Opinionsblogg

Det svenska hyckleriet.

När Ryssland reagerar på "Rysslands-bilden" i Sverige hånskrattar den mediala och politiska eliten.

När Israel protesterar eller reagerar mot "Israel-bilden" i Sverige hånskrattar den mediala och den politiska eliten också...

Vi är Sverige. Vi har alltid rätt. Om vi bestämt oss för att det är på ett visst sätt i ett annat land, då är det så. Vi har alltid rätt. Särskilt om vi kan få det till att vårt land är bättre, tryggare, öppnare, värdigare, generösare, tolerantare än alla andra länder.

När man läser om hur länder som Ryssland och Israel framställs i svensk media kan få uppfattningen att det är efterblivna diktaturer båda två.

Men så sker det omvända.

Ett land, den här gången USA, förmedlar en diskutabel men bitvis sann bild om och av Sverige och vad händer då? 

Den mediala eliten tappar det fullständigt och slänger alla journalistiska principer (inte för första gången de senaste åren) över bord och går fullständigt bananas och anklagar allt och alla i USA för att ljuga och överdriva. Ingen tar larmrapporterna på allvar.

Kriget mot Trump, kriget mot alternativ media, går före allting annat. 

Det är att bevittna ett förfall att följa etablera media just nu.

De styrande politikerna gör som de gjort de senaste sju, åtta åren, nämligen gemensam sak med etablerad media och angriper på full front och med full attack vad de anser vara en fullständigt förljugen och förvriden "Sverige-bild"...

Hör ni hur det låter?

"De ljuger." "De överdriver." "Sverige är inte alls som i era rapporter. Sverige är tryggt och stabilt."

Hyckleri och dubbla måttstockar har blivit en svensk paradgren.

 

Kommentarer

#1 - Benny

Blivit är väl knappast ordet Marcus...Sveriges politiker och media har länge varit dubbelmoralens främsta apostlar! I Sverige moraliseras det så att det blir för mycket, ja så mycket att det blir dubbel moral av det hela.

#2 - CMG

Klockrent Birro!

Hela Skandinaviens självgodhet och hyckleri mot andra har aldrig varit större. Vi står för en moralisk imperialism som vi försöker dränka oliktänkande med.

Ingen dialog - utan bara en, vad vi tycker, perfekt moralisk ståndpunkt som inte tar hänsyn till varken kulturella eller ekonomiska skillnader. Vår media fördummar allt och alla som har andra åsikter - utan att analysera varför.

Som senast när hela Skandinavien fördömer dopningsanklagade (! Vissa inte ens dömda !) ryska skidåkare. Men när Björgen tar medalj tillägnar hon den till dopningsfällde kollegan.

Skamligt hyckleri som syns på alla nivåer i alla våra grannländer. Det har ballat ur. Vi håller på att bli lika illa omtyckta som amerikaner. Fråga någon från mellan-, syd-, eller ÖstEuropa så får ni se.

#3 - Cissi

Sverige har länge framställts som något slags utopiskt samhälle utan problem, där alla människor lever i överflöd.
I min mammas hemland tror fortfarande många att alla svenskar (och norrmän) är rika. Detta är också en felaktig "Sverigebild", precis som att svenskarna inte är en översexualiserad folkgrupp där kvinnorna är så promiskuösa att dom hoppar i säng med vem som helst, vilket också finns med i den "Sverigebild" som sedan länge har gjort sig gällande i andra länder.

Anledningen till att Trump helt plötsligt intresserar sig för Sveriges (misslyckade) invandringspolitik har att göra med att han inte vill ha in människor från mellanöstern.

#4 - Jochen Flor

Men hallå `` Är detta något nytt ? Har vi svenskar inte haft för vana att skaffa oss nidbilder av andra länder ?
# Elaka, buffliga tyskar ...flockmänniskor, våldsbenägna och empatilösa och därtill tar de sig friheten att bli rosa när de solar...och snor de bästa platserna på badstranden etc etc etc....

