Opinionsblogg

Ta striden för de 100.000 som lever under hedersförtrycket!

 

 
 

 

Det är självklart att det finns visa värderingar som är bättre än andra värderingar. Att inte knuffa sina döttrar från balkonger är en sådan värdering som är bättre än motsatsen.

Att vi i ett samhälle inte låter våra barns val i livet definiera vilka vi är som familj är också en värdering som är långt mycket bättre än motsatsen.

Det är märkligt detta med den så kallade hederskulturen. När det gäller vissa frågor anser vi att Sverige alltid har rätt. Och när förövaren är tydligt definierad utifrån ett teoretiskt perspektiv så är allt frid och fröjd. Men när förövaren kommer från exempelvis mellanöstern plockas alla slagord ner. Då rullar aktivisterna ihop sina fanor. Då dör solidariteten plötsligt. Då vänder man undan blicken. Då drar man. Då säker man ursäkter. Då vill an plötsligt "komplicera frågan".

Att jämställa män med talibaner är okej. Att generalisera runt "vita kränkta män" är det en folksport bland feministerna. Då är det ingen alls som vill "komplicera frågan".

För mig är det helt obegripligt. Det borde inte spela någon roll vem förvaren är om offren är unga kvinnor och män som på grund av importerad familjär terrorism (ett annat uttryck för hedersvåld) tvingas leva i ständig skräck och därför inte får leva sitt liv som de vill.

Enligt en rapport som togs fram av Polisregion Mitt 2014 är det ca 100.000 ungdomar upp till 25 år som lever med, som det heter, ”hedersrelaterade begränsningar”.

Så det handlar om många människor.

De har alltså sina liv kraftigt begränsade på grund av att familjen på ett bestialiskt sätt anser sig ha rätten att bestämma vem de träffar, vad de gör, hur de lever, vilka drömmar de har, vem de vill bli när de blir stora och allt det där. Saker som är extremt grundläggande i en västerländsk demokrati.

Som kom inte med skitsnacket att alla värderingar är ungefär lika bra.

Tänk om det funnits 100.000 unga människor som dagligen fick sin självklara, medborgerliga frihet beskuren av säg ett visst politiskt parti. Eller av vita, heterosexuella, medelålders män. Då jävlar hade ni fått se på engagemang. Om det vulgära epitetet ”vita kränkta män” stått för ens en mikroskopisk bråkdel av tyranniet mot dessa 100.000 hade vi haft Kommando Gudrun Schyman med anhang på varenda barrikad i hela landet.

Men plötslig talas det om att saken är ”komplicerad”.

På vilket sätt är saken komplicerad? Hur legitimerar man sin tystnad runt att 100.000 unga människor tvingas avsäga sin allra mest grundläggande frihet? Är man rädd för att framstå som främlingsfientlig? Det är den enda slutsats jag kan dra.

Och tyvärr förstår jag den rädslan. Att spela ut rasist-kortet har blivit det goda hatets allra snuskigaste åtgärd. Men man är inte rasist för att man står upp för vårt samhällets självklara rätt att älska och vara vem man vill. Man är inte rasist för att man har modet att adressera barbariet även när det inte är politiskt korrekt.

Sanningen skiter i PK-träsket.

Sanningen ser ut så här: 100.000 unga människor lider under hedersvåldet. Och varenda en av alla ni som säger er värna om de utsatta i vårt samhälle, och som nu läst detta och vet hur många det är som lider, ni är ryggradslösa om ni fortsätter att hålla käften.

Att veta men ändå hålla tyst är det allra värsta brottet.

Sverige kryllar av folk som är så där. Ni vet, men ni är för fega för att ta striden.

Kommentarer

#1 - monica

Hur kan den kollektiva hederskontrollen som finns i deras kultur vara viktigare än kärleken till sina barn d v s hur kan man utplåna sina barn genom att antingen döda dom för att de har enligt dom skämt ut familjen och släktens heder inom sin etniska grupp eller kväva deras livskvalité genom sociala begränsningar. Då håller inte argumentet längre med kärleken till sin närmaste nästa.

#2 - Lennart

Jag förstår inte varför medier envisas med att använda ordet "heder" i samband med barna- och/eller kvinnomord. De som kommer hit och vill försvara sin heder får först ta reda på vad som är heder i det här landet. Det är definitivt inte att mörda en dotter eller hustru. I Sverige står barna- och kvinnomördare - tillsammans med våldtäktsmän - längst ner på hedersskalan! Den som vanhedrar sin familj är faktiskt den eller de som anstiftar och eller utför mordet!

