kultur finns också ateister och agnostiker och tillsammans skall vi stifta våra lagar. Vi är säkert alla överens om att vi skall värna om alla människors liv. Dit räknar jag ett påbörjat liv i en mammas kropp. Kvinnan har inte rätt att avgöra om det barnet skall få leva eller inte.

Hur hon skall undvika att komma i den situationen nämnde jag tidigare. Likaså hur man kunde förfara med dem som, mot hennes vilja försatt henne i en sådan situation.

Om en kvinna skall ha rätt att välja om hon gör abort eller inte så måste en annan kvinna få välja om hon medverkar till aborten eller ej. Det finns förmodligen fler abortvänliga barnmorskor i Sverige än tvärtom så det borde gå att ge alla valmöjlighet.

Kan det finnas en möjlighet att hatet som jag sett utstråla gentemot Ellinor till en del beror på att hon hänvisar till sin kristna övertygelse? Majoriteten brukar inte tåla det som kallas kristet.Kvinnan har rätt till sin egen kropp på sås sätt som jag tidigare nämnde. Är det en ny människas liv påbörjat i hennes kropp är det min övertygelse att kvinnan inte har rätt att bestämma om den nya människan skall få leva eller inte.

#49 - m96

Sista länken borde varit videon från start.
youtu.be/AfG1myglfhY

#50 - Hyckleri

m96 - så din sanningen den d u vill ha fram är att allt är invandrarnas fel? är det den sanning du försöker säga? att detäven är invandrarnas fel att Ellenor har fått avslag i varenda instans i Sverige gällande artbesrättsfrågor?

Och dina källor till sanningen består alltså till över 90% av andra människor som likt du påstår sig sitta in med en sanning utan att visa ut källor, mera påståenden och propaganda alltså.
ha du rätten till 'din sanning' men de flesta av oss oavsett vilken åsikt vi har är nog lite mer källkritiska än så

(sen en av de få sidor du hänvisar till som inte består av åsikter visar ju på flyktingar och deras situation, på vilket vis gör deras situation att det är synd om dig och oss svenskar? På vilket vis får vi svenskar skiten? Om något så har du ju bara visat att det är flyktingarna som 'har skiten'.)#51 - Hyckleri

Maria - Menar du på allvar att du alltså inte vet? Nu blev jag förvånad, du har alltså inte helt satt dig in i situationen oredentligt för det är ingen hemlighet utan det är något som alla vet, även om vissa då alltså inte vill nämna kopplingen och vilka det är som egentligen står bakom Ellenors 'kamp för rättvisa'

ADF är den amerikanska kristna lobbyorganisationen Alliance Defending Freedom och de stöttar Ellinor ekonomiskt och juridiskt.

"på ADF Internationals hemsida finns en länk så att personer kan donera pengar till fallet. Där skriver också ADF att genom att driva Ellinor Grimmarks fall hela vägen till Europadomstolen, hoppas organisationen kunna tvinga Sverige och andra länder att ge vårdpersonal rätt till samvetsfrihet, alltså rätt att vägra att utföra aborter."
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6614458

ADF stöttar inte heller bara Ellinor utan även en annan barnmorska, det här är ju otroligt allvarligt att en kristen amerikamns lobbyorganistation ska försöka förändra svenska abort och arbetslagar.

Ellinors advokat har också bekräftat att ADF stödjer både juridiskt och finansiellt
"– Ja, det är helt korrekt. Och tredjepartsinlagorna är offentliga handlingar som man kan ta del av, säger Ruth Nordström."
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6614458

Maria jag tycker att om man ska diskutera det här fallet ska man ha med alla aspekter, att en amerikansk kristen lobbyorganisation med syfte att förändra abortlagar i Europa står bakom är något som självklart är relevant, det finns ju en agenda bakom .
Och det jag undrar är varför Marcus inte med ett ord nämner ADF i sin text, och du själv visste ju inte ens om det (men med det sagt så står det ju nämnt i många artiklar som handlar om det här fallet så ojag förstår inte hur man skulle kunna undgå dena information..)Det handlar alltså inte om att någon försöker tvinga Elinor att göra aborter som bla ADF påstår på sin hemsida däremot handlar det om att man inte vill anställa någon som inte kan utföra de arbetsuppgifter som ingår. Som barnmorska ingår det i arbetsuppgifterna och klarar man inte av det ska man inte vara barnmorska och får utbilda sig till något annat.
Själv ville jag bli brandman men eftersom jag är rädd för eld så insåg jag att jag fick byta inriktning till något jag faktiskt kunde arbeta som men visst vore det trevligt om alla fick bestämma själva vad man skulle arbeta med och vad man då behövde göra eller inte.. nej självklart fungerar inte det i ett samhälle och det tror inte jag du heller tror.

