Opinionsblogg

Kejsaren är en hycklande byfåne

Jag älskar politik. Jag har svårt för folk som slentrianmässigt föraktar politiker. Det är en sorts billig ursäkt för att inte sätta sig in i politiska sakfrågor. Men med det skrivet, när man väl sätter sig in i sammanhangen är det skrämmande att upptäcka det genomskinliga hyckleri som omger svensk politik just nu. 

 

Det stinker ju. Känner inte folk stanken? Hur är det möjligt att regeringsbärande företrädare och ministrar ena stunden kan anklaga ett annat parti för att bygga på odemokratisk grund, för att dagen efter kopiera deras politik? Hur är det möjligt att de kommer undan med det?

 

Hur är det möjligt att en statsminster ena dagen kan svartmåla skribenter, meningsmotståndare och andra för att andra dagen helt sonika säga exakt samma sak? Är folk som lobotomerade att de sväljer den där skiten? 

De som gick före, folk som riskerade ALLT genom att redan för flera år sedan försök beskriva ett skeende men som då fick löp gatlopp, som då smetades ner med fula epitet, kan bara stå med uppspärrade ögon och se ministrar och makthavare flera år senare säga exakt samma sak.

 

Jag har inga problem med att vissa partier inte vill samarbeta med andra partier. Det är som det blir tydligt vad man tycker och ser skillnaderna i svensk politik. Det jag vänder mig emot är hyckleriet. Det jag regerar över är den totala skamlösa förmågan att vända kappan efter vinden. 

Ryggradslöst, sade Bull.

 

Svenska makthavare krälar som amöbor under alla dörrspringor. Det enda man är ute efter är ditt förtroende. De vill manipulera dig så att de i förlängningen kan få din röst så att de kan bibehålla det farligaste ruset i världen, makten.

 

Jag såg partiledardebatten i Agenda i söndags. Det var som att se övertrötta småbarn käka socker. Sedan drog de alla ut i strid för sin sak. Vem vann? Ingen. Vem förlorade? Du som väljare. Kvar låg en stökig sandlåda men brutna spadar.

 

Det är stundtals plågsamt att behöva se den låga nivån på samtalen. Ingen vill mötas. Ingen vill lyssna. Ingen vågar erkänna en enda svaghet. Som om vi som ska välja i höst skulle avsky om någon av de där männen och kvinnorna en enda gång visade en något bräckligare sida. 

 

Det är denna iskalla övertygelse som skrämmer. Jag har rätt, du har fel. Men världen vrider sig ju. Ibland har jag rätt, ibland har jag fel. Alla vet det. Utom politikerna.

 

2011, under några förvirrade dygn, ville jag själv bli partiledare. Hela Sverige garvade åt mig då. Med viss rätt får man nog säga…

 

Men med tanke på den brutalt själlösa stämning som råder i årets valrörelse kan jag ibland hoppas att någon annan med annan bakgrund, andra vänner, andra anledningar kastade sig in i politiken och stökade till det lite. Inte på det där populistiska sättet, men på ett jordnära, innerligt, sårbart och tolerant sätt.

 

Vi har svalt medelmåttigheten. Vi nöjer oss med halvmesyrer. Vi har politiska företrädare som är tråkigare än en söndagseftermiddag i förorten. Vi har politiska samtal som är så infantila, så pinsamt usla, att man trevar efter både skämskudde och revolver.

 

Och så kryddar vi hela skiten med hyckleriet. Ministrar och partiledare som gör en sak med ena handen och något helt annat än med den andra. Den enda handen rör vid ängars fjädrar. Den andra handen bär klor. Och du vill rösta på någon av dem? Grattis.

 

Jag trodde aldrig jag skulle skriva detta. Jag älskar politik och samhällsfrågor. Men efter att ha fått rätt på i stort sett allting jag skrev och fick betala priset för 2013 är det som all luft gått ur mig. Kejsaren är både packad och spritt språngande naken. Kejsaren är en hycklande byfåne och jag bara skakar på huvudet medan andra envisas med att fortfarande tro att kejsaren är klädd och redo att styra över dem.

