Opinionsblogg

De laglösa zonerna existerar. Vad ni än säger.

Tänk om människor lade ner lika mycket tid, vrede, energi, kraft och lika många antal ilsket skrivna krönikor på att FÖRDÖMA det sexuella våldet som de lägger på att kriga mot oss som hävdar att det finns laglösa zoner, på oss som med rätta blir förbannade över att människor känner sig otrygga i sin arbetsmiljö eller i sitt eget bostadsområde...
 

Istället för att ta kvinnors rädsla och upplevelser på allvar har de sin blinda blick riktad åt ett annat håll. De är arga på oss som vågar skriva om det.

Är inte det rätt märkligt? 
Är inte det fullständigt bisarrt?

 
När det handlar om att försöka bevisa att vi överdriver, att vi ljuger, att vi går mörka krafters ärenden, att vi är allierade med diverse politiska rörelser, då finns det ingen hejd på energin. Vi får höra att vi har fel. Att vii ljuger. Vi får höra att vi är rasister, idioter, ljuger om fakta, inte är trovärdiga, att vi bara vill splittra och söndra.
 
De hävdar med en skoningslös och regelbunden tydlighet att det inte finns några laglösa zoner.
De hävdar att det är överdrifter, att det inte stämmer.
 
Grejen är att de själva aldrig skulle utsätta sig, eller sina barn, för miljöer som dessa. Alltså finns dem inte. De sitter trygga och säkrade i innerstaden och angriper budbäraren istället för att värna de svaga som alltid är de som far illa.
 
Men jag har nyheter för er. De laglösa zonerna finns. Och de blir fler.
 
Och det är ni som blundar och ljuger när ni sviker de kvinnor, ungdomar och män som tvingas utstå dessa trakasserier.
 
Jag klarar mig. Jag skiter om om ni vägrar se vad som händer.
 
Men jag fattar inte hur ni kan svika de kvinnor som tex blir utsatta för sexuellt våld, denna gång, i Nordstan i Göteborg.
 
En av flera ställen där polisen verkar ha tappat greppet.
Alltså en laglös zon.
 
Kom in i matchen nu. Pocka av er ögonbindlarna så försöker vi göra något åt allt detta istället.
 

Kommentarer

#1 - Cindy

Ingenting kommer att förändras Marcus. Det blir ingen revolution.
Även om det finns massiv av människor som känner sig otrygga idag så kommer dom att motarbetas av människor som försöker släta över problemen och istället lägga fokus på att prata om maktstrukturer. Tyvärr så ligger det till så att när det finns en överrepresentation av förövare med utländsk härkomst då träder vänsterpartisterna fram som räddarna i nöden för att försvara gärningsmännen. Då handlar samtalen istället om maktstrukturer, arbetslöshet och utanförskapet. Så här har det varit i drygt 20 år nu.
Vänstern skiter fullständigt i människorna som utsätts för brotten, för det är rasism att kräva att gärningsmännen lagförs. Så länge rasistkortet används i alla lägen så kommer vissa individer att härja fritt i vårt samhälle.

#2 - Per-Anders

Huvudet på spiken som vanligt marcus bra skrivet. Du är min husgud!!

#3 - Lars Åhlin

Ja, vad skall man göra åt denna fanatiska vänster? Ett sätt är att själv läsa, och försöka sprida till andra, Jonathan Haidts underbara bok "The Righteous Mind". Han är moralpsykolog och har påvisat att människan har förmåga att moraliskt engagera sig i max sju dimensioner. De är: Omhändertagande, Rättvisa, Frihet, Lojalitet, Auktoritet, Helighet. Liberaler/demokrater i USA, och vänstern i Europa, har "smaklökar" för i första hand omhändertagande, i viss mån också för rättvisa i betydelsen jämlikhet (i både utgångspunkt och utfall). Men de förstår helt enkelt inte hur konservativa, med känsla för alla sju dimensioner, tänker.

#4 - Cindy

Grattis till ditt nya jobb på SVT!
Jag trodde dock att du hade tröttnat på medierna, eller hur var det nu igen?

#5 - Stefan Palmkvist

Att någon har Marcus Birro till Husgud bevisar att detta land är nära en systemkollaps. Människor som inte längre kan tänka själva eller sätta saker i sitt sammanhang är alldeles för lätta att styra.

#6 - Anonym

Cindy: Exakt! Så länge Idol, Let's Dance och Melodifestivalen sänds på TV varje år så sitter PK-svensken hemma i sin trygga vrå, avskärmad från alla no-go-zoner eller vad de är. Då spelar det liksom ingen roll och folk dör som flugor utanför på gatan pga skottlossningar.

#7 - mats hägglund

Birro är min idol numera..tack för att du vågar skriva det som ingen annan gör! All heder åt dig!

Kommentera