#3 - bo

Att döda barn är den största av skam. Att döda sina egna barn för att med någon sjuklig definition av "återvinna sin heder" är vidrigt. Hur kan sedan någon människa med "fina" vänsterliberala åsikter ens försvara eller försöka förklara ett sådant beteende. Vi skall till 100% förakta den typ av människa som dödar barn, oavsett egna eller andras barn. Det finns till och med ett begrepp som härleds till denna typ av människan, Filicid, och det är inte ett begrepp man hittar inom psyk eller primärvården. Barnamord är inte en psykisk sjukdom. Det är mord som alla andra mord och det finns inga ursäkter eller något som behöver förklaras med kulturella kopplingar.

Att tyst acceptera barnamord, våldtäkt eller alla andra typer av förtryck innebär att man är medskyldig. Det finns inte något "komplicerat" i detta. Ett tips till alla vänsterradikaler som gärna gör sig hörda: Mördare är mördare, våldtäktsmän är våldtäktsmän och rasister är rasister. Ingen av dessa har inte på våra gator att göra.

#4 - Cissi

Så, helt plötsligt ska svenskar bry sig om ungdomar från mellanöstern som blir förtryckta av sina släktingar?! Haha, kul!!
Jag antar att det är samma personer som påstår att slöjan är det största hindret vad gäller integrationen, trots att det finns hundratusentals invandrarkvinnor som inte bär slöja men som ändå diskrimineras på arbetsmarknaden.

#5 - Anonym

Cissi! Du skriver att hundratusentals kvinnor diskrimeras på grund av slöja på arbetsmarknaden. Media vill gärna ha det till att arbetslösheten är ett invandrarproblem. Men sedan 1991 är det massor med svenskar med svenska namn som har flyttat utomlands på grund av att de inte har fått jobb. Sen 1991 byter Sverige befolkning. Det kommer jämt nytt folk som ska lära sig svenska samtidigt flyttar folk som redan kan svenska utomlands. En del tror att om 20 år kommer det inte finnas några svenskar med svenska namn i Sverige. Media triggar upp stämningen när de gör arbetslösheten till ett invandraproblem. En del invandrar säger att de inte får jobb på grund av att svenskarna är rasister.

#6 - Anonym

Den självutnämnda förortsexperten talar i tungor....
Alla dessa texter blir meningslösa när det ständiga felsökandet alltid har samma adress på måltavlan.


Man kan undra varifrån skribenten egentligen får alla dessa moraliserande uppslag ifrån...

För inte så länge sedan skarvade en sagoberättare ihop en historia om att han minsann också var feminist.
Minns tyvärr inte namnet på diktaren.
På äldre dagar blev gammal och grå blev han"Alla har fel (igen)"
Kalla honom för Mannen som hatade Sverige.

#7 - Andorrs

Sanningen ÄR rasistisk.
Men tyvärr är sanningen inte en person som man kan anmäla för hets mot folkgrupp, vilket svider extra mycket hos etablissemanget.

#8 - Anonym

Varför har politikerna tagit hit folk sen 1991 när det inte finns några jobb i Sverige? Lönedumpning? Vill bygga ett multikulturellt samhälle? Visa sig duktig utomlands? Hjälpa fattiga människor och flyktingar? Rädda för att bli kallade rasister? En tro att Sverige är bättre än vad det är?

#9 - Mats

När det gäller arbetsmarknaden, så stämmer det till viss del att invandrare är diskriminerade, men det beror helt enkelt på för få jobb. Det är ju flertal andra grupper också som har svårt på arbetsmarknaden: äldre, kvinnor i vissa yrken, folk med inte tillräcklig utbildning, folk med inte tillräcklig arbetslivserfarenhet, handikappade osv. Anledningen är att det är så mycket arbetskraft att välja på idag, så det har blivit väldigt slimmat vem arbetsgivare väljer till olika jobb, vilket blir princip; svensk , ung, social, välutbildad, fantastisk cv med inga som helst märkligheter i osv. Om man har kontakter så kan man ju givetvis komma undan alla denna dårskap som önskas och få av oss passar in i, men invandrare har i regel inte dessa personliga kontakter för att få in en fot. Vår arbetsmarknad har ju blivit väldigt rationaliserad idag och princip alla företag inkl, staten sysslar konstant med att "slimma" organisationen, flytta företaget utomlands odyl. Det är jättemycket jobb som försvunnit från Sverige sedan guldåldern på 60-70- talets exportindustri och blivit ersatt med hittepå jobb, pappersvändare, RUT- jobb. Invandrare tror jag främst kommer hit pga bilden Sverige målat upp utomlands att här är så bra och det stämmer ju visserligen om du har jobb. Sedan tror jag också få är medvetna om hur svårt det egentligen är att få jobb eller göra någon typ av social förflyttning här.

Kommentera