Du har också en åsikt att islam inte har något att göra i Norden, ja det är ju din åsikt men inte någon rättighet, det finns ju också dem som tycker att vi inte ska ha religioner överhuvudtaget och då alltså inte heller kristendomen, men nu har vi religionsfrihet i Sverige och då får alla rätta sig efter det oavsett vilka åsikter man har.

#52 - varför?

Bara det att man försöker mörka adf's inblanding visar ju på att man gör det medvetet och det tycker jag är skrämmande
Håller med dom som säjer att amerikanska intressen inte ska taffsa på våra svenska lagar och rättigheter


det här är sverige och inte usa!!!!!!!!!!!!!

#53 - m96

#50 - Hyckleri
Invandringspolitiken har orsakat grundproblemen. Sen är ju självfallet de man drar totalt sett ett problem i sig.

Jag gav dig ett par exempel.
Du fick en källa till hur många som kommer från Syrien. Det finns fler. Resten var kött på benen. Det framgick källor i deras videos också. Finns 10.000-tals andra videos om samma saker.

Hur svenskar får skiten? Är du helt blind? Hur våldtäkter är skit tex? Go figure. Vi betalar ju för att bryta ned vårt eget samhälle.. o utrota vårt folk.. Brottsligheten har exploderat tex. Det här är ju bara början..
Ser du många svenskar som får gratis lägenheter o betalt för allting inklusive företräde till jobb osv pga hudfärg? Är du terrorist så får du bättre behandling än pensionärer som blir utkörda ur sina hem pga omvandling till asylboende.

Du måste ju fatta själv att detta inte handlar om att hjälpa folk. Dessa makthavare har inga problem med att ha ihjäl 100.000-tals civila, kvinnor o barn, i andra sammanhang för att få sin vilja igenom. Plötsligt bryr de sig jättemkt om några negrer från Afrika? Är du så naiv?
Flest människor hjälper man överlägset lättast på plats. Speciellt på lång sikt. Det kostar en bråkdel. Så syftet är nåt helt annat. Det förstår t.o.m ett barn.

#54 - Hyckleri

m96 - alla som kollar dina youtubevideos ser ju vad det är för slags personer som sitter och häver ur sig påståenden
Men att någon' tycker' något eller 'påstår' något gör det inte automatiskt till en sanning - propagandavideos på youtube är ju självklart inte några källor till sanningar men den diskussionen kan vi ha i evighet.

Allt jag ser är hur du använder invandrare som en slags universal orsak att skylla på för allt du tycker är fel i ditt liv , allt från dina hemorrojder till att lingonsylten har blivit dyr, allt är invnadrarnas fel, och jag finner faktiskt inget givande i att diskutera med fanatiker oavsett om det är muslimska fantiska eller fördomsfulla sådana.

Vad sägs nu att du diskuterar ämnet för debatten beror inte på något sätt på flyktingar från Syrien utan det handlar om svenska arbetsrättslagar och svensk abotlagstiftning (även om det vore kul att se hur du skulle vända det till att det är invandrarnas fel så är det en diskussion som nog fler än jag är innerligt trött på)

#55 - m96

#54 - Hyckleri

Nu snackar du skit igen. Vi tar det för 20:e gången:
Jag gav dig en källa på hur många som kommer från Syrien. Från Eurostat. Det var det du efterfrågade. Så den saken är avklarad.

Är det fler källor till andra saker du vill ha?

Videosarna var bara till för att ge lite illustration till situationen och statistiken från Eurostat med bilder och film taget ur, hör o häpna.. den fysiska verkligheten!
..DESSUTOM.

Ja till skillnad från svensk msm så är de oerhört trovärdiga personer. Men spelar ingen roll vilka som förmedlar just dessa videos. En video eller bilder av vad som sker i verkligheten ändrar sig inte beroende på vem som visar upp dem. En skärmdump från Sveriges Radio tex är vad den är, oavsett vem som lagt upp den eller gjort en film där den ingår.
Möjligen msm undantaget som flera gånger först manipulerat det de tänker visa på olika sätt.

#56 - Hyckleri

Vi har uppfattat nu att du tycker allt är invandrarnas fel och att seriösa källor till 'sanningen' finns i rasistiska propagandavideos på youtube men det betyder faktiskt inte ett dugg att du anser att de är trovärdiga precis, lite som om jag skulle hänvisa till Games of Thrones för att visa att det finns drakar på riktigt, sen för att göra det riktigt trovärdigt hänvisar jag också till min polares youtubekanal eller hemsida.

Då du inte är ett dugg intresserad av att diskutera ämnet utan bara vill föra fram din hatpropaganda så avstår jag nu, så ointressant är du.

#57 - m96

Då får vi banka vidare med hammaren. Förr eller senare så ska det nog lossna även för den mest indoktrinerade.

Eurostat är inte en rasistik propagandavideo.
Frågor på det?

Att visa film från verkligheten är inte rasistiskt. Det kallas informationsförmedling.
Man kan inte kalla saker som går emot ens verklighetsbild för rasistiskt bara för att man inte gillar att se verkligheten utanför sin egen bubbla. Då behöver man behandling. Eller iaf sluta med att hjärntvätta sig själv med etablissemangets propaganda 24/7.

#58 - Ledinaren

här galopperar visst hästarna fritt

#56 - Hyckleri ...........tack för att du har orkar ta debatten men man kan inte nå fanatiska människor

#43 - wigwag........... du är en av få som håller sig till ämnet utan att blanda inen massa trams

#59 - m96

#58 - Ledinaren

Nja.. #56 - Hyckleri befinner sig i total verklighetsförnekelse för tillfället eftersom inte ens statistik biter på honom.
Han är inte i stånd att bekämpa varken fanatiker eller normalt folk med IQ>30.

#60 - Anonym

Jag fastnade för att du skrev att journalister har samvetsfrihet. Förstod jag rätt om du tyckte att det inte var så mycket att be om? Då kan ju alla vi i vården ha det och vi kan framföra vård utifrån åsikter och inte utefter professionalism. Inte direkt lika vård till alla eller hur? Nej näthatet är inte okej. Är det okej av dig att skriva att du blir äcklad av de som tycker annorlunda? Frågorna är många efter att ha läst denna artikeln. Kanske är det ett hett ämne att skriva om och i rampljuset men det är otroligt komplext och känsligt....

#61 - Maria

Hyckleri - Som jag nämnde har jag inte läst något annat om det här fallet än det som kom i början och där hatet också flödade gentemot barnmorskan. Jag tipsades om artikeln vilket också hände nu. Det är nu andra gången jag tar del av något som berör saken. Jag läser inte svenska tidningar, vare sig i pappersformat eller på nätet. Jag undviker också svensk tv.
Jag tar ställning för barnmorskors rätt att själva få avgöra om de utför eller inte utför aborter och är det så att svensk lag inte tillåter att någon vägrar utföra abort av samvetsskäl så bör den lagen ändras.
Rädsla för att utföra något kan inte jämföras med vägran att utföra något för att man anser gärningen vara fel.
Om vi ser på samhället i stort så tycker jag inte att vi ser lyckligare och mer harmoniska människor idag än vad vi gjorde för några årtionden sedan. Tvärtom. "Friheten" har satt sina tydliga tragiska spår och jag ser i mitt yrke frukten av den.
Det sticker säkert många i ögonen om jag skriver att det för välsignelse med sig att ha Guds ord som sitt rättesnöre. Men jag är tillräckligt gammal för att veta att det är så.
Ingen människa skall behöva känna sig hatad för att hon försvarar liv.

Jag sade att alla skall ha rätt att utöva sin religion, så som våra nordiska lagar stipulerar. Vi skall däremot inte ge avkall på våra seder och bruk, på vår kultur för att andra kulturer skall känna sig "hemma". Vi tillåter att alla får ha sin religion men jag skulle dödas om jag åkte till ett muslimskt land och högt önskade en plats där jag skulle kunna utöva min religion.


#62 - Hyckleri

Maria - Men hur ska det gungera om alla får avgöra själva vad dom vill göra i vården? Läs inlägget ovan dig från Anonym som skriver det mycket bra.

Jag finner det också lite underligt att det inteverkar bekymrar dig att en religös lobbyorganisation från ett annan land försöker ändra på våra lagar.
Hade du bortsett från detta om det istället varit tex muslimskorganisation från Saudi Arabien som hade velat ändra på kvinnors rättigheter i Sverige?

Anonym - otroligt välskrivet och tänkvärt inlägg , tyvärr tror jag dock inte att alla kan ta in det för som flera har skrivit så är det svårt att nå fanatiska människor oavsett vilken sida de är på.
'Ingen är så blind som den som inte vill se'

#63 - svensk sjukvård

M.B du anser att det är principiellt viktigt och det gör många av oss andra också mnen vi är av åsikten att det är principiellt viktig att svenska lagar gäller.

Hat är alltid fel men man kan inte heller här bara välja ut vilket hat som är ok själv utan allt hat är väl fel så varför skulle det vara mer ok för dig att spy ut hat på människor som inte tycker som du och som du kallar "andra sidan"? Du spyr ju inte bara galla över de fåtal som vidrigt hotar E.G utan du drar ju alla som inte håller med över samma kam.
SÅ M.B ta avstånd från dem som hatar , det gör de flesta av oss, men hata inte andra bara för att dom inte tycker som du får då är det faktiskt du som är en skam.

Som privatperson har hon rätt att säga nej men om hon vill arbeta som barnmorska så måste hon ju utföra de uppgifter som ingår i arbetet.
Tänk om alla inom vården kunde vägra att ge vissa människor vård pga av en eller annan orsak , tänk om du själv inte skulle få vård för att du röstar fel i deras ögon inte är svensk medborgare eller bara för att dom inte gillar män. Då har vi ju ingen fungerande sjukvård kvar i Sverige

#64 - Maria

Hyckleri - Om den aktuella lobbyorganisationens avsikt är att kriminalisera abort så kan jag inte hålla med dem. Om de vill att svensk lag skall tillåta att man av samvetsskäl kan låta bli att medverka till att släcka liv så säger jag ok. Att inte vilja medverka vid utsläckandet av människoliv kan inte jämföras med vägran att ge vård åt en människa som behöver sjukvård. Vi skall hjälpa alla som behöver vår hjälp, även våra fiender. Så menar jag att vi skall tänka oberoende av vad vi har för tro eller livsåskådning.

Jag tror att du, liksom jag anser att kvinnors rättigheter är något som kräver lagändring i vissa länder, som t.ex. Saudi Arabien? Det är samma sak som att jag anser att det krävs en liten ändring i den svenska lagen, gällande rätten att som barnmorska inte behöva döda.

#65 - Hyckleri

Maria - Jag tror att du och jag tänker väldigt lika i mångt och mycket även om vi inte är överrens om allt

Tack för en trevlig diskussion :o)

#66 - wigwag

Alltså.. det finns ett missförstånd här att svensk abortlagstiftning skulle gå in och detaljreglera i just barnmorskor arbetsuppgifter. Så är det naturligtvis inte och inte heller önskvärt för de flesta i branschen samt helt främmande för den svenska modellen i stort. En BM har skyldigheter och rättigheter i förhållande till sin arbetsgivare, vilka regleras i kollektivavtal, precis som de flesta andra större yrkesgrupper. Vad gäller skyldigheter, tex utförande av kollektivavtalreglerade arbetsuppgifter, är det alltså helt upp till AG hur strikt eller hård denne vill vara i ett enskilt fall. Det finns säkert flera BM i Sverige idag som med AG:s goda minne smidigt kan glida undan arbetsuppgifter denne finner obehagliga. Men som jag skrev i min kommentar ovan så handlar det nu aktuella fallet om nåt helt annat. AG:s rätt att fritt anställa och avskeda personal samt leda och fördela arbete. Och här kan man bara inte som arbetstagare klampa in och tro man har nåt att säga till om.

#67 - Maria

Hyckleri - Tack detsamma! :)

#68 - AnNa

Att inte vilja utföra abort som troende barnmorska är som att inte vilja rädda liv som troende läkare. Om Gud vill att patienten ska dö då går du ju emot Guds vilja genom att ingripa, menar jag.
Stupid is as stupid does.
Dock är man ju en likvärdig idiot om man skriver att vad hon nu heter borde skjutas etcetera.

#69 - THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com

Kommentera