Opinionsblogg

Har man rest till IS ska man förlora sitt medborgarskap!

Just när man trodde att det här sagolika men märkliga och ängsliga landet inte kunde dansa en enda centimeter till närmare avgrunden, intervjuas en socialchef i Lund.

Hon säger: ” Om vi har lille Kalle som kommer till oss får vi se till att hjälpa så gott vi kan”.

Lille Kalle i det här fallet är alltså en person som låtit sig övertygas av IS och de facto tagit sig ner till Syrien eller Irak för att bli en del av den grymmaste terrorakt som världens någonsin skådat.

Det är den ”Lille Kalle” hon pratar om. Det är alltså inte vilken ung man som helst. Det är inte något hyss vi snackar, inte en fylla som gick galet, inte en krossad ruta eller en rullad joint i baksätet på en hyrbil...

Det är en människa som rest för att mörda, våldta och terrorisera oskyldiga människor.

En människa som noggrant låtit sig övertygas, både religiöst och politiskt, men som -inte stannar där utan faktiskt rest till striderna för att vara en del av ett sadistiskt och närmast obegripligt våld.

Reportern på SRP1 Studio Ett skämmer ut sig fullständigt när han frågar:

- Tycker du att en person som kanske begått något väldigt olämpligt i tex Irak ska kunna komma tillbaka till Sverige och få hjälp med boende, med ekonomin och med arbete?

Det är då jag är på väg att cykla rakt ner i diket.

För socialchefen svarar:

-Ja, det tycker jag.

God natt Sverige. Vart du nu än befinner dig...

Noterade ni reportens formulering? ”Något väldigt olämpligt…”

Det för mer tankarna till att palla äpplen än att skära halsen av små barn eller vara med och bränna folk i burar.
Det är högst medvetet. I Sverige betecknas det som islamofobi om man vill diskutera islamistisk terror. Därför kan dessa avskyvärda brott mot mänskligheten degraderas till "något väldigt olämpligt"...

Det visar sig att flera kommuner i Sverige, Örebro nämns, arbetar på samma sätt.

Vi lever alltså i ett land som säger sig ha kris i äldreomsorgen, kris i skolan, kris i sjukvården. Vi har tagit emot flest flyktingar i hela Europa tillsammans med Tyskland, och i detta läge väljer samhället att prioritera hemvändande terrorister. Vi väljer att hjälpa människor som tagit övervägda och genomtänkta beslut och som rest för att vara med i en fullständigt vidrig och livsfarlig mördarsekt.

DE människorna vill vi hjälpa. Och inte nog med det. Alla de människor med verkliga behov, fattiga pensionärer, uteliggarna, knarkarna, fyllona, de som flytt FRÅN det islamistiska våldet hit till Sverige, skolan, sjukvården, allt det som bär upp vårt samhälle är sådant som kommer fortsätta att prioriteras lägre eftersom socialjourerna lägger sin ekonomi och sina resurser på människor som varit i Syrien eller Irak och mördat i islams namn.

Jag vet att en eventuell brottsutredning görs rörande hemvändande. Det räcker inte. När ska vi sluta att vara så förtvivlat naiva?

Fattar ni inte att de sitter på sina förbannade bussflak med sina automatkarbiner och garvar arslet av sig? Fattar ni inte att detta är att pissa på alla de hundratusentals människor som alltid kämpat för att göra rätt för sig, som hamnat snett på grund av sjukdom eller missbruk, alla pensionärer som byggt det här landet. 

Ni pissar på dem. Ert förakt är skoningslöst.

Jag tror inte ett ögonblick på att en enda av de som rest för att kriga för IS kommer vilja ”avprogrammeras”. 

Hur är allt detta möjligt? Kan någon enda förklara för mig hur det blivit så här fullständigt sinnessjukt.

Den person som frivilligt och med berått mod rest för att vara en del av IS ska automatiskt förlora sitt medborgarskap. Jag skiter faktiskt i om han inte mördat någon, om han ”bara” torterat folk eller suttit vakt när polarna gruppvåldtog små barn någonstans. 

Har han rest till IS ska han automatiskt förlora sitt svenska medborgarskap och sedan portas från Sverige för all framtid. Han kan stanna i öknen. Han kan stanna där han är. 

Och igen, snälla… Kan inte någon berätta för mig hur det kunde bli så här med det här landet?

 

 

Kommentarer

#1 - Tobias

IS är en fruktansvärd terrorgrupp på alla sätt och vis, ja. Självklart ska IS motarbetas med alla upptänkliga medel - och det är väldigt märkligt att det inte redan görs.

Men man får heller inte glömma detaljer kring vissa personer som begår brott/terrorbrott. Är grundproblemet att de rekryterats av IS? Kan det istället vara en person som redan tidigare kommit snett på något vis i samhället? Som kanske egentligen behöver samhällets stöd för att komma på rätt fötter? Behöver personen vård, har personen missbrukarproblematik? Finns det annan historik som gör att personen är extra sårbar och mottaglig för att t ex rekryteras av IS? Likväl som att rekryteras av Bandidos, Hells Angels eller andra kriminella element?

Jag säger inte att detta gäller alla som ger sig ut på IS-resor, absolut inte. Däremot kan det gälla vissa. Jag tycker givetvis inte att de ska prioriteras framför laglydiga invånare, få gå före i bostadskön, arbetsmarknaden och så vidare. Men om man nu lyckas hjälpa några få att komma på rätt köl igen, att bli laglydiga medborgare som kan jobba och betala skatt - är inte det väl använda pengar?

