Opinionsblogg

Skammen som alltid följer de ryggradslösa är som en skugga av äckel.

Förföljelsen mot kristna ökade i världen under 2017.
 
Över 3000 människor mördades av just den anledningen och endast av den anledningen. Att de var kristna.
 
Över 215 miljoner (!) människor fick under 2017 uppleva stark förföljelse för att de var kristna runt om i världen.
 
Av de tio länder som hårdast, mest barbariskt och utstuderat förföljer de kristna är åtta muslimska länder. Värst är det kommunistiska Nordkorea och det tionde landet är Indien.
 
I Sverige tycks det fortfarande vara svårt att föreställa sig att kristna kan vara en förföljd och hotad grupp. Den gängse, slentrianmässiga uppfattningen är att en kristen alltid är i överläge. Men faktum är att kristna, enligt World Watch List och andra människorättsorganisationer, är den mest förföljda religiösa grupp i världen.
 
80 procent av all förföljelse mot troende drabbar kristna.
 
 I Sverige har media yrvaket börjat rapportera om detta bara de senaste åren. När jag skrev om detta i kvällspressen runt 2012-2013 blev jag hotad, hånad och ifrågasatt.
Den svenska ”feministiska utrikespolitiken” talar dock inte med ett enda ord om förföljelsen mot de kristna.
 
Också de kristna själva här hemma i Sverige har varit usla på att stöda sin trosfränder. Det mumlas i det politiskt korrekta skägget på samtliga ängsliga biskopar överallt. Ingen vågar ta bladet från munnen.
När det för en tid sedan skulle ordnas med en manifestation i solidaritet för världens mest förfölja religiösa grupp valde svensk kristenhet att stryka ordet kristna på banderollen och istället krita dit troende.
 
Det är ett ängsligt och ett fruktansvärt svek mot de över 200 miljoner kristna runt om i världen som både kräver och har all rätt att förvänta sig stöd och solidaritet med oss kristna i andra delar av världen.
 
Men i Sverige är vi fullt upptagna med att kalla Jesus för hen och plocka ner korset för att göra kyrkorna öppna även för andra troende.
 
För övrigt riktades det närmare 800 attacker mot kristna kyrkor under 2017.
Kanske kan man undvika sådant om man plockar ner korset från taket?
 
Skammen som alltid följer de ryggradslösa är som en skugga av äckel.
 
 
 

Kommentarer

#1 - Cindy

Ingen religion här på Jorden har lyckats förändra mänskligheten.
Överallt i världen råder korruption, våld, sexualbrott, pedofili, djurplågeri, hat, rasism,mobbning, trakasserier, slaveri, sexhandel och miljöförstöring.
Vem bär skulden? Arten Homo Sapiens.
Ingen religion kan förändra människans brutalitet.

#2 - Det är synd om jorden

som får bära såna as som kallar Jesus för hen.
Därför finns det en särskilt plats reserverad i helvetet för just såna personer. För inte ens fan själv vill ta i dem med tång ens en gång.

#3 - ulf%20erixon

islam är ingen religion , totalitär dynga som leder helvetet

#4 - ulf%20erixon

https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

#5 - Filip

Källhänvisning till att 80 % av förföljelsen drabbar kristna, tack. Uppgiften har oklar koppling till World Watch List i texten.

#6 - Anno Nyhm

Open Doors, som ligger bakom World Watch List, är en intresseorganisation för kristna. Man bör ta statistik från någon som är ”part i målet” med en nypa salt och inte presentera det som en absolut sanning.

Det vore bra om Birro kunde namnge de ”andra människorättsorganisationerna”. Vilka är de? Stöttar de uppgifterna från World Watch List?

Misstänker att sådan här statistik är osäker. Hur definierar man t.ex. förföljelse?

#7 - Anno Nyhm

Man bör inte... ska det vara

#8 - Anno Nyhm

Man bör inte... ska det naturligtvis vara

#9 - wigwag

Bara en undran men varför finns och lever kristna i länder med islamistisk lagstiftning. Klart dom blir förföljda där. Dom tror ju fel enligt lag! Det är liksom bara att ge opp missionerandet och komma hem till västvärlden därifrån de flesta kommer.

#10 - Jessica Tremblay

Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, e-post: [drogunduspellcaster@gmail.com] jag var förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: [drogunduspellcaster@gmail.com] om du står inför någon form av problem
1. Få din älskare eller man tillbaka
2. Lotteri stava / Lycka stava
3. Om du vill stoppa din skilsmässa
4. Äktenskapsstavar
5. Få jobbstavning
6. Kampanjer
7. Få pengarna tillbaka.
8. graviditetsförlopp
9. Kärlekstavning
10. Om du vill tillfredsställa din partner
11. Förbjudande stavning

Kommentera