Opinionsblogg

De ska inte "återanpassas". De ska utvisas.

Det är med en nämnts uppgiven stämning som jag konstaterar att Sverige fullständigt tappat alla grepp runt detta med den förbannade militanta islamistiska terrorn. I tv står en före detta programledare för barnprogram i tv, numera perverst nog minister för demokrati och kultur i Sverige, och ljuger om det mesta säger att ” i Umeå och Göteborg har man kommit långt i arbetet med IS-återvändare. Där går det bra.”

Magnus Ranstorp, expert på ämnet, får rycka ut och konstatera att det helt enkelt inte är sant.

Det säger allt om det här landet just nu.

Jag vet knappt var jag ska börja…

För det första. En människa som rest för att ansluta sig till IS ska givetvis omedelbart ha diskvalificerat sig ifrån att på livstid få återvända till Sverige. Vi ska INTE ha några särskilda program för dem. Vi ska omedelbart ta deras eventuella svenska pass ifrån dem. Vi ska också plocka in deras familjer för förhör (Mona Sahlin hade en annan plan när hon var ”samordnare emot våldsbejakande extremism”, hon ville att terroristernas mamma skulle ringa staten och tjalla på sina egna barn, gick väl så där för det projektet…) eftersom det är allmänt känt att det är just i hemmen (och i de religiösa sammanhangen) som dessa människor radikaliseras.

En människas som reser och ansluter sig till vår tids allra mest barbariska terrorsekt har förbrukat alla sina medborgerliga rättigheter i Sverige. Dels har vederbörande gjort sig skyldig till terrorbrott (och jag behöver ingen lista på antalet spädbarn som mördats eller småflickor som våldtagits, bara det faktum att de rest till IS gör brottet komplett) och dels utgör dessa återvändare, enligt SÄPO och andra instanser, det största hotet mot Sverige just nu.

Och ändå…snackar vi om att ”återanpassa dem”. Det är helt obegripligt.

Alltså. Vi ska INTE ha några planer för deras återvändande. Eftersom de inte ska få återvända. De ska inte få komma in i Sverige överhuvudtaget och ska de få resa in i Sverige ska de eskorteras av polis för att hämta sina tillhörigheter och sedan sättas på ett flygplan härifrån.

För det andra. Att ett land som Sverige överhuvudtaget lägger ner tid och enorma resurser på att försöka få de här människorna att bli en del av vårt samhälle är att sparka på alla de hundratusentals offer som IS skördat och fortsätter att skörda i världen. Och terroristerna? De bara garvar?

”Öh. Har du hört om det fantastisk landet? Dit kan man resa och få uppehållstillstånd och sedan kan man resa ner till IS och spika upp småbarn på pålar och när man reser tillbaka så har staten ordnat ett slags program som gör att man ska återanpassas i samhället och under tiden kan man ju planera nya dåd fast i landet den hr gången.”

”Låter ju fantastiskt. Vad heter landet?”

”Sverige.”

Det råder total skymning i det här landet just nu.

Jag är glad att jag fortfarande orkar bli förbannad över alla galenskaper som vi tvingas genomlida.

 
 

Kommentarer

#1 - Mia

Så bra skrivet! Känns nästan pinsamt att vara svensk nu för tiden. Politiker som fortsätter att blunda och mörkar ofattbara problem. Det ska daltas och tyckas synd om, ges ytterligare chanser och visas förståelse för uppväxt och annat. Nej det får banne mig vara nog nu! Släpp inte in terrorister igen och skicka ut de som inte vill anpassa sig och följa lag och ordning. Hur svårt ska det vara?

#2 - Albertina%25252520Fares

Ja ja ja vad ska man säga annat än lyft av skivan som hakat upp sig med Ygerman "De ska sättas bakom lås och bom och långa fängelsestraff väntar" , "De ska sättas bakom lås och bom och långa fängelsstraff väntar" bla bla bla...
Man blir trött och less på våra inkompetenta politiker vars löner och galna beslut tömmer våra skattemedel. Avsätt hela bunten och tvinga dem att jobba ideellt i flyktingläger i Syrien tills skulden är avbetald.

#3 - Helena Ringdahl

Jag håller med fullständigt och tänkte dela ditt blogginlägg, men den såg jag bilden som föreställer Alice och jag tycker det var hemskt lågt att lägga in den. Respektlöst, så då tappade ditt blogginlägg min respekt tyvärr! Försvinner bilden så delar jag gärna.

#4 - Lennart

De som ansluter sig till terroristorganisationer som IS ska få ta sitt straff. Svenska medier har redan sedan IS började härja utförligt skildrat dess illdåd. De som anslutit sig till IS kan inte skylla på okunskap om IS' mål.
Varför ska en IS-krigare ha förtur till svenska psykologer för att återanpassas till det svenska samhället? Det finns många hederliga svenskar eller naturaliserade svenskar som skött sig och enträget sökt psykologisk hjälp men inte fått det. En del har tyvärr tagit sitt liv. Jag anser att resurserna i första hand gå till dessa.

