Blogg

Hyckleriet.

 

Med idealism och övertygelse följer ett stort ansvar. Om du är en välavlönad politiker som älskar att med övertygelse och patos övertyga människor om att det är bråttom, faktiskt så bråttom att du måste förändra ditt liv NU (Miljöpartiet gör, med all rätt, en stor sak av att det som måste ske måste ske NU), om du säger dig vilja detta av människor, då MÅSTE du föregå med gott exempel.

 Då kommer det granskas om du själv kör en stor miljöfarlig bil. Då kommer det granskas om du själv älskar att flyga Business Class. 

 Alltså lever du nära det totala hyckleriet. Du måste göra de där uppoffringarna SJÄLV först. 

 Jag skiter i om högern fifflar med skatten. Men när en representant för Miljöparitet kör miljöförstörande bilar, eller envisas med att flyga och dessutom flyga överdrivet flott, då vänder det sig i magen. Det hyckleriet stinker.

 Isabella Lövin såg fullständigt uppgiven ut under utfrågningen i SVT nyligen. Jag trodde inte på ett enda ord av det hon sade. Det är ju egentligen skit samma. Men det är betydligt värre att hon själv inte såg ut att tro på ett enda ord av det hon sade.

 Den här valrörelsen handlar i hög utsträckning om en revolt mot vad som uppfattas som maktfullkomlig arrogans och hyckleri. I just det läget ertappas Lövin, som Expressen avslöjar, med att inte leva som hon lär. För att utrycka det milt.

 Isabella Lövin hade kunnat, och borde ha blivit, en förebild för hur man bör leva för att leva klimatsmart.

Nu bankar hon istället regler och fördömanden i skallen på väljarna och flyger jorden runt i business class som om NU lika gärna kunde vara om hundra år till.

Hyckleriet är skoningslöst och obarmhärtigt.

Väljarnas dom borde rimligen bli likadan.

 

Mest lästa inläggen

Tankar en valdag

Valdag. Låg sol över Stockholm. En lätt bris som går i träden som börjat sk...

Hyckleriet.

Med idealism och övertygelse följer ett stort ansvar. Om du är en välavlöna...

Det är aldrig de rika som får sina bilar brända

När detta skrivs sitter jag på ett tåg till Göteborg. På SRP1 i morse hörde...

Medmänniskor Och Motmänniskor

Detta med att dömda mördare flyr när de ska ut och pissa i skogen under sin...