Opinionsblogg

STOLT IKEA-POET.

Gamar och hyenor, mäktiga män och kvinnor. Maktkamp och fega grepp. Lumpor, svek och offentligt äckel.

En sak bara, om kraxandet runt världens mest överskattade Akademi.
När ledamöter eller före detta ledamöters före detta fruar kraxar om att detta är "litteraturens död" är det på sin plats att påpeka att litteraturens död är hysteriskt överdriven.

Varför?

Därför att litteraturen aldrig varit en del av eliten. 

Litetraturen har ingenting med Horace, Danius, Ebba-Witt eller Kristina Lugn att göra.
Litteraturen har med tröst, igenkänning, underhållning och eftertanke att göra.

Jag har under tjugofem år krigat mig ut ur alla kulturella sammanhang. Jag har tagit onödiga strider, jag har vunnit och jag har förlorat. 
Gud i himlen vad jag har förlorat.

Men Gud i himlen vad jag har vunnit.

Jag minns när en "fin" kultursida skrev att jag var poesins svar på Ikea. Jag mins hur glad jag blev. Tills en mer respekterad kollega diskret viskade i mitt öra att det nog var menat som ett nedsättande omdöme.

Idag är jag episkt stolt över att vara svensk litteraturs bokhylla Billy.

Jag sätter nämligen en ära i att stå fri, vara tillgänglig, enkel att förstå, funktionell. Jag är stolt att inte tillhöra något kotteri. Jag har inga vänner i den kulturella världen men jag når ut med det jag gör ändå. 

Jag når ut på bredare och friare front än jag någonsin gjort förut.

Jag är oändligt tacksam över att vara så läst som jag är. Jag är sjukt stolt över Birros Sportpodcast, över allt jag gör på Nyheter 24, på Dagens PS, och över Studio Allsvenskan.

Jag är så glad och tacksam över att människor kommer fram och tackar mig för mitt arbete. Det är lika overkligt och stort varje gång. Det är det finaste pris man kan vinna och jag har äran att få vinna det varje dag. 

Efter alla nederlag de senaste åren (och jag är inte oskyldig eller offer i ett ena av dem, jag är skyldig till dem jag också) har jag nog i alla fall lärt mig detta. Varje uppmuntrande ord väger tungt. Varje liten framgång är oändlig.

Jag vet hur det stampade jordgolvet känns. Jag kan en del om botten nu.

Det är DETTA som är litteraturen. Att jag fogar samman ett gäng meningar på ett hyfsat begåvat sätt och du läser de där meningarna och känner något i ditt hjärta. 

Så enkelt är det. Så levande är litteraturen.

Den förmågan har EXAKT INGENTING med Akademien att göra. Inte då, inte nu, inte imorgon.

Den döda litteratur som gamarna runt Akademien kraxar om är deras egen. 

Blanda inte in mig och oss andra i er svanesång.

Medan ni går under i mörker, förtal, hyckleri och kvinnohat lever och frodas litteraturen i utsökt välförmåga.

Kommentarer

#1 - Sven Jönsson är en idiot

Heja Birro! Låt ingen trycka ner dig.

#2 - kristina

Jag är så exalterad att min man är tillbaka efter att han har lämnat mig för en annan kvinna. Min man och jag har varit gift i ca 7 år nu. Vi är lyckligtvis gift med två barn, en pojke och en tjej. 3 månader sedan började jag märka något konstigt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen, Ibland går han ut och kommer inte ens tillbaka hem i ungefär 2-3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till detta problem men allt till ingen nytta. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr OGUNDU kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde ge det ett försök. Jag kontaktade honom och berättade för mina problem och han berättade för mig vad jag skulle göra och det gjorde jag och han gjorde en stavning för mig. 24 timmar senare kom min man till mig och ber om ursäkt för de fel han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr OGUNDU. Om du har något problem kontakta honom och jag garanterar dig att han hjälper dig. Han kommer inte att göra dig besviken. Maila honom på: [drogunduspellcaster@gmail.com]
1. Ta med din pojkvän tillbaka
2. Ta med din man tillbaka
3. Ta med din fru tillbaka
4. Ta med din flickvän tillbaka
5. Vinn lotteri
6. Främjande på kontor
7. hjälpa dig att bli gravid om du letar efter livmoderns frukt
8. Fullständig bot av någon form av sjukdom
9. äktenskapsengagemang och så många fler.

#3 - Herr Jönsson

Vilken högtravande text. "Jag tillhör inget kotteri". Tror du ens på det där själv?

#4 - Sven Jönsson

IKEA-poeten har kraxat ur sig en bedrövlig text igen. Det verkar ha saknats en del verktyg för sätta ihop en”hyfsat begåvad text”. ”Litetraturen” - vad är det?

Hur fri och obunden är man förresten om man sponsras i sitt skrivande av spelbolag och diverse hotellverksamheter?

IKEA-poeten är dessutom så sjukt stolt över det han skriver på Nyheter24, ”detta nedpissade gamla plank......källaren på det hus där vem som helst verkar kunna häva ur sig vad som helst mot vem som helst för att bli uppmärksammad av riktig media och av riktiga tidningar”, som poeten skrev innan han ”krigade sig bort från” Expressen.

IKEA-poeten påstår dessutom att varken Horace, Danius, Ebba-Witt eller Kristina Lugn inte har med litteraturen att göra. Ganska anmärkningsvärt om man har förmågan att bortse från kalabaliken i Akademien.#5 - Anonym

Men sug k*k Sven Jönsson!

Kommentera