Opinionsblogg

4000 unga lever under hedersvåld - bara i Malmö!

 
 

Närmare 4000 unga människor mellan 16 och 24 år lever under hedersrelaterat våld.Uppgifterna hämtas från samordnare runt dessa frågor som intervjuas i Sydsvenska Dagbladet.

4000!! Bara i Malmö!

Var är vänstern? Var är feministerna? Var är Åsa Linderborg? Var är alla godhetens apostlar och ryttare? Var är Gudrun Schyman? Minns ni när hon sade att det är samma förtryck här som i Afghanistan... Hon börjar faktiskt få rätt nu. Men inte på det sättet hon menade. 

Hon ville mena att alla män förtrycker alla kvinnor enligt ett visst patriarkat mönster som inte känner kultur eller landgränser. Man=förtryck och förtrycket ser likadant ut oberoende på var i världen det utövades. Alltså och hux flux blev svenska män indragna i snacket om hedersvåld...Herregud i himlen vilket galet land detta blivit... Det sjukaste var att hon fick hela PK-media och en hel del män med sig på den där lögnaktiga seglatsen. 

Som om förtrycket talibaner utövar mot kvinnor i Afghanistan är samma förtryck som svenska män visar kvinnor i Sverige. Hur är det ens möjligt att hävda något sådant utan att bli straffad för det?

Det som hänt nu är att Sverige importerat ett hedersförtryck mot unga flickor och pojkar som bara växer och växer. Och, nej, det handlar inte om att alla gör det, men 4000 ungdomar i en enda stad är 4000 stycken för många.

Var är alla ni som skriker och fräser åt alternativ media, åt fascismen och alla ni som kräver genusneutrala pronomen i barnböcker? Var är ni som vill ha könsneutrala toaletter på förskolan?
Var är Fredrik Virtanen? Var är ni, ni godhetens lakejer som talar tills käftarna skummar om förtryck och orättvisor? Var är alla ni lojala gamla barndomsvänner som sade upp bekantskapen med mig för att jag började "ta sådana konstiga strider"?

Jag tar inga konstiga strider. Jag tar striden för de verkligt utsatta och för de verkligt svaga. Jag har svårt att föreställa mig en mer utsatt grupp än vilsna, sökande ungdomar som tvingas leva (och riskera dö) i detta vedervärdiga förtryck. Jag sätter en ära i att stå på den unga kvinnas sida som kommit till Sverige och jag tänker fortsätta slåss för hennes självklara rätt att älska vilken kille hon vill utan att hon ska hotas att bli mördad av sin egen familj.

4000 unga människor bara i Malmö som lever under den västa formen av hot och förtryck...

Istället har vi opinionsbildare som klär sig huvudduk och flinar upp sig framför kamerorna. Skäms ni inte?

4000 unga människor, bara i Malmö väntar på att ni ska hitta era ryggradar och bli män och kvinnor som visar solidaritet med ett praktiskt allvar igen. Stå upp för dessa så svårt utsatta ungdomar någon gång. :Ta ert kletiga låtsas-engagemang på allvar för en gångs skull och riskera något med era förbannade medelklass-floskler som ni strör omkring er under äppelträdgårdarna.Gör verklig skillnad och ta en enda risk för de verkligt utsatta. Testa att göra det! Bara en gång

Tills dess är ni bara ryggradslösa lallare.

Kommentarer

#1 - Ami

De svenska feministerna är enbart ute efter makt. De har total avsaknad av empati mot hedersvåld och hedersförtryck och den är fullständigt obegripligt att de lierar sig med mörker männen.
Något har gått väldigt snett hos Moder Svea när människor som sägs värna om det svaga i verkligheten förkastar dem och vi andra som har fått epitetet troll går till handling för dessa utsatta människor.

#2 - Sacke

Vänsterpatrasket är bara intresserade av att leka Godhetsapostel™, och att någon annan betalar och agerar för deras påhitt, för de själva vill absolut inte bidra med några som helst ekonomiska medel eller ställa upp med varken lösningar, bostäder, aktivt arbete, etc. annat än om de kan dyka upp i media för att visa hur Goda™ de är.

Hela genusflamset är till just för att de skall kunna hitta anledningar till att skuldbelägga övriga samhället.

#3 - Mikael Sjödin

Tack Marcus Birro! Du är ett ljus i mörkret.

#4 - Anders Gustafsson

Riksorganisationen GAPF – Glöm aldrig Pela och Fadime är en sekulär och ideell förening som arbetar mot hedersvåld. Verksamhetsansvarig är Sara Mohammad.

Alla som uppskattar Marcus insats för att uppmärksamma hedersförtrycket, stöd GAPF:s verksamhet!

Swisha 100 kr till nummer 1235128244. Märk bidraget "Marcus Birro".

http://gapf.se/

#5 - Stefan

Många bra frågor i din artikel. Har delat den. Har själv slutat hoppas på att PK-flummarna ska engagera sig mot hedersvåldet.

Kommentera