Opinionsblogg

Nu kör vi.

I kyrkorna är det tomt. 
Men vackert. Sakralt. Värdigt. Tidlöst. 

Allt det som Italien inte är just nu.
Om vi snackar fotboll.

Landade i Milano igår.

Pratar med taxichauffören och vi kramas innan jag går in på hotellet. Han var förälskad i en svensk flicka en gång i tiden och jag säger som det är, vem har inte varit det...

Checkar in och ser klassiska La Domenica Sporttiva på RAI.

Ingen pratar om Sveriges förtjänster.
Alla pratar om att det är Italien som förlorar, inte att det är Sverige som vinner.
Det är Italien i ett nötskal.

Det är också den självbilden som gör att Italien är där Italien är...

Men som jag älskar det här landet. Som jag älskar lugnet som får mitt hjärtas slag att hamra i takt. Som jag älskar maten, kaffet, kyrkorna (!), gränderna, vesporna, vemodet, husen, torgen...

Folk respekterar varandra här. Det är trångt, det är ålderdomligt, det är stökigt. Men folk ler när de ger plats på trottoaren. Jag gillar sådant.

Inne i centrum, vid domen, möter jag några svenskar. De är nervösa de också. De ser lite vilsna ut vid det stora troget, som utspottade gula kärnor på torget framför domen. 

Jag köper en ny italiensk landslagströja och en flagga. Ikväll gäller det.

Allt eller inget.

 

Kommentarer

#1 - Anonym

Tänk om man någon gång kunde få höra Birro vara lika positiv om sitt nuvarande hemland Sverige. Men då är det bara bitterhet à la äkta vit, kränkt man...

#2 - wigwag

Miraklet på San siro! Nä då. Knappast va. Italien gör minst 3 mål i andra så som det ser ut nu. Vi orkar ju förfan inte tempot! På knäna redan innan halvtid. Det här är tamefan en skam för svensk fotboll.

#3 - Il Capitano

Samma gamla visa. Stackars Marcus har satsat "sina" SWISH-pengar på ett gäng loosers.
hahahahaha!
Fan va gött! Dra åt...
Heja Sverige ! ! !

#4 - wigwag

JAAAAAAA. ..tar tillbaka allt! Vi är i V fucking M. Granen barrar inte. Granlöf darrar inte. Linden står pall. Fyran vad ball Det du Birro. Svensk poesi när den är som bäst.

#5 - Tobias Lindkvist

#1 Anonym: Den dagen kommer inte att komma, då Birro omnämner Sverige i positiva ordalag. Birro är förr länge sedan förlorad till bitterhetens och rasismens mörker. Och därifrån är det svårt att bli räddad. Synd på en person som är pass duktig på att använda språket och att formulera sig, att då använda det till en massa främlingsfientligt dravel och ventilera omotiverad bitterhet.

#6 - Anonym

Rättvist resultat. Svenskarna visade mer
hjärta än italienarna. Blev förvånad över
vad dåliga italien var, de hade ingen tyngd
överhuvudtaget. De vägde lätt mot de
svenska vikingarna.#7 - THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

#8 - Anonym

Ja du Tobias Marcus ser verkligheten för det den är.
Du är bara jävligt korkad.
Förrädarsvin.

Kommentera