#2 - Dan

Tobias,

Nej, jag tycker faktiskt inte det.

Jag tycker vi kan låta de Yezidier, de Kurder, och de moderata Sunni- och Shia-muslimer som torterats, våldtagits och mördats kan få skipa rättvisa utefter sina moraliska regler och uppfattningar. I sann mångkultur-anda.

Det handlar inte om ett mc-gäng. Det här är krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten vi snackar om. Du sätter inte Himmler och Göring på komvux i Juni -45. Du skickar dem till Nürnberg där de får stå till svars för sina brott.

/Dan

#3 - Cecilia

Så jävla bra skrivet!
Och nä Tobias det är inte väl använda pengar alls. De pengarna kunde lagts på någon som inte mördat, våldtagit och torterat. De är som sagt inte ett dugg bättre än nazisterna under 2:a världskriget och de ställdes inför krigsrätt!!

#4 - Lena Renman

Håller helt med.
De som tycker annat borde tvingas arbeta med dessa sk hemvändare.

#5 - Sirpa

Jag håller fullständigt med Birro! Hur kan Sverige låta detta ske? Vadå synd om de som kommer tillbaka? Dom har gjort ett val och borde aldrig släppas in i vårt land igen. Det hände under andra världskriget och hur kan vi låta det ske igen!?

#6 - GunBritt

Vad är det som sker?
Sluta dalta med dessa mördare!
Ett hån mot alla sjuka,fattiga pensionärer mm.
Skärpning Sverige!

#7 - Marianne

Undrar hur det känns som tex alla hemlösa gamla sjuka som alla behöver hjälp men ingen får att läsa detta. Man tar sig för huvudet

#8 - gurkan

varför ska vi betala sådant avskräde dom kommer ju endå bara hem för att döda oss som jag ser det

#9 - gurkan

detta tycker jag vår så kallat stadsminister det kan han fan betala av sin förhöjda lön han tarbara ut lön utan att prestera något han går emot folket i alla hänseänden

#10 - gurkan

jag vill ha om val och jag är inte ensam om detta bara sirka 32% avsveriges befolkning vill detta med

#11 - Mikael Good

De som stridit för Daesh ska inte få några förmåner utan dömas för brott mot folkrätten och ges kännbara straff om de anses skyldiga. Precis som skedde mot Jackie Arklöv som dömdes till 8 års fängelse för sina brott mot folkrätten när han 1993 var legosoldat i Bosnien-Hercegovina: http://www.sydsvenskan.se/2006-12-18/arklov-falld-for-krigsbrott

#12 - Per

Låt dem alla passera genom Haagtribunalen....bra skrivet Birro!!

#13 - Anonym

Håller helt med.

#14 - Anonym

Alla Syrianer i Sverige och världen Håller helt med dig Ahouno Marcus , Tawdi Tawdi Tawdi , tack Tack Tack

#15 - M P

Ta deras medborgarskap och skicka hela familjen till dom länder dom vill kriga och dö för
Barnen lär av föräldrarna

#16 - Örjan Sjölin

Tack Birro, väldigt klokt och bra formulerat. Det borde vara självklart för alla tänkande människor att resonera på samma sätt som Du gör. Men av kommentarerna att verka är det inte så tyvärr. Det om något är väl ett bevis för att svenskarna är dummare än andra för ingen tror väl att något av de Skandinaviska länderna resonerar likadant?
Jag skulle inte vara främmande för att behandla dom som mördarsniglar...det vore öga för öga o tand för tand viljet är ett juridiskt begrepp där Is anhängare finns och som i vissa fall behandlas av domstolar i bl.a. Iran o Irak

#17 - Örjan Sjölin

Tack Birro, väldigt klokt och bra formulerat. Det borde vara självklart för alla tänkande människor att resonera på samma sätt som Du gör. Men av kommentarerna att verka är det inte så tyvärr. Det om något är väl ett bevis för att svenskarna är dummare än andra för ingen tror väl att något av de Skandinaviska länderna resonerar likadant?
Jag skulle inte vara främmande för att behandla dom som mördarsniglar...det vore öga för öga o tand för tand viljet är ett juridiskt begrepp där Is anhängare finns och som i vissa fall behandlas av domstolar i bl.a. Iran o Irak

#18 - Shwana

Hej.jag är en av dem tusentals amerikaner/européer som valde att åka ner för och att strida mot isis.

Det är ingen som har frågat mig nånting
Jobb/bostad körkort osv

Eller gäller det där erbjudandet endast folkmördare,våldtäktsmän osv

#19 - Shwana%20

Inte för att jag vill ha nåt utav det .

Äger min egen bostad,har körkort och har även bra jobb .

#20 - Jan Axelsson

Vi är de facto i krig med IS.
Att i en sådan situation slåss, mörda, våldta för motståndarsidan har ett namn. Desertör.
I många civiliserade och alla mindre civiliserade länder är detta förenligt med dödsstraff. I Sverige gulligullar vi med dem och belönar dem.
Tack för dina vettiga synpunkter

#21 - accel

Var kan jag höra reportaget?

#22 - Eva

Bra skrivet Marcus! Självklart ska de fråntas sitt medborgarskap. Tänk om IS- krigare återvänder och istället för att "återanpassas" i samhället fortsätter att i sann IS-anda planerar terrorbrott här! Det blir tror jag ett högst troligt scenario.