 

Kommentarer

#1 - Sven Jönsson

”Jag har svårt för folk som slentrianmässigt föraktar politiker”, inleder Birro med.

Sedan fortsätter Birro med just detta, att skriva om sitt eget slentrianmässiga förakt för politiker. Snacka om att skjuta sig själv i foten.

#2 - Matte

Tack för ännu ett välskrivet blogginlägg. ”politiska företrädare som är tråkigare än en söndagseftermiddag i förorten” , slående träffsäkert. Hoppas du hade en bra resa hem från Rom i torsdags, var själv på samma plan.

#3 - Anonym

Hej jag heter Sven Jönsson jag är hjärndöd.

#4 - Jessica

Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska arbete, email: (drogunduspellcaster@gmail.com) jag blev förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: (drogunduspellcaster@gmail.com) om du står inför någon form av problem
1. Få din älskare eller man tillbaka
2. Pengar stava / lycka till stavning
3. Om du vill stoppa din skilsmässa
4. Skyddsspel
5. Få jobbstavning
6. Kampanjer
7. Få pengarna tillbaka.
8. viktminskning stavning
9. Kärlekstavning
10. Om du vill tillfredsställa din partner / botemedel för svag erektion
11. Graviditetsstavning

#5 - Hans

Bra skrivet Birro, delar dina åsikter till 100%.

#6 - Anonym

Trots det finns det fortfarande ärthjärnor som röstar på honom som t ex mongoloiden Sven Jönsson. Dags att omyndigförklara honom och andra puckon som ha tänkt rösta på svetsarn.
Statsminister hade lika gärna kunnat hävda att äta koskit är nyttigt. Sven Jönsson och de andra hade naturligtvis fortsatt att rösta på honom ändå.

#7 - Firefighter

Träffsäker iakttagelse som få, med en syrlig ton! Tack Birro att du ger mina tankar och känslor en röst./Brandmannen

#8 - Benkt Änglund

Bra kommentar av Sven Jönsson!

#9 - Lisen

Birro levererar i vanlig ordning. Så sant som det var skrivet med en portion ironi och frän sanning. Det är så härligt osvenskt att våga prata klarspråk. Älskar det!

Och nej, mig lurar de inte. Älskar också politik men har tröttnat på debatterna. De börjar bara käbbla och bete sig som bråkande barn i en sandlåda. Det blir ingenting med substans. Den kollektiva hjärntvätt som vi utsätts för av den samlade journalistkåren och av regeringen har gjort att jag redan vet hur jag tänker rösta.

Inga hot om att ni inte tänker samarbeta med vissa partier kan få mig att tänka om. Ni politiker som gör dylika utspel borde skämmas! Det är en total nonchalans och likgiltighet mot oss medborgare. Mot rättvisa och mot demokrati. Vad är ni rädda för? Att förlora all makt och alla pengar? Är ni rädda för att folket ska upptäcka hur usla ni är och hur bra de andra är?

Sluta tugga om det förflutna. Det som har varit är historia. Tack och lov för det. Kommunist diktaturer har haft i hjäl långt fler människor än de som mördades under andra världskriget. Men varför välja vad som är värst - pest eller kolera?

Det måste bero på att vi lever i en socialist diktatur. Sverige - landet där vi gladeligen offrar människor som vågar ha en avvikande åsikt. Hade vi haft skampålen och stupstocken kvar hade vi använt det. Shame....shame......shame..... Sverige - Landet där demokrati endast är fina ord på papper......

