Blogg

Helvetets nedersta krets för de som rånar gamla damer.

Mitt i alla rädslor och i allt som vi är rädda ska drabba oss finns vardagsbrotten. Rånen och inbrotten, fortkörningar och ringa misshandel utanför Stadshotellet halv tre en fredagsnatt…

 

Ett särskilt utmärkande vedervärdigt vardagsbrottet är när flera personer ger sig på äldre personer och rånar dem. Som när Birgit, 95, rånades på 15.000 kronor av flera stycken mitt i centrala Stockholm. 

 

Här har vi alltså vuxna människor som ger sig på skröpliga gamla tanter och tömmer deras bankkonton. 

 

Ett sorts Hades, en helvetets vidrigaste glänta i den förbannad djungel som är vardagsbrotten i Sverige 2017.

 

Jag vet inte om ni läst Dante och hans bok Den Gudomliga Komedin. Det är ett av världslitteraturens vackraste och hemskaste böcker. De av er som läst Dan Browns något enklare spänningsroman Inferno har fått en hastig bild av den handlar om.

 

Dante har skapat sitt eget helvete av olika kretsar i vilka han placerat människor som begått diverse brott och vidrigheter i den riktiga världen.

 

Jag kan bara hoppas att även rånarligornas eget helvete innehåller de där kretsarna. För i den allra lägsta av dessa kretsar bör man placera de människorna som är så förbannat lumpna och fega att de ger sig på 95-åriga gamla damer.

 

Nu fångades ligan på övervakningskamera och polisen har publicerat de där bilderna så förhoppningsvis åker de här typerna fast.

 

Jag känner faktiskt en kille som begick en del rån som ung. Han har sonat sina brott för länge sedan och är nu den mest laglydige person jag känner. Jag frågar honom om det verkligen inte finns någon tjuvheder. Han svarar att han aldrig i sin allra mest mörka misär skulle komma på tanken att sno stålar av en 95-årig gammal dam.

 

Helvetet har reserverat en särskild och hisnade otäck plats för de här typerna.

 

Mest lästa inläggen

Tankar en valdag

Valdag. Låg sol över Stockholm. En lätt bris som går i träden som börjat sk...

Hyckleriet.

Med idealism och övertygelse följer ett stort ansvar. Om du är en välavlöna...

Det är aldrig de rika som får sina bilar brända

När detta skrivs sitter jag på ett tåg till Göteborg. På SRP1 i morse hörde...

Medmänniskor Och Motmänniskor

Detta med att dömda mördare flyr när de ska ut och pissa i skogen under sin...