#23 - Transparant

GRÅZONER!
Gråzoner som utvecklats de senare åren är orsaken. Gråzoner som blivit helt tabu att närma sig i debatten eftersom man med automatik då klassas som en elak person. Och vem vill framstå som elak?
"Man får inte ställa grupper mot varandra" har blivit ett extremistiskt mantra som de "goda politiska krafterna" trummar ut hela tiden och det slagordet verkar ha anammats även av SVT, SR med mera. De vill inte släppa in de "elaka", de som ställer grupper mot varandra. Låt oss i stället vara som en stor härlig, älskande familj i stället!

Det som utmärker en demokrati är att medborgarna ska ha möjlighet att debatera alla aspekter av landets skötsel och framtid. Om vissa grupper medvetet utvecklar gråzoner som förhindrar sina motståndare att debattera kan det gå riktigt bort i tok.
Ju större massgravar Hitler lämnade efter sig i sin iver att upprätta sitt kalifat, sitt tusenårsrike, ju mer måste vi känna medlidande med honom och hans svåra barndom. Det var väldigt synd om den människan som tvingades, ja rent av var förutbestämd, genom sin tragiska bakgrund att mörda i så stor skala! Likhögarnas omfång bevisar hans obeskrivliga lidande. Tänk om lille Adolf ändå hade levt idag så vi skulle kunna trösta honom i en riktig öm kramhög! Det verkar han behöva. Välkommen till Sverige lille Adolf!

Stor heder år Marcus Birro som vågar sticka ut trots att han då riskerar att prickas som en "elak" person i gråzonslandet Sverige.

#24 - Gunne

När balkankriget/en pågick så reste en del människor dit och deltog, tex Arklöv.
En del blev ställda inför rätta och dömda i Sverige för krigsbrott begångna i forna forna Jugoslavien.
Idag belönas de hemvändande med hjälp såsom lägenheter bidrag mm.
Är detta konsekvent.
Är det ok att våldta, tortera och mörda i Syrien men inte på Balkan?

#25 - Josse

Du kan ju fråga Lövén hur detta kan komma sig och att det får fortsätta......

#26 - Maria Andersson

Man tror inte det är sant,vi ska vara sååå duktiga i Sverige,börjar skämmas att bo här!!!Hur Sverige ser ut om 10 år vill vi nog inte ens veta,lär inte finnas mycket kvar av pensioner mm.BEDRÖVLIGT

#27 - Göran

Håller med, men man kan inte bara låta dom stanna någonstans, de måste ställas inför rätta och låsas in. De bidar bara sin tid för att återuppta sina behov omkring ett eget kalifat, därför måste dom låsas in för evigt!
De kommer annars att utföra terrordåd av olika slag, en gång övertygad revolutionär alltid revolutionär.

#28 - Niklas

Bra Marcus
Du skriver alltid spets!!

Niklas
Aftonvägen 91

#29 - ildan

Att dalta med sådana är ett hån mot mänskligheten!

#30 - Anders

Håller HELT med dig Marcus. Min uppfattning är att lämnar man vårt land för att ansluta sig till en organisation (utropad stat)som förklarar krig mot vår del av världen, har man förverkat rätten till och i princip sagt upp medborgarskapet. Innebär att om man nu blir besegrad och det då duger att söka sig tillbaka till vår civilisation så är man inte ovillkorat välkommen.
Var man tidigare flykting som fått medborgarskap i Sverige så är det förverkat och man får söka nytt...Var man tidigare född i Sverige så får man anmäla sig för bedömning och rättslig prövning...i båda fallen så måste ju brottsutredning göras helst av internationell domstol för krigsbrott.

#31 - Henning

Det blev så här sinnessjukt för att idén om ett mångkulturellt Sverige inte på några som helst villkor får ifrågasättas, eller ens störas.
Kanske har således fortfarande den omhuldade socialdemokratiska Palme-kulten en större påverkan på dagens politiska och journalistiska diskurs än vad man allmänt vill förstå, även om jag inte tror att Palme själv skulle varit så förbålt naiv som dagens socialdemokratiska partirepresentanter.

#32 - Jonte

Har du samma inställning till kriminella italienare?

#33 - William

Vansinne....
Själv tjänstgjort i 5 st utlandstjänster runt om i världen....
Får knappt samtal med " hobbypsykolog" på hemmaplan, fast klart jag har tjänstgjort under fel flagg, Nato / FN.
Borde begripit bättre......

#34 - Gull Blomberg

Skärpning Marcus Birro! Självklart ska brott bestraffas och terrorism eller förberedelse är ett brott. Sänk inte Sverige igen pga ett uttalande från en enskild medborgare.

#35 - Gull Blomberg

Skärpning Marcus Birro! Självklart ska brott bestraffas och terrorism eller förberedelse är ett brott. Sänk inte Sverige igen pga ett uttalande från en enskild medborgare.

#36 - Gull Blomberg

Skärpning Marcus Birro! Självklart ska brott bestraffas och terrorism eller förberedelse är ett brott. Sänk inte Sverige igen pga ett uttalande från en enskild medborgare.

#37 - Andy

Sveriges rikes lag borde ta hand om dessa ickemänniskor istället. Krigsbrott är vad det handlar om. Dessa personer har inget i en demokrati att göra. Amen

#38 - Lars Göran Buusch

Marcus, du beskriver vad hela min kropp känner. Igår på nyheterna gjorde man 1-års jubileum på händelsen i Trollhättan, där diskuterades inget om någon förlåtelse och förståelse. Varför daltas det med mördare, våldtäktsmän och terrorister?För mig verkar det vara en omvänd rasism, är du uppfostrad enligt den västerländska kulturen blir du inte förlåten, men bejakar du en våldskultur är allting förlåtet. Jag hoppas verkligen du återtar din rättmäktiga plats i media, så folk förstår vad för Sverige som är på gång att skapas. Men ibland undrar jag om svensken inte är lobotomerad sedan födseln?

