Opinionsblogg

Ta tillbaka feminismen från feministerna.

Sverige är ett land där det lever över 100.000 unga människor, de flesta kvinnor, under ett slaveri-liknande hedersförtryck.
 
Sverige är också ett land där det i vissa förorter instiftats parallella angiveri-samhällen där just kvinnor ses som mindre värda.
 
Sverige är ett land där den hårdföra versionen av islam tvingar många kvinnor att i alla hänseenden underordna sig mannen. Sverige är ett land där kvinnor i allt högre utsträckning uppger att de känner sig rädda i sina egna bostadsområden. Sverige är ett land där unga kvinnor på väg hem från krogen alltid förbereder sig på att bli antastade, verbalt eller fysiskt, av packade män.
 
Sverige är ett land där tiotusentals modiga kvinnor i ovan nämnda förorter gör allt det kan för att lära sig det nya språket, arbeta och hålla ihop en familj på samma gång. Sverige är ett land där de här kvinnorna tvingas se droghandel skötas helt öppet när de korsar skolgården efter att ha hämtat sina barn.
 
Sverige är ett land där kvinnor som kommer hit från andra länder fortsätter att leva under ett brutalt patriarkat, ett systematiskt och skoningslöst förtryck.
 
Ser vi de feministiska aktivisterna förbereda sina aktioner mot allt detta förtryck? Ser vi dem ta ton mot patriarkatet? Ser vi dem vildsint kämpa för de allra emot utsatta kvinnorna i vårt land? Gör de gemensam sak med en sådan som mig mot allt detta? Ser vi Kommando Gudrun men anhang organisera sig och adressera barbariet, alltså med öppna ögon och mod verkligen se vilka det är som förtrycker, vad förtryckarna har för namn?
 
Ser vi de överbetalda krönikorna på kvällstidningarna verkligen ta den här striden?
 
Jo, tjena.
 
Den senast veckan har de haft fullt upp med annat.
 
De har applåderat och tjoat skadeglatt när en kvinna rätt hånfullt  sålt ut sin före detta makes kända efternamn för åengar.
 De har lyckats omvandla denna smutsdragning till ett feministisk ställningstagande och ingen, inte en enda, orkade ställa en enda kritisk fråga.
 
Man har applåderat en usel lumpenhet som man skulle ha fördömt om det vore en man som hade utfört den...
 
Men allra värst har Paolo Roberto haft det..
Drevet mot honom har varit totalt och fullständigt.
 
Har då denne Roberto knuffat sin dotter från någon balkong? Har han stått vid en tunnelbanestation och klockat sin flickvän för att se när hon åkte och kom tillbaka? Har han förbjudit sina döttrar att umgås med svenska pojkar? Har han förbjudit någon tjej i sin släkt att göra ett eget fritt val? Har han trakasserat sin omgivning? Är han möjligen en av de män som sexuellt ofredar kvinnor på nätterna?
 
Nej, naturligtvis inte.
 
Däremot lade han ut en skämt på sin Facebook-sida och hela den elitistiska feminist-rörelsen gick fullständigt bananas. De krävde hans huvud på ett fat.
 
Alla har tävlat om att utföra exakt den strikta könsmaktsordning som de anklagar alla andra för. Han får löpa medialt gatlopp eftersom den mediala eliten numera leds av bittra, arga, inösande kvinnor som inte har den blekaste aning om ur den VERKLIGA kampen för kvinnor ser ut.
 
Och ännu en gång har feminismen visat sig vara så pinsamt sekteristisk, intern, meningslös, skadeglad och harmlös. Och ännu en gång har feminismen svikit alla de kvinnor som faktiskt skulle behöva deras stöd. 
 
Skäms ni inte?
 
Det är dags att ta tillbaka feminismen från feministerna.
 

Kommentarer

#1 - Mats

Ja, jag fattar inte heller riktigt grejen med att de kunde bli så tokig, men det dröjer ju på som sagt vem som är budbäraren. Paolo drev ju bara med den minst lika tråkiga och nedvärderande klyschan som vi män ska behöva bli drabbade av med jämna mellanrum av från fruntimmer, nämligen att vi inte skulle vara lika bra på att göra två saker samtidigt som kvinnor. Det är ju totalt skitsnack! både kvinnor och män är minst lika bra, eller usla om man så vill, på att göra två saker samtidigt. Det säger ju sig själv att om man är fokuserad på en sak i tag så blir det mycket bättre än att försöka göra allt samtidigt. Jag har för länge sedan tappat räkningen på alla idioter som drabbat mig i trafiken och som tvunget ska hålla på med sina mobiler samtidigt, där det varit en ren hårsmån ifrån en allvarlig olycka. Självklart är alla dessa individer av uppfattningen att de minsann är bra på multitasking, vilket de uppenbarligen inte är. Andelen kvinnor är minst lika stor som män.

