Opinionsblogg

Sverigebilden

När andra länder och styrelseskick beter sig suspekt, förnedrande, förljuget eller på annat sätt uppför sig diktatoriskt har Sverige en lång historia av att agera sanningssägare.

Sverige som nation har varit väldigt bra på att veta något bättre om det mesta i världen, om tillståndet i USA, hur vedervärdigt usel Trump är, vilket fruktansvärt land Ryssland är.

Jag tror faktiskt Sverige som land har en poäng eller två när det gäller de här observationerna. 

 Det märkliga är att vi inte kan använda samma metod och förmåga när vi riktar spegeln mot oss själva. När det gäller vårt eget land verkar vi helt handlingsförlamade när det kommer till självrannsakan och öppna kort. När människor höjer sina röster (det är alltid folket som bygger landet) och hela medieindustrin glider isär och spricker upp beskylls plötsligt sanningssägare för lite allt möjligt.

När kritiken gäller vårt eget land kan en vice statsminister stå på bästa sändningstid och påstå att det finns människor som vill ”svartmåla bilden av Sverige” som om det problemet vore större än all den otrygghet som väldigt många människor bevisligen lever i.

Även utländsk media uppmärksammar tillståndet just nu i Sverige.

Och värre ändå:I både Storbritannien och Kanada varnar motsvarande deras Utrikesdepartementet sina medborgare för gängvåldet i Malmö. 

Ansedda tidningar och mediehus som Washington Post, Daily Mirror, The Guardian, The Telegraph, Daily Mail, Deutsche Welle och mängder av andra tidningar, tv och radiokanaler världen över har rapporterat om det ökande våldet i Sverige.

 Är alla dessa en del av en konspiratorisk svartmålning av Sverige? Fiskar även dessa i grumligt vatten? Går också alla dessa, inklusive brittiska och kanadensiska UD någon annans ärenden?

 Eller kan det vara så att dom helt enkelt beskriver verkligheten och att det därmed fortfarande finns politiker som vägrar se denna verklighet och likt vår vän Bagdad Bob står framför kaoset och med lugn uppsyn förklarar att allt är i sin ordning, allt är lugnt och fint, allt är som det ska vara, allt är i harmoni, allt är bra, det som sägs och skrivs är bara lögner och förtal.

För att komma tillrätta med våldet och otryggheten måste först slita av sig sina skyddslappar och se våldet och otryggheten.

 

Kommentarer

#1 - Kalmäada

Kompromisser o pragmatism verkar inte passa brinnande själar!?
En sanning är absolut!?
Upprop följer ——- Vädret är kass skatterna för höga lönerna för låga pensionerna för låga sjukvården går på knäna skolorna lär inte ut poliserna för mesiga kyrkan har ingen ryggrad mjölken för dyr mässling bryter ut(här?) lagarna är för dåligt utformade lagar följs inte bilar skitar ner vattnet stiger industrin släpper ut Co 2 regnskogar fälls öknar breder ut sig vattenbrist haven höjs rev dör fiskar fiskas ut djur dör ut det byggs för lite det kostar för mycket förorter är eftersatta bilar brinner folk skjuts folk flyttar till städer landsbygden avfolkas inga jobb finns kallt ute trump är en skit putin är en skit america är skit rysslan är skit krig pågår jorden går under det finns bara ett klot HIV dödar män är djur IS bombar terror pågår folk svälter och västlänken skall stoppas mm osv. Stort o smått (sanningar?)mals och gnölas ner i kvarnen och ut kommer korvar av missnöje! Tidsandan? Vad göra med den?

#2 - Sven Jönsson

Samma trista tugg av Birro som vanligt. Man behöver inte skriva allting som gäller Sverige i svart. Bara gubbagnäll.
Mycket är naturligtvis uppåt väggarna i Sverige, vilket den absoluta merparten av den politiska ”eliten” inte förnekar. Var har Birro fått det ifrån? Bara löjligt att påstå något sådant.#3 - wigwag

"Den som svartmålar Sverige utomlands skall brännmärkas! "-Göran Person i sin roll som svensk envåldshärskare. Dagens problem hänger samman med hur vår historia sett ut. Glöm aldrig det. Och vad vi gör nu har betydelse för hur vår framtid blir. Glöm inte det heller. Svallvågorna från sosseriets mjukisfascism griper tag ännu långt in i framtiden.

#4 - Conny Jansson Klinga

Det är förbjudet att svartmåla Sverige utomlands eftersom det kan rasera sossarnas världsbild som ett föredöme i allting. Speciellt som vi enligt dom själva har världens första "feministiska" regering.😂

Kommentera