#39 - Eva

Ja du har så rätt Birro! Bak i gardinerna står Svenssons och vågar inte reagera! Jag försöker via min privata FB sätta in artiklar och undrar, var fan är mina vänner och släktingar? Inte många reagerar ens!!!!! Vad fan är det med dom? Är jag ensam om denna kamp? Jag har fått flera IS-gubbar avstängda från FB och det gör mig mäkta stolt, för jag känner att jag gör NÅGOT i alla fall!
Så här sa vår s.k. statsminister 19 november 2015:
"– Budskapet till de som reser är att om de återvänder hit så möts de av polis och ska ställas inför rätta och straffas. Vårt samhälle erbjuder ingen frizon för de som inte ställer upp för människors lika värde. Sverige ska aldrig bli en fristad för terrorister."
VAKNA UPP MÄNNISKOR! VÅRT LAND GES BORT TILL IS-KRIGARE AV VÅR REGERING!!!!!!!

#40 - Gunnar .

Nej ,släpp inte in dessa potentiella våldsverkare, de har förbrukat sitt medborgarskap, ut med dem, om det visar sig att de lyckats komma in i Sverige.
det finns alltid en säkerhetsrisk med att ha dessa personer i Sverige, de är skadade för livet, och har gjort sina val redan . vi har andra dårar som vi vårdar ömt ,så vi behöver inte flera.

#41 - Anja

WORD!!!
Det spelar absolut ingen som helst j-a roll VARFÖR de rekryteras till terror. De har gjort sitt val. Vi kan inte leka kurator åt och lägga resurser på de svinen. Det finns förklaringar. Ja. Finns det ursäkter?? NEJ. Och jag skulle önska, att media för bövelen slutade kalla dem "krigare!!" De är TERRORISTER.

#42 - Anonym

Under andra världskriget hade vi några hundra svenskar som stred för Tyskland, en regim som var ondska och stod för brott mot mänskligheten. Olika orsaker och bakgrunder hos de individer som var soldater för Tyskland.
Några hade varit frivilliga i Finland.
Dessa fick behålla medborgarskap så vitt jag vet.
Vi har nu en situation där vi måste hantera de som återvänder efter att de deltagit i kriminell verksamhet och terror.

#43 - Anders Varger

Jag antar att du menar att de som kommer från ett annat land och sedan fått medborgarskap ska utvisas, för mig som helsvensk sedan många generationer; vart ska jag utvisas? Nä, du vill införa två olika former av medborgarskap, ett fullt medborgarskap och ett villkorat. Hur tror du att det funkar för att få till stånd en fungerande integration; och vilken konsekvens tror du att den särbehandlingen skulle få för den separatism som i stor utsträckning är grunden för värvning till IS. Nä, Birro, du har inte, eller kan inte, tänka tanken hela vägen.

#44 - Mathias

Äntligen, Tack Birro. Tur du finns som fattar vad det handlar om, vårat land har redan kört i diket av alla människor i myndigheter och domstolar som är så fruktansvärt naiva och att det skall daltasmed alla som begår brott i vårt samhälle, nu rör det dessutom krigs brott och medlemskap i världens terror organisation. Nä dom skall inte komma hem, dom skall naturligtvis bli av med medborgarskapet och sen skall dom skickas till Haag!

Vi måste hjälpa alla dom som verkligen behöver och vi måste hjälpa våra egna, vi har ju mängder med sjuka barn och vuxna som blir av med assistansstöd och annat livsviktig för deras liv men hemvändande terrorister skall vi faan hjälpa med allt möjligt.

Nä Sverige är på väg åt hel del hål och det är tur att iallafall Birro ser vårt det bråkar hän!

#45 - Stefan

Har man rest för att strida för IS ska man banne mig inte komma tillbaka hit oavsett härkomst. Spelar ingen roll hur snett i livet man har kommit. De har gjort hemskheter och ska därör straffas i de landet dem gjort hemskheterna i. Jag vill för övrigt inte bo granne, i samma stad eller ens bo i samma land som dessa skithögar. Tar Sveroge emot dem för det är så pöttinuttigt synd om dem så har det gått för långt. Vi har tillräckligt med kriminella skithögar som det är och behöver därmed inte få hit korkade massmördare.

#46 - Kenth

Du har till 100% rätt i det du skriver Birro och att det har kunnat bli så fullständigt absurt med dom som kommer tillbaka från IS ska vi nog tacka den korkade humanismen som inte begriper ett smack när det handlar om ren och skär onska för det ordet existerar inte i deras konstiga värld och sen får vi inte glömma bort den rödgröna röran starkt påhejad av C är som du säger fullständigt naiva och som tyvärr många svenskar även är det är som om det som sker i Mellanöstern är något som man bara ser på tvs nyheter och att detta inte är på riktigt stå på dig Birro.

#47 - Gunn

Dessa mördare skall inte behandlas som offer, de har gjort ett eget val att åka iväg och kriga. De skall därför behandlas som krigsförbrytare och inte tas med silkesvantar och åka gräddfilen in i välfärden. Våra ungdomar utan bostad, arbete eller körkort skall inte behöva bli jihadister för att få hjälp. Vart är Sverige på väg?

