Opinionsblogg

Stackars, stackars solkiga Sverige...

 
 
Vad är det för ett land vi lever i? När förvandlades vi till denna tysta papperstiger? När blev vi dessa fega medlöpare, dessa tysta, skrämda harar?
 
På teve ser vi partiledarna dansa undan folks oro. Statsministern beter sig som en mobbare och hans politiska motståndare är livlemmar till hans förbannade bygge. Alla älskar makten mer än folket. De älskar sig själva, de älskar sin elit. Det är politisk onani.
Ingen försöker ens se de verkliga problem som landet står inför. 
 
Människor som köper 40 kvadratmeter 30-tals bostäder för 4 miljoner samlar sig i sina stadsdelar. ..
De säger sig ha patent på sanningen. De vet hur det ligger till. De kan allt om världen. I andra delar av landet, längs vindpinade gågator ute i landet stretar vanligt folk med sina matakssar och sina bekymmer och de har börjat utveckla två saker; ett eget språk eftersom makten aldrig lyssnar på dem, och drakhud eftersom de skrikit sig hesa så länge nu, eftersom de blödit tillräckligt hårt tillräckligt länge. 
 Ingen bryr sig om dem. Makten skiter fullständigt i dem. De är utlämnade, kvarlämnade. Ingen tar deras oro på allvar. Deras verklighet räknas inte. 
 
De lever ett liv som blivit ett matematiskt tal som ingen orkar räkna ut. 
 
I byar, på pizzerior, i småstäder, i förorter, i radhuskvarter, på åkrarna, under det lätta regnet i den stumma skogen, under de tysta granarna, längs myrar och vattensjuka dikten, längs gågator och i gallerior....Miljoner människor som inte räknas för att de inte har en röst, för att de inte har tillgång till de plattformar som räknas.
 
Samtidigt. På en offentlig toalett i Malmö dör en MS-sjuk kvinna helt ensam eftersom Försäkringskassan beslutat sig för att dra in hennes hjälp. Hon dog på en toalett som ett skadedjur. Det går inte att föreställa sig den fruktansvärda ångest hon måste ha upplevt. Hennes anhöriga ska nu sörja en fullständigt meningslös och onödig död, en älskad medmänniska som med rätt hjälp haft massor av bra år kvar framför sig. Nu är hon död. Hon hittas som en skalbagge på ett offentligt dass...
 
Hennes skötare intervjuas i radion. Hon säger att kvinnan skulle levt om hon fått behålla sin assistans. Alltså. Vi tar det igen. En statlig myndighet beslutar sig för att dra in en MS-sjuk kvinnas hjälp och hon dör ensam och övergiven på en offentlig toalett. Den efterföljande debatten är surt svenskt återhållsam. Ingen orkar bli tillräckligt upprörd. Inga kampanjer startas. Ingen ställs till svars. Ingen journalist är mer upprörd än att man ringer upp en ansvarig minister som givetvis inte har tid att svara på några frågor.
 
Vilket skam för det här solkliga landet att vi har människor som dör som djur för att de inte får den hjälp de har rätt till samtidigt som det talas om gräddfiler för andra människor. Vad är det för ett land där vi inte kan ta hand om våra sjuka, gamla och utsatta men gärna hjälper andra? När blev det legitimt att så fullständigt urskilnningslöst sålla i vår solidaritet? 
 
Hur är det möjligt att ingen ställs till svars för den här kvinnas död? Räknas hon inte? Varför fylls inte löpsedlar och förstasidor med bilder, kampanjer och engagemang? Den handläggare på FK som beslutade att dra in hennes stöd och hennes hjälp är ansvarig. Ministern som håller sig undan alla frågor och hukar på sitt kontor är skyldig. Alla förbannade journalister som håller käften om tillståndet i landet och hellre angriper oliktänkare är också ansvariga. Alla ni som håller käften om det omkring er som ni VET är fel är också emdskyldiga. Det finns ingen ursäkt för likgiltighet längre. Ta ert ansvar som medmänniskor. 
Sluta huka i er förbannade feghet.
 

Kommentarer

#1 - Lena Eriksson

Tack Marcus för din krönika som beskriver så på pricken det jag själv känner inför det här med likgiltigheten som har fått ett sådant stort utrymme i Sverige. Det ÄR så viktigt att bry sig, inte bara i nära relationer utan faktiskt bry sig om utvecklingen i Sverige, alla nedriga händelser som man inte trodde skulle hända här. Viktigt är dock också att inte bygga på "divide and rule"-mentalitet som vi blir utsatta för genom mörkning av msm idag, politikers beslut som inte har någon ryggrad att gå emot den allmänna opinionen.

Upptäckte också att du har en podradio, ska lyssna mer på den, du har en vacker röst och inte minst viktiga insikter.

Lycka till/Lena

#2 - Anna-Lena Erkas

Bra skrivet, Marcus Birro. Hoppas att resten av journalistkåren hakar på dig, eftersom de är de enda som kan göra sig hörda. Jag tycker själv, att det här gått alldeles för långt här i landet. Har så smått börjat tänka på att emigrera, men är det bättte någon annanstans? Tror inte det. Men drömma kan man ju...

#3 - Tobbe S

Resten av journalistkåren säger inte häppet, som de fega kärringar de är.

#4 - Birgitta Nyman

Politikerna som styr vårt land förgriper sig på helalandets befolkning .Inte någon av dessa s.k folkvalda bryr sig om den ilskaoch oro som viset dagligen. Vart är Sverige på väg?

#5 - Birgitta Nyman

Politikerna som styr vårt land förgriper sig på helalandets befolkning .Inte någon av dessa s.k folkvalda bryr sig om den ilskaoch oro som viset dagligen. Vart är Sverige på väg?

#6 - Per Andersson

Klockrent. