Opinionsblogg

Backa polisen!

Har samhället givit upp om förorterna?

Som vanligt är statsministern hopplöst sist på bollen när han igår stod och svamlade något om hårdare tag och fler poliser och zzzzzzzzzz…

Han lät som en förprogrammerad robot. En robot som kommer inköandes från vänster tre veckor efter att alla gått hem...

För verkligheten är den att poliser inte vill arbeta i de här områdena. Och det är inte särskilt svårt att inse varför. När de är där för att sköta sitt jobb attackeras de av ungdomar som kastar sten, provocerar eller misshandlar dem. Om jag vore polis skulle jag helt enkelt vägra åka in i de där områdena (som de härligt upplysta och toleranta älskar att stryka medhårs) av den enkla anledningen att jag inte har någon lust att utsätta mig själv för denna på alla sätt oacceptabla fara.

Rättsväsendet hänger inte med i utvecklingen. Det är alltid poliserna som först upptäcker nä ett samhälle är på väg att slira ner i diket. Det är polisen (och övrig blåljuspersonal) som står vid fronten.

De har vårt mandat, ditt och mitt, att göra det här landet säkert, tryggt och värdigt för ALLA som bor här. Men rättsväsendet är en tandlös, impotent tiger som ligger under sitt höga träd och dåsar med tungan hängande utanför munnen….

Rättsväsendet dansar efter en helt annan musik, är fast i en tid som inte existerar längre...

Även när en polis blir attackerad och misshandlad med knytnävsslag så väljer rättsväsendet att titta bort. Nu senast var det en 22-åring som slog en kvinnlig polis i ansiktet imed knytnäven i  samband ett gripande.

Svea Hovrätt anser inte att misshandeln är en kränkning mot polisen eftersom: ”I denna situation måste Carolina (polisen) ha haft en mental beredskap inför att mötas av fysiskt motstånd”…

Så en polis ska alltså vara mentalt och känslomässigt förberedd på att få stryk när hon utför sitt jobb och griper en person?

Varför det?

Poliskvinnan själv säger så här om domen: ”Det känns som att gränserna suddas ut och att man kan bruka ännu mer våld mot oss poliser. Våldet mot oss normaliseras”.

Det är ju helt sinnessjukt att en polis som faktiskt vågar och orkar arbeta i de här områdena inte ens får uppbackning av den egna rättsapparten om och när hon blir attackerad.

Det enda rätta vore givetvis att lagföra personen som slagit henne och lagföra honom hårt. Höj straffen i allmänhet och den här typen av brott mot poliser, ambulanspersonal och brandmän i synnerhet.

Kastar man sten mot poliser eller misshandlar en polis ska det generera allra minst två års fängelse. Utan möjlighet till frigivning. Lås in dem. Lås in dem länge.

En annan vansinnig grej är ju lönen. En polis som arbetat i åtta år och väldigt ofta i just dessa utsatta områden (och alltså riskerat sitt liv) har en lön på 25.000 i månaden. Det är vad hans arbetsgivare och staten tycker han är värd.

Statsministern har för övrigt en lön på 164.000 kronor i månaden. Vem anser är mest förtjänt av 164.000 i månaden? Lallaren Löve´n eller polisen som ser som sitt jobb och sitt kall att trygga Sverige?

Svensk regerings perversa förmåga att vara totalt sist på alla bollar när det gäller de svåra utmaningar som Sverige står inför är häpnadsväckande och ett gigantiskt löneavdrag vore en första åtgärd för att få det att svida i maktens kostymer.

 Och strama upp rättsväsendet så att polisernas arbete också visar sig i antal domar. Bygg fler fängelser. Lagför fler gangsters. Ta i med hårdhandskarna som vi sade förr. Jag ör glad att mullvaden GW också vaknat ur sin dvala och muttrat något om kravalllpolis. Det skrev jag för ett år sedan redan.
Men gör något. NU.
 

Kommentarer

#1 - Anonym

Jävligt bra skrivet marcus, det får vara slut med daltet av de kriminella slöddren. Hårda långa straff följt av utvisning. Saft och bulle politiken har misslyckats.

#2 - Cindy

Om Polisen vägrar att ta sig ut till utsatta områden då kommer dom kriminella att vinna. Det är detta dom vill.
Jag mår fysiskt illa när jag tänker att dessa förtryckare en gång i tiden fick asyl i Sverige för att komma undan våld och förtryck i hemlandet!!!!

#3 - Hans Nilsson

Fram med vattenkanoner, gummikulor, elpistoler och gummibatonger stora som basbollträn och gå loss på ohyran.

#4 - Jochen Flor

Ok..Jag säger så här om vi vänder på steken och sticker ut hakan lite. Har verkligen svenska poliser modet och kunskapen att möta denna aggressivitet ?
Jag tvivlar. När jag ser poliser backa och snubbla inför dessa vrålskrattande 17-åringar som vevar stenar mot dem.
Vad skickar man in ? Jo 20-åriga poliser som vaggandes har växt upp i trygga miljöer och kanske slängt in en och annan fyllekaja i en polisbil ?
Fick inte en kvinnlig polis ett knytnäveslag av en ligist ?
Dessa ligister måste tycka det är oerhört komiskt och intressant att se en 25 årig kvinnlig polis som försöker stävja bråket och efter ett slag på trynet klättrar in skräckslagen i en bil.
Missförstå mig inte , jag skulle gjort detsamma.
Min kritik är mot polisledningen.
Skicka in två stora bussar med erfarna poliser, slå till snabbt, oerhört snabbt och hårt som de gör i andra europeiska och utom europeiska storstäder. snabbt och hårt med nästan militär precision.
Detta mina damer och herrar skulle hjälpa..på dem och låt inte skrämmas. Ni vet ju hur en hund beter sig om man visar rädsla ? Han tar över.
Var övertydliga, skicka in duktiga poliser med taktiskt kunnande som inte "jiddrar" med ligisterna.
Såg en Video sekvens där en polis och en 17-årig ligist käftade med varandra...det lät som de var exakt lika gamla i retoriken.
Nej in med mottot : HAR DU VAD SOM KRÄVS...etc etc
Någonstans finns en förvirring och rädsla hos polisen. In snabbt , utför uppgiften snabbt , backa inte och plocka killarna och ge dem till Dan och Ygeman som kan snacka dem till rätta...l y c k a t i l l

#5 - Mormor

citat: Svea Hovrätt anser inte att misshandeln är en kränkning mot polisen eftersom: ”I denna situation måste Carolina (polisen) ha haft en mental beredskap inför att mötas av fysiskt motstånd”…
Hur kan man döma så idiotiskt.Den domstolen sulle ha anmälts för hets mot grupp eftersom slynglarna läser detta och tar åt sej domens ord om att polisen ska vara mentalt beredda så det är bara att puckla på.
Hur kan de sova gott om nätterna dessa människor i Sveriges domstolar. Fy .....

#6 - Lennart

Har förbudet "Våld mot tjänsteman" utgått ur den svenska lagboken? Tydligen, eftersom domstolen inte lyckats finna denna paragraf. Eftersom det numera då och då förekommer att socialtjänstemän utsätts för våld och hot kanske detta också blir tillåtet, med motiveringen att socialtjänstemannen "måste ha en mental beredskap inför att mötas av fysiskt motstånd".
I förlängningen kanske det blir tillåtet med våld överallt, eftersom samhället är fullt av våld lite överallt!?...

#7 - Santos2112

Markus du är grym. Sanningen dödar inte. http://polisenvillhjalpaoss.blogg.se/?tmp=863634

Kommentera