#48 - Big poppa

Marcus du tar inte upp känslan de nykomna som flytt ifrån dessa mördare kanske känner?
"Vänta nu lite, ska jag gå på praktikplats med 3 st ISIS KRIGARE som jag flytt till Sverige för att komma ifrån?"
Svar : Ja

Att släppa in dem i samhället igen är den riktiga "Trojanska hästen"

#49 - anonym

Jag tycker att de ska få jobba som slavar istället då är det väl använda pengar. De ska INTE prioriteras före oss alla andra som kämpar utbildar oss, jobbar, betalar skatt osv. Alla människor kan ha det tufft ibland i livet. Man ska inte gå och mörda folk för det. Missbruk och allt annat är ingen ursäkt för att våldta små yazidiska flickor och mörda människor pga av sin tro.

#50 - Ulrika

Birro!! Det var som om jag själv hade skrivit detta!Vi är många som håller med dig och i det ögonblick du höll på att cykla i diket bara gapade jag av bestörtning när jag hörde det på radio. Man tror inte att det är sant....jag vill också veta hur vårt land har kunnat bli så här!!!Vi måste snart göra något åt detta haveri med vårt land.

#51 - stålis

HÅLLER HELT MED BIRRO.VI SKA HJÄLPA DOM SOM BYGGT UPP VÅRT LAND OCH FÖRSÖKT GJORT RÄTT FÖR SIG MEN HAMNAT FEL.SÅ BRA SKRIVET!

#52 - Per

Tobias, du måste vara stadsannställd. Parasit.
Heder till ambulans, brandkår.
Mor jobbade livet ur sig medans hon byggde folkhemmet. Slutade på hemmet och fick svampsoppa som tack. JÄVLAR....

#53 - Stefan Nordqvist

Så jävla bra skrivet Marcus.
Är själv FN-veteran och var i Bosnien 1995. Inte fan fick vi någon hjälp, vare sig med psykologkontakt eller sjukvård. Har fått bekosta min antidepressiva mediciner själv, gnisslat sönder mina tänder, mardrömar ångenstataker. Det tog mer en tjugo år innan vi fick en veteranmotagnin i Uppsala. Och vi ställde upp för något gott genom att vara på plats när folk behövde oss som mest. Fy fan hjälpa terrorister går bra i det här landet mellanmjölk.

#54 - Perigen

Ja menar. ..va fan sitter Breivik i fängelse för, kan inte han få körkort och praktikplats i riksdagen

#55 - Per igen

Tobias, läste ditt inlägg igen., och nu kan jag inte sova.....

#56 - Kenneth

Det där med att övertygas av obskyra ismer kan ju även gälla hr Birro själv.
Jag tycker att den här texten präglas av en omvärldsbeskrivning som inte sträcker sig utanför kammaren där den är skriven. Vad är det till exempel som säger att tidigare IS-soldater "prioriteras" bara för att man inte möter dem med en kula i skallen? Att inte bara vända ryggen åt dem som värvats, kanske på lögnaktiga grunder (på samma sätt som den här krönikan skrivits), är ju att göra skadan än värre.
Nej, jag instämmer i analysen av Tobias i första inlägget. Där finns det mycket klokskap till skillnad mot den kloakskap som krönikan innehåller.

#57 - Anders

"Och igen, snälla… Kan inte någon berätta för mig hur det kunde bli så här med det här landet?"

Jovisst jag kan berätta varför. Jag har arbetat som lärare sedan 1973 och har kunnat följa de första orsaksfröna fram till dagens missväxt.
Min E-postadress finns hos redaktionen.

#58 - Stefan Martinsson

Marcos Birro kräver att Sverige skall ändra sin grundlag med retroaktiv verkan för att människor skall förra sitt medborgarskap. Han intar därvid samma inställning som den regim som tillträdde makten i Tyskland 1933.
Det svenska medborgare som deltagit i brottsliga handlingar utförda inom eller utom landet skall ställas till rätta och dömas efter svensk lag. Så fungerar ett rättssamhälle.
Det är inte ett rättssamhälle Marcus Birro förespråkare, utan ett pöbel- och lynchsamhälle.

#59 - M

Det är pga av inställningar hos svenskar som Tobias och Kenneth, som landet blivit så här. Svenskar som inte står upp och skyddar sig själva och sitt eget land och politiker som inte har sina medborgare som prioritering.
Får se hur underbart ni tycker det är att leva i konsekvenserna av denna otrygga kaos som ni kämpar för...

#60 - Fabbe

Svårt att hitta en mer populistisk artikeln än denna.
Ingen säger att man ska hjälpa folk som begått mord, våldtäkt och halshuggningar. Det är bara högerns fantasi i den lokala hjärnkontoret som fick en kortslutning.

Det är nog en del som åker och ångra sig, därmed kommer tillbaks och vill har hjälp. Det är inte så svårt att manipulera unga pojkar i dagens islamofobiska samhälle som skapades efter 9/11.
Vi lyckades att få halva världen västvärlden att hata muslimer. Så varför tror du Birro att extremister inte skulle kunna locka till sig unga människor för att slåss för "muslimers rätt"?

Om sverige har bevis på att återvändande begått krigsbrott då ska dessa ställas inför rättegång. Men det visste du väl?
Om ikke så kan man inte göra så mkt mera än att försöka får dessa att inte återvända eller att bli ännu mera extrema(socialhjälp).

När folk söker sig till olika extrema grupperingar man kan inte bara döma. "Ja, det var det. Punkt!"
Repetera: Däremot om dessa begått krigsbrott så ska dessa straffas hårt.

#61 - Stefan

Vi är många som undrar Marcus, vi är många som undrar.