Finländare är grova , tråkiga suputer som bär kniv, tungsinta skogsmänniskor !!!

Spanjorer är lata och insisterar på att ta Siesta och fanatiska katoliker !!! men du..hallå de har ju solen :)

Österrike är konservativa övervintrade nazister...hela bunten..Var det inte de som födde upp Hitler ?

Ungarare..Usch..Ungern !! I jämnförelse med Ungern framstår SD som rena frimärksamlare.... Det man visar i svensk TV om Ungern är vilsna högerextrema grupper och homosexuella bad i Budapest...resten är fascister.
Slovakien tar inte emot flyktingar...fy faan vilka fascister
Rumänien, Bulgarien...är bara lustiga människor....

Frankrike är och har alltid varit varmt för svensken..ostar , gott vin och Provence..Paris, konstnärer...men visst är de lite arroganta !! men vet vi att de har Europas största HÖGEREXTREMA partier ?...men hallåå...De är mysiga och har god mat.
Ryssland...usch..Putin...Ryssland som kommer att invadera Sverige när som helst, men de ska passa sig djävligt noga...vi har 300 soldater på Gotland..dä du Putin !!
Ryssar är bovar, maffia och suputer ....och fascister....

Ja listan kan göras lång.

Får däremot Sverige kritik...ja då jävlar tar det hus i helvete.
Vi har trott och tror att vi är nummer 1. Vi lär och ska lära andra länder att gå den " rätta vägen"....annars är de fascister och dylikt.
Just nu förs en "motattack" av journalister och PK folk för att kontra alla negativa bilder av Sveriges politik genom att börja visa bilder på "svenska brottslingar" och statistik ätt vi är bäst etc etc ( huka er i bänkarna nu laddar de om ).... verkningslös eld för folket som vill ha lösningar och snabba insatser mot brottslighet och våldtäkter ...vi är inte dumma och köper inte den retoriken dags dato
Tack Birro för ordet HYCKLERI...klockrent !!!

#5 - Il Capitano

Jaha ja...
"Hycklare" är annars alltid en lyckad beskrivning av Birro själv.
Krönikörens gödslande texter om Sverige huserar i en osannolikt deprimerande figur.
Ordkonstnären klarar inte utav att formulera någonting som är i närheten av verkligheten.
Ryck upp dig Marcus, befria slaven från tyrannen.
Tänk mer, skriv mindre.
Skippa din ständigt återkommande synvilla, vässa pennan å snickra ihop en historia om depprockare istället.
Bit ihop å kom igen nu...

#6 - JONAS SVERIGES SNYGGASTE BLOGGARE

ok vad ska du göra åt det ?

#7 - Chrille

Il Capitano: Kanske dags för dig att ägna din tid åt bloggare vars åsikter du respekterar istället för att skräpa ner kommentarsfältet med din taskiga attityd? Skärp dig.

#8 - Urban

" Den mediala eliten tappar det fullständigt och slänger alla journalistiska principer (inte för första gången de senaste åren) över bord och går fullständigt bananas och anklagar allt och alla i USA för att ljuga och överdriva. Ingen tar larmrapporterna på allvar. "

Dom har förlorat även om de vägrar inse det. De har tappat kontrollen och har inga argument kvar längre. Deras drömmar om Sverige som multikultidröm och humanitär stormakt visar sig nu ha kraschat en gång för alla.

#9 - Lennart

Det är på tiden att någon tar upp den svenska självbilden och självgodheten. Svenska politiker och medier har älskat att försöka hitta utländska politikers och statsvetares (artighets-)fraser om hur bra Sverige är. Gud nåde den som vågar ifrågasätta bilden av "Världens bästa land". Är det några som odlat bilden av att Sverige (och därmed det svenska folket) är det bästa i världen så är det sossarna. "Världens bästa land" har inget att lära av andra länder eller folk. Ingen ska få sticka hål på den ballongen...
Vad sossarna inte tänker på är att de har krattat manegen för SD att slå vakt om den svenska modellen.

Kommentera