#10 - Theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

#11 - condilla

Hej, jag är Condilla Vincent Efter att ha varit i relation till Anthony i åratal bröt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag frågade honom allt, jag gjorde löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stava som kunde hjälpa mig att stava för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen var det runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad över att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess lovade jag att någon jag vet vem har ett relationsproblem, skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpte mig med mitt eget problem. email: Sedan dess lovade jag att någon jag vet som har ett problem med relationen, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpte mig med mitt eget problem. email: Sedan dess lovade jag att någon jag vet som har ett problem med relationen, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpte mig med mitt eget problem. email: takutaegbedie@gmail.com du kan maila honom eller ringa +15715709537 om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärlek spel
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsroller
5) Stavningsstavning
6) Breakup Spells
7) Bevis en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad i din Office / Lottery Spell
9) Vill du tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en permanent lösning
via takutaegbedie@gmail.com eller ring +15715709537

#12 - condilla

Hej, jag är Condilla Vincent Efter att ha varit i relation till Anthony i åratal bröt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag frågade honom allt, jag gjorde löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stava som kunde hjälpa mig att stava för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen var det runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad över att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess lovade jag att någon jag vet vem har ett relationsproblem, skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpte mig med mitt eget problem. email: Sedan dess lovade jag att någon jag vet som har ett problem med relationen, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpte mig med mitt eget problem. email: Sedan dess lovade jag att någon jag vet som har ett problem med relationen, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskontrollen som hjälpte mig med mitt eget problem. email: takutaegbedie@gmail.com du kan maila honom eller ringa +15715709537 om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärlek spel
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsroller
5) Stavningsstavning
6) Breakup Spells
7) Bevis en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad i din Office / Lottery Spell
9) Vill du tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en permanent lösning
via takutaegbedie@gmail.com eller ring +15715709537

#13 - Alberta Gallegos

Jag heter Alberta Gallegos. Utan respekt för dig och dina förklaringar måste jag göra detta vittnesbörd känt för alla. Jag har varit i andra stavhjul utan att se något resultat. Jag ville bara att jag kom till dig tidigare, jag fick bäst av dig. Min ex make var borta i ett år och jag gick överallt och andra stavhjul för hjälp men inget resultat tills min vän presenterade mig för Dr Isikolo Efter att kärleksspell var klar fick jag äntligen ett samtal från honom. Hans stavar fungerade underverk och min mannen är tillbaka med full av kärlek. Det var som ett mirakel! Han kom plötsligt tillbaka med blommor och sa att jag skulle förlåta honom, jag var verkligen flabbergastad och chockad när min man knäböjde sig och förlåt mig för förlåtelse och jag accepterade honom tillbaka. Jag är verkligen kortfattad av ord och glad, du är en Gud skickas till mig och hela min familj. Och nu är jag en glad kvinna igen. Tack så mycket Dr Isikolo För alla som letar efter en riktig stavningskastare, kontakta Dr Isikolo On isikolosolutionhome@gmail.com eller kontakta honom Whatsapp +2348133261196

#14 - Nelson Olga

Tack för ditt mirakel Doctor Isikolo Denna artikel är tillägnad Dr. Isikolo. Jag har varit gift med min fru i 6 år och nyligen bröt hon upp med mig och det skadade mig djupt när hon berättade för mig att lämna henne ensam och att hon inte älskar mig längre när jag alltid var trogen och ärlig mot henne. Jag försökte alla sätt att få henne tillbaka att köpa henne vad hon vill som jag alltid gjorde och hon lämnade mig fortfarande hjärtat trasigt och hon har till och med en ny pojkvän som förstörde mig ännu mer tills min vän från gymnasiet ledde mig till denna äkta stavning Dr. Isikolo. Den här mannen förändrade mitt liv helt. Jag följde allt han sa att jag skulle göra och min fru kom tillbaka och bad om mig. Jag blev bedövad allt hände precis som han berättade för mig. Jag hade tro på allt han berättade för mig och allt var sant. Han var också där varje ögonblick tills jag fick min lycka tillbaka och han ger också stava som botar impotens, bareness, sjukdomar som HIV / AID, Herpes, Cancer E.T.C. Du kan kontakta honom via e-post på isikolosolutionhome@gmail.com whatsapp eller viber +2348133261196.

Kommentera