Vart Sverige är på väg är svårt att sia om, men som du skriver är varje steg vi tar ett steg närmare ett obeskrivligt mörker.

Har inte medborgarna varit ilskna innan, lär en orkan bryta ut om detta går igenom och varför skulle det inte? Vi bor i Sverige, världens nya driftkucku.

#62 - Micke

Återigen, huvudet på spiken Marcus! Jag är inte speciellt politisk aktiv men detta upprör mej ända in i själen. Starkt av dej att "sticka ut hakan" och skriva vad många tänker men tyvärr är det alldeles för många av oss som knyter näven i fickan.

#63 - Christian

Förstår att IS väcker debatt och framförallt någon som värvas med Svensk anknytning. Men om vi nu skall fatta beslut om huruvida en person skall fråntas medborgarskap så känns det som en rad frågor bör besvaras.
- Gäller detta bara när IS är inblandat eller gäller det alla typer av konflikter i världen där personer med Svensk anknytning deltar i krig?
- Beror det på vilken grundläggande etniskt ursprung man har, d.v.s gäller detta Svenskar utan någon invandrarbakgrund eller bara invandrare som flytt krig, fått uppehållstillstånd och medborgarskap för att sedan åka tillbaka och kriga för IS.
- Beror det på hur vidrigt kriget är och i så fall vem bestämmer nivån på vidrigheterna.

Jag är försten att ställa mig till raden för att bemöta det fruktansvärda som IS håller på med. Däremot så är jag tveksam till att bemöta den med populistiska kommentarer som "ta ifrån medborgarskap .... låter bra och skapar många klappar på axeln men frågan är om det är speciellt genomtänkt.

#64 - maria

Häller med dig Birro
kram Maria

#65 - Anonym

Bra skrivit Marcus. Har skumläst alla kommentarerna och ingenstans har jag upptäckt (kan ha missat)någon som pratar om det personliga ansvaret.Oavsett från vilka bakgrunder och vad man har med sig i bagaget så har individen alltid ett val.Väljer man som i dessa fall kriga för IS så får man faktiskt ta konsekvenserna precis som man för övrigt i livet får ta konsekvenserna av sitt handlande.

#66 - lacrimosabloggen.se

Tack för att du fortfarande vågar Marcus! <3
Mycket bra inlägg!

#67 - Greggo

Tycker man ska tillämpa samma principer som gjordes efter andra världskriget. Kombattanter ska utlämnas till de motståndare de kämpade emot. En tysk soldat som stridit på östfronten och försökte fly mot de västallierades linjer i krigets slutskede blev ändå överlämnad till Röda armén efter kapitulationen. IS-kompattanter som försöker fly tillbaka till Sverige ska därför överlämnas till t ex Irakiska armén eller någon hämdlysten shiamuslimsk millis enligt samma principer. Tror inte de kommer erbjuda körkort eller praktikplatser. Hotet att överlämnas kommer effektivt förhindra framtida rekrytering till liknande terrorsekter.

#68 - Rula

Om hon har lärt sig att älska sitt land Sverige skulle hon inte acceptera att nån förrädare skulle ens leva.
De här är terrorister oavsett vad de har gjort där och ska få sitt straff. Punkt.

Det är sjukt och oroande att våra pengar ska gå till att "hjälpa" återvända terrorister.

Jag tror att "lilla Kalle" och hans bröder/ systrar kommer att återvända nu när ISIS får stryk i Mosul, hoppas verkligen att ingen släpper in dem!

#69 - Peter Skoglund

Tack Birro. Du håller toppform. Pennan glöder av humanistisk vrede.

Det som normalt har varit en självklarhet tidigare, är det inte längre i landet Sverige.

Vad är det för fasadmänniskor, som har fått en sådan naiv "snällism" på huvudet?
Dessutom får det till en massmedial "norm", genom maktpåverkan.

Den makt, som inte längre pratar den stora majoritetens norm i Sverige.

Som helt enkelt lurar massor av hårt arbetande människor, på både skattemedel och bondförnuftet.

#70 - Lelle

Det är det bästa jag har läst på länge. Du prickar det så bra. Fortsätt att skriva om hur Sverige har förvandlas genom naivitet av vissa myndigheter. Dessa hemvändande IS-IDIOTER skall få företräde till sjukhusvård istället före alla andra är ej okej de ska fängslas direkt. Där efter skall de utvisas till Syrien eller Irak där dom få känna på sin ondska själva. Fortsätt att besvära våra makthavare. GO BIRRO GO.

#71 - Gina

Marcus, jag är säker på att du vet. Vad sägs om feghet och konflikträdsla som lamslagit den stora massan sedan typp vikingatiden upphörde.

Hoppas du sätter dig in i det och skriver om det så ska du se att det är orsaken till de flesta kriserna sim bi har i vårt land här.

#72 - Håller helt med.

Håller helt med.
det är inte undra på svenska vänder sig bort emot tradtionella partierna och väljer andra partierna som vill sätta hårdare tag emot detta

#73 - Mario

Hej

Vill först säga, riktigt bra artikel, sen vill jag tyvärr säga till dig o svenska folket, DETTA ÄR BARA BÖRJAN. sverige är förstört.

#74 - KH

Bra skrivet,, men lösningen är inte klockren. varför tror alla att det är ok att låta de vara kvar i Syrien/Irak där de fortsätter att förslava de miljontals fredliga syrierna som flyr landet på grund av Eländet, och hur ska de någonsin återvända hem om man låter landet vara fylld av terrorister och krigsbrytare. De som man vet kommer tillbaka från IS kan man lika gärna ha rättegång för på samma sätt som man hade för nazister.. Nej, ta tillbaka alla o bura in de. Låt de inte bli martyrer...