#2 - Benny

Ja, vetenskapliga undersökningar av människans simultankapacitet ger att det inte är någon skillnad på mäns och kvinnors förmåga att göra flera saker samtidigt. Den skillnaden finns enbart på individnivå och med övning kan de flesta förbättra sin simultankapacitet. Man kan väl misstänka att det är feminister som från början spred denna skröna, säkert från ett perspektiv av mindervärdeskomplex, som de flesta feminister verkar leva under. De verkliga problemen i Sverige dvs islam och dess avarter är väl det enda som feminister inte diskuterar eller förkastar.

#3 - Cissi

Varför är det männen som ska definiera vad feminism är? Personligen är jag trött på begreppet feminism. Vad dom flesta kvinnor vill är att bli respekterade och inte ses som mindre värda.
Det är befängt att tro att ett bröst-skämt leder till ökade våldtäkter. Däremot är våldtäksmän starkt misogyna (kvinnohatare) , och deras hat bottnar i en attityd att tjejer/kvinnor är dumma, värdelösa och duger endast till att laga mat och ha sex med. Deras dåliga kvinnosyn stärks av forum på nätet som trycker ner kvinnor och skämt som objektifierar kvinnor. Med andra ord får dessa individer mer luft under sina vingar.

#4 - Lennart

Kvinnor älskar att odla två myter: att män inte klarar av att göra två saker samtidigt, och att män ligger nedbäddade så fort de får lite snuva. Förmodligen är det för att höja det egna självförtroendet. Min erfarenhet säger mig att förmågorna är ganska jämt fördelade könsmässigt. OK, det finns undantag: Jag hade en kvinnlig arbetskamrat som klarade av fyra saker samtidigt: köra bil, röka, snacka, samt titta i skyltfönster. Eftersom jag varken röker eller tittar i skyltfönster klarar jag bara av två av dem.

#5 - Mia

Du skriver precis det jag tänkte under/efter veckans avsnitt av Opinion live. Det var så pinsamt alltihop så jag kunde inte fortsätta titta. Först diskussionen om Paolos skämt, som jag tidigare, trots att jag är kvinna, skrattade gott åt. Sen diskussionen om tavlan. Så pinsamt att lyssna på. Sarkasmen var äcklig att höra. Glad att jag kunde byta kanal.
En man som gjort samma sak som ditt ex hade blivit totalt uthängd. Som kvinna har jag oerhört svårt att förstå varför det ena är ok men inte det andra, beroende av vilket kön som säger vad. Jag förstår inte hur dessa feminister alltid ser sig ha rätt att klanka ner på män, allra helst vita, MEN Gud förbjude om män gör tvärtom. Varför kan det ena anses vara "finare" än det andra? Är detta att vara feminist så betackar jag mig. Fortsätt säga din sanning Marcus. Vi är många som håller med!

#6 - JagEgo

'Feminsterna', 'De'
- Att generalisera är bland det dummaste som finns.

Sen har jag svårt att gråta för en människa som tycker synd om sig själv för att han enligt egen utsago blir uthängd samtidigt som han har inga problem med att hänga ut kvinliga meningsmotståndare med halvnakna bilder

Så frågan är skäms du inte själv för ditt hyckleri

#7 - Il Capitano

Gäsp.
Sverige hataren numero uno har fastnat i återvändsgränden.
Orkar någon verkligen med alla dessa ideliga repriser från "författaren"?
Den självutnämnde feminist frökens flytt "hem" till Italien skulle kunna bli mycket intressant, men tyvärr verkar bambinon ha oerhörda problem med att kapa navelsträngen.

#8 - Femme

En krönika av Marcus Birro som handlar om att det är synd om Marcus Birro? Det hade jag väl aldrig kunnat tro!

#9 - Mats

Som vanligt när det gäller torftiga påhopp, alltså kan ni sista ovanstående utveckla.
A. På vilket sätt i texten finner ni att marcus framför att det är synd om honom?
B. Upprepar sig hur då? och om du så tycker det vad gör du här?är det inte dags att dra vidare?vad tillför du själv till det hela och hur kreativ är du in din kritik?
C. Vad då uthängd? Misstänker att du syftar till bah-kunke. Hon är väl en vacker kvinna och den där bilden är väl smakfullt tagen jämfört med mycket som man kan hitta på nätet idag. Sedan har hon väl tagit den också av fri vilja för någon skvallerblaska, så vad är problemet? Men allt är väl sett utifrån betraktaren perspektiv, så hur prydd är du? Själv har jag mer problem med den feta cigarren som hon smuttar på, men hon är inte heller den första kändisen som gjort gratis reklam för tobaksindustrin.