#5 - Bengt

Skulle man resonera efter WW ll som kulturministern gör idag skulle vi välkomna waffen SS 1945 också. Historie lösheten gränsar till enfald Men MP ger medelmåttorna ett ansikte. IS terroristerna skall inte släppas in i landet, dom flesta har säkert dubbla medborgarskap , då blir dom av med det svenska. Har dom bara svenskt blir dom av med passet. Om det nu är kriminellt att åka på terrorresor hur i helv... kan man då sitta i Tv och tycka synd om sig själv

#6 - Cindy

Det är fullkomligt omöjligt att sätta in några åtgärder mot avskum som stridit eller sympatiserar med IS. Alla sådana insatser skulle utdömas som rasistiska. Därmed är det kört. Dom har redan vunnit. Tyvärr.

#7 - Ullis

Håller fullständigt med, jag skäms över att vara svensk just nu. Regeringen ska vi inte prata om.

#8 - Karin Wikström

Men detta är ju mer än lite dumt. Självklart vill vi i Sverige inte ha terrorister i vårt land men det vill väl inget annat land heller? om personerna är svenska medborgare- vems är då ansvaret? Vem tycker du ska ta ansvar? Ta deras pass & skicka dem vart? Detta blir ju en väldigt komplex fråga! Behandlingsprogram är väl ändå bra ur aspekten "vilka människor vill vi släppa ut i vårt samhälle". Jag tänker att behandlingsplan är mer för samhällets skull än individen. För sålänge vi inte har varken dödsstraff eller livstid så kommer dessa människor ut igen, vad händer då?!

Nä vet du vad, det är väldigt enkelt att sitta & säga att de förbrukat sin rätt till Sverige. Eller att det inte är vårt ansvar.

Sålänge du inte har rymdfarkost till förfogande (kostsamt) eller någon bättre idé än att skicka problemet någon annanstans i världen så hejar jag på Sverige som tar sitt ansvar.

Och bilden på Alice Bah? lågt, sexistiskt & inte vad jag vill ha i "mitt land", kanske någon borde ta sitt ansvar & skicka dig till ett annat land?

#9 - Tess

Är med Karin Wikström angående bilden.

#10 - Marie Andersson

Jag tycker det är skrämmande att läsa det Karin Wikström skriver bla:Bra att Sverige tar sitt ansvar!!!
Man ska ta emot och hjälpa de som torterar små barn genom att spika upp dom på pålar,våldtar barn och kvinnor,skär halsen av människor mm mm.
Hur tänker man då??OM de skulle göra så emot dig...skulle det vara okej?

Blir så förbannad på att en del tycker att alla människor ska ha en andra chans och är lika mycket värda.
Inte en chans...en terrorist ska aldrig ha en andra chans och är en kallblodig ematilös barbar!!!

#11 - Karin%20Wikstr%F6m%20

Fast Marie Andersson ... då har du inte läst vad jag skrivit?! Jag frågat VEM som ska ta ansvar annars!? VAR ska vi skicka dom?! Jag tycker givetvis de är avskum som förlorat alla sina rättigheter till ett bra liv. Men faktum är att vi inte har dödsstraff eller livstid... Vad gör vi då? Om vi bara skickar iväg dom så är det just de du skiver som kommer fortsätta hända.. är det okej för att vi inte ser det då eller... hur fan tänker du?

#12 - Håkan Karla Karlström

Hej Marcus,
Bra skrivet håller helt med dig. Ser att andra blir fundersamma över vart man ska skicka dom om man fråntar dom medborgarskap, idag kan vi ju inte annat än skicka dom tillbaka till det land dom har kommit ifrån, finns ingen anledning till att ödsla tid och pengar på terrorister. Dom är inte ens värda att få sitta i ett svenskt fängelse, skulle det vara så så skulle det vara resten av livet och dessa skulle då få jobba för sitt uppehåll i fängelset. För att ödsla skattepengar på dessa är helt hållet vansinnigt.

#13 - Magda

jaharå, men om man föds i Sverige, var hade du tänkt skicka dem då ljushuvud

#14 - Magda

Birro skrattar hela vägen till banken för ytliga krönikor som denna. Så jävla sorglig människa. Och varför hatar du kvinnor så mycket Birro?

#15 - Lennart

Magda, man behöver inte vara ett ljushuvud för att räkna ut att krigsförbrytare ska skickas till den internationella domstolen i Haag som handlägger krigsförbrytelser.

#16 - Skäms

Först ondgör man sig över att andra (läs invandrare) behandlar kvinnor nedlåtande för att sen göra det själv.
Vad är ens poängen med en halvnaken bild på Alice? att gubbsjukan breder ut sig till och med i våra samhällsdebatter?

Eller är man en hycklare av högsta rang där det är ok att nedvärdera sina meningsmotståndare istället för att bemöta med saklig kritik.
Kan man inte bemöta meningsmotståndare med bra argument så är det bättre att inte göra det alls.

Allt jag ser där debattören en gång var är en gubbsjuk människa utan hållbara argument

#17 - Lennart

Fråga till Skäms: Du kanske ska ställa frågan varför Alice Bah frivilligt ställer upp halvnaken på en bild - och dessutom med en cigarr i munnen!? Jag tror inte att bilden är smygtagen av någon gubbsjuk kvinnohatare.
Menar du att hon drogats av en snuskhummer som lurat henne att ställa upp på bilden?...

Kommentera