#75 - Anna B

Birro, Birro.. nu när man vet att du har gått på en nit.....och det är mänskligt....så kan du rätta till det och be om ursäkt istället...det är också mänskligt.

#76 - Tommy

IS krigare anser jag personligen ska åtalas för krigsförbrytelser eller möjligen brott mot mänskligheten... Att likställa med Nazismen eftersom de bedriver folkmord med etniskt och eller religiöst fokus.

Men... Indraget medborgarskap... Alltså bannlysning, finns inte ens i straffskalan idag, och känns som ett väldigt orelevant straff? Säg att jag, vars förfäder levt i Sverige i generationer (och är tvärblek i hyn om det är relevant), skulle joina IS. Då skulle jag alltså bannlysas... På vilket sätt skulle det hindra mig att fortsätta delta i IS?

Föreslaget om bannslysning genom indraget medborgarskap får mig att tänka att Birro i första hand vill hålla folk med arabisk börd utanför Sverige överhuvudtaget, och använder IS som ett verktyg för det syftet. Han har ju en historia av sådana tendenser.

#77 - Kenta

Marcus Birro kan du bli vår nya statsminister?

#78 - Bennythecop

Till #77 Tommy.

1. Att du vill straffa IS-krigare för krigsbrott eller brott mot mänskligheten innebär inte att du kommer få din vilja igenom. I praktiken kommer sannolikt ingen eller mycket få personer dömas för några brott begågna i detta krig. ÅKLAGAREN HAR BEVISBÖRDAN. Alla vittnen är halshuggna, brända, skjutna eller kastade ut från hustak. Detta innebär i praktiken inga fällande domar att vänta... med det sagt:

2. Eftersom vår lagstiftning är oförmögen att straffa dessa individer (att vara med i IS är ju trots allt något som är grundlagsskyddat i likhet med att du får bli facklig representant på jobbet) så vill Birro göra något för att hindra dessa individer att komma undan med folkmord. För med dagens flathet så kommer så ske. De kommer till och med bli belönade för det med jobb, bostad, skuldsanering, körkort. Det är uppföljaren av Uppdrag gransknings del 1 "Bränn en bil, få ett jobb". Del 2 "Bränn ett barn få ett jobb, bostad, skuldsanering, psykologhälp osv osv". Så ju värre skit du gör, ju mer får du?! Bra policy!

3. Jag hör krigsbrottslingarnas undanflykter i förhören: "jag var bara där av humanitära skäl och hjälpte skadade". "Jag begick inga brott, jag har inget gjort jag var ju sjukvårdare"..som om var enda jävla IS-krigare hade sjukvårdstjänst eller liknande?!?!

4. Något som inte kommer, men som jag tycker borde användas, är att döma IS-krigare minst för mord enligt rekvisiten "tillsammans i samråd och eller samförstånd". Alltså att man som kollektiv tillsammans begått dessa krigsförbrytelser och främjat aktivt att dessa händelser kunnat inträffa. Att åka DIT är just ett sådant aktivt främjande. Detta kommer dock ALDRIG svensk Straffrätt gå med på för vi har ju trots allt advokatsamfundet som kommer skrika på barrikaderna : "rättssäkerhet" !!!!!!

#79 - Löv

Jag tycker som Birro.
Har man en gång fått asyl här i landet. Fick trygghet i Sverige och som tack tillsluter sig till IS har man förverkat sitt medborgarskap. Man har begått ett brott, nämligen landsförräderi gentemot det landet som en gång räckte fram handen till skydd och asyl.

#80 - Roger

VAKNA UPP MÄNNISKOR! VÅRT LAND GES BORT TILL IS-KRIGARE. REGERINGEN HÅLLER PÅ ATT BYTA UT SVENSKARNA MOT TERRORISTERNA.
Om 50 år kommer svenskarna som eventuellt finns kvar att läsa i historieböckerna om det som händer nu. Det var en gång ett land i norra Europa som hette Sverige, för 50 år sedan bodde våra mor och farföräldrar där. Svenskarna som flydde från Sverige har sen fått barn som växer upp och undrar vad som hände med landet Sverige, eftersom det inte finns längre.
Givetvis kommer det antal svenskar som eventuellt finns kvar då att vara på flykt, undan IS-krigare, utspridda i andra länder.

#81 - PETRAC VUCKOVIC

KASTA UT HELA IS FAMILJEN UR SVERIGE INTE BARA IS KRIGARE!
PÅ KORT TID SKULLE ALLA DESSA PROBLEM FÖRSVINA !!!!
SAMA GÄLLER RINKEBY-TENSTA HULIGANER SOM KASTAR STEN PÅ POLISERNA OCH BRANDMAN SAMT AMBULANSPERSONAL.
SKULLE MAN UTVISA HELLA FAMILJEN-DET ÄR ENDA SÄTTET ATT FÅ STOP PÅ ELENDET..DET ÄR VÄRSTA SCENARIO-OCH DÅ FÖRST AGERAR PAPPA OCH MAMMA. 100% SÄKERT MEDECIN!!