#10 - Lennart

Il Capitano tycks ha en ledstjärna här i livet, nämligen att allt som Marcus Birro skriver är fel. Skulle han till exempel hävda att höns INTE är däggdjur (djur vars ungar diar), så skulle du sannolikt påstå att han ljuger. Du kan inte bemöta honom i sak, utan gör ständiga personangrepp.

#11 - Robbie

Det känns onekligen lite fånigt att behöva förklara uppenbara saker för en vuxen människa men om det kan vara till hjälp så gör jag ett försök fast vi vet nog båda att du knappast kommer ta till dig något då du redan på förhand förkastat alla eventuella svar och kritik mot en uppenbar idol och dina egna åsikter och då hjälper inga förklaringar i världen.


A
Han sitter bla och beklagar sig hur hans 'dumma dumma' ex gör saker som han själv enligt egen utsago står över, han nämner inte med ett ord sitt egna svek istället kommer han med påståenden om hur hans namn blir utnyttjad för pengar skull och hur ingen ställer kritiska frågor som om det vore han som ensam sitter med de rätta svaren allt skriver han ner med syfte av att.. ja vad tror du själv är det att tycka tycka synd om sig själv eller smutskasta sitt ex (båda är minst lika dåliga)

B
I debatter är det flera åsikter som kommer, det är ju det som är vitsen med en debatt, om alla tyckte lika vore det knappast någon debatt, varför vill du tysta ner andra med åsikter som inte delas av dig och Birro?


C
Om man inte förstår att när en man slänger upp en gammal bild i syfte att förlöjliga en meningsmotståndare när bilden inte har ett dugg med ämnet att göra då vet jag inte riktigt vad jag ska säga för att du ska förstå men det visar på at man inte kan bemöta med argument utan måste ta till dylika metoder och det framställer bara personen som gör detta som antingen gubbsjuk eller som oförmögen att argumentera för sin sak.
Men du kanske kan förklara vad DU tycker att en halvnaken bild av Alice Bah-Kunhke har med debatten att göra? Vill du kanske själv slänga upp gamla bilder av dig från andra sammanhang medans du debatterar om ett ämne? Brukar du göra det mot andra när du debatterar, slänga upp bilder på dem istället för att med ord bemöta?
Det är knappast någon som tar sådana debattörer på allvar

#12 - Mats

@Robbie
Självklart gillar jag birro, varför ska man sitta och läsa massa från någon skribent man inte gillar och bara sitta och bli irriterad? Men uppenbarligen är det många här som gillar följa någon som de inte gillar och jag misstänker du är en av. Sedan kan man ju också säga att de som inte gillar birro också är lite lätt färgade av detta i sin åsikter och på dem biter knappt något heller, man är ute efter att han är dum i huvudet oavsett och mycket känns som rena trakasserierna.
A. Detta är inte heller relevant för denna artikel. Vari finner du att han nämner sitt ex eller det andra i denna artikel, så varför liksom ta upp detta?
B. Ja, debatt innebär att man har olika åsikter, men kritiken här handlar inte om artikel utan om hans ex. och en bild från en helt annan artikel, så vad tillför det? Egentligen är det också bara rena påhoppen för något helt annat.
C.Egentligen har inte bilden heller med denna artikel att göra, men när man gett sig in i det.
Man kan väl bara spekulera i varför han valde den bilden och nu har du gett din uppfattning.
Andra spekulationer kan vara att naket säljer och gör att artiklar blir mer uppmärksammade eller kanske för att förstärkare hennes olämplighet för sitt jobb med den bilden och eve. framtida grodor som man kan förvänta sig. I vilket fall så har hon själv gått med på att ta den.

#13 - Eva

Hej
All vår början bliver svår, heter det.
Så nu vill i alla fall jag se dig strida för kvinnans rätt till sin kropp och att du står upp för abort rätten. Utan ett sådant ställningstagande är du bara en patriarkatets budbärare.

#14 - Eva

Hej
All vår början bliver svår, heter det.
Så nu vill i alla fall jag se dig strida för kvinnans rätt till sin kropp och att du står upp för abort rätten. Utan ett sådant ställningstagande är du bara en patriarkatets budbärare.

#15 - Tess

JagEgo: Håller helt med dig! Det rimmar illa att hänga ut meningsmotståndare med en gammal bild istället för att bemöta sakfrågan!

#16 - Mich

Hör så himla mycket åsikter ang feminister från män hela tiden. "Varför klagar svenska kvinnor, det finns andra kvinnor som har det värre" är ju en classico. Okej, för att bevisa att detta inte endast är ett smygsätt att få tracka ner på feminister så tycker jag att du ska kunna konkret bevisa hur du kämpar för de mest utsatta kvinnorna? Hur tar du ditt ansvar? Hur försöker du "ta tillbaka feminismen" (förutom att bara skriva i en krönika att du vill det)? Är mycket nyfiken på ditt svar! Tack och hej.

Kommentera