Opinionsblogg

Och vi vänder bort blicken?

 

I kvällens Uppdrag Granskning berättas det om hur IS medvetet och konsekvent uppmanar till terrorattacker mot Sverige. Samtidigt åtalas en man för försök till terrorbrott och han uttrycker öppet och tydligt i en intervju med DN sitt stöd för IS. 

Detta är en bild av Sverige 2016. 
Vi har vetat om detta under en tid.

Det som skrämmer mig just nu är förutom detta faktiska, direkta hot mot oss, också det faktum att de flesta runt omkring verkar helt avtrubbade inför det här hotet. 

Som om vi vant oss vid att det finns religiöst motiverade människor som inte bara sympatiserar med en rörelse som bränner folk i burar, våldtar småbarn och spikar upp folks huvuden på pålar, utan att de faktiskt också öppet erkänner det i landets största tidning.

Vi har de här. De vill mörda oss på det allra mest barbariska sätt du kan tänka dig.

Och vi vänder bort blicken?

Vänder ni också bort den blicken om och när era barn en vacker dag kommer till er och frågar: "

Och hur mycket visste du, pappa? Vad gjorde du då åt det?"

 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

#1 - My Little Crafty Life

Helt sjukt att det ens finns människor som gör sånt och som tycker att det är mer än ok..

#2 - [email protected]

Nej till IS och deras metoder - helt klart. Men det känns som att du, Marcus , tror att det största hotet i Sverige just nu är invandringen och att IS skulle snika in på det viset. Jag sympatiserar verkligen inte med IS, tvärtom. Men IS är knappast särskilt stort hot mot oss i Sverige

#3 - Hans Martinsson

Hur naiv får man vara helt sjukt. Is försöker vinna ny mark med terror när dom förlorar kriget och Sverige vill dom ta över.

#4 - Katarina%20Els%E4sser

Vi hade blivit en lätt match för bröderna!
Våra män hade sagt snälla!låt oss pratas vid, för våra män har blivit från barnsben blivit indoktrinerade av både samhället och föräldrarna.
Vi slåss inte!

#5 - D

Du har så rätt. Man skäms!

#6 - Hasse

Ja detta land är som en jävla socialist test. Hur långt kan potiker o media gå??
Den vanliga människan har ingenstans att kunna yttra sig längre. Inga journalister tar in vad den lilla människan tänker, för det går helt emot pk fascisterna. Polisen tiger o tar på sig skygglappar. Media kritiserar allt som inte har socialistiska tendenser..
Nästa steg är i sann DDR anda, att varje familj anmäler en informatör. Vars uppgift blir att ge information till Stefan Löven, om någon kritiserar staten o media. Heja Sverige

Kommentera