#82 - jenifer

Jag tror aldrig på kärleksförklaringar tills jag träffade min vän som berättade för mig allt om DR.otutu som tog med sig sin ex-pojkvän även när hon berättade att jag inte trodde henne eftersom jag trodde att hon också ville ha samma falska Stava hjul för att ta bort mina pengar. Trots att jag gav henne chansen att förklara allt hon måste berätta om DR.otutu, sa jag till henne att det finns många scammers som vill ta våra pengar och jag kommer aldrig att bli offer för dem, trots att min förlovade som antar gifta sig Jag lämnade mig om några månader från mig, jag väntar tålmodigt på en annan kille men jag älskade honom så mycket. Hon berättade för mig att denna DR inte är en falsk att han är riktig och han har hjälpt många människor att få tillbaka sina kära, då frågar jag henne hur fungerar denna stavning och vilka krav måste jag göra innan han kan Kasta kärlekstrollerna på mig? Hon berättade för mig att jag skulle maila honom på [email protected] och jag borde berätta för honom vad jag vill ha. Jag mailade verkligen honom och berättade för honom att jag behöver min ex kille tillbaka jag sa till honom att det var min vän som riktade mig till honom, varför jag tvivlade på hans arbete? Han sa att hans arbete är 100% säkert och garanterar att ingen någonsin kommit till sitt tempel och också förblir densamma. Jag blev flabbergastad på hans ord säger han till mig och en tanke kom till mig att hur vet jag det här om allt vi diskuterade tidigare. Han sa innan han kan börja på min situation, att jag måste ha tro och lita på honom och lämna andra stavningskastare och vänta tålmodigt på egen hand att om jag kan säga gör allt detta kommer jag att få min älskare tillbaka i 72 timmar. Jag sa okej jag tror och lovar att arbeta med dig ensam, då gav han mig en blankett att fylla som jag gjorde och skicka den till honom med mina bilder också och även bilderna från min ex-älskare. Han svarade mig på 30 minuter senare och berättade för mig att hans gudar behöver några saker för att kasta stavningen på mig och mitt problem är väldigt lätt om jag kan erbjuda dessa saker. Då när jag frågar honom, hur kan jag få dessa saker och hur kan jag skicka det till honom för kasta av kärleksspellet, han berättade för mig att jag inte borde oroa mig för det, att det finns en säljare här i sitt eget land Det kan få saker för mig. Då frågar jag honom hur mycket kostar det att köpa alla dessa varor? Han berättade för mig vilken jag skickade till honom med fullt självförtroende. Efter en timme senare ringde han mig och sa till mig att mitt problem har lösts att jag ska vänta i 72 timmar att min kärlek kommer att fråga efter mig som jag gjorde enligt hans ord när Det var ca 6 pm de kommande tre dagarna min ex ringde mig om han är hemma att han vill se mig bråttom. Jag sa till honom hoppades allt är bra han sa ja då jag sa till honom att han kan komma, min ex kille kom tillbaka till mig och han bad om förlåtelse att han visste vad som kom över honom. Just nu är jag så glad för att jag har återfått min älskling tillbaka och vi planerar för vårt bröllop som kommer snart, jag ringde dr och tacka honom väldigt mycket och fråga honom vad jag ska göra för honom som en uppskattning, berättade han för mig Jag borde glömma och behålla mina pengar att han inte är efter pengar men att hjälpa människor som behöver hjälp där ute, allt han behöver mig att göra är att ge fler vittnesmål om honom så att människor där ute som behöver hjälp ska skicka honom också det som är Varför är jag idag för att ge mitt vittnesbörd. Må din god herre fortsätta att välsigna honom och ge honom längre livslöshet och visdom. DETTA ÄR DR E-postadressen ([email protected]). Du kan också kontakta honom via hans whatsapp-nummer (+2349051417394)

#83 - natasha

Jag är här för att sprida denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min
Ex kärlek tillbaka. Jag blev galen när min kärlek lämnade mig för en annan tjej sist
Månad, men när jag träffade en vän som presenterade mig för Dr Otumbaotula
Stor budbärare till orakeln som han tjänar, berättade jag mitt problem för Dr
Otumbaotula om hur min ex kärlek lämnade mig och också hur jag behövde jobba
I ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till höger
Plats var jag kommer att få mitt hjärta begär utan någon bieffekt. Och han
Berättade för mig vad jag behöver göra, efter det hade gjorts, under de kommande 2 dagarna, min
Kärlek ringde mig i telefon och sa förlåt för att jag lämnade mig förrän nu
Och också i den närmaste veckan efter att min älskade ringde och bad om
Förlåtelse, jag var uppmanad till intervju i mitt önskade företag var jag behövde
Att arbeta som verkställande direktör .. Jag är så glad och överväldigad att jag har
Att berätta det för hela världen att kontakta dr otumbaotula med
Följande email adress och få allt ditt problem att lösa .. Inget problem är också
Stor för honom att lösa .. Kontakta honom på hans Email: [email protected] via
Whatsapp nummer 09058790503.

#84 - Janne

TACK Birro! -du har utryckt vad vi flesta någorlunda begåvade anpassade människor begriper och anser !

Skrämmande att kommun-elit och statsmakt är så naiva och eller hjärntvättade, kanske hotade av terrorpatrasket, vem vet? Ska dessa omänskliga varelser få löpa bärsäkargång i vårt demokratiska land -mörda våldta etc. utan ens konsekvenser.
Ut med skiten NU och släpp inte in mer av denna sort!
Det räcker med mord och elände näst intill varenda dag! VARFÖR HETSJAGA LASSE KRONER ???

STÅ UPP istället för våra kvinnor/barns rättighet att få LEVA och inte mördas torteras eller kastas från balkong! Upp till kamp mot omänskligheten och det är bråttom ! Janne

#85 - THERESA WILLIAMS

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {[email protected]} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {[email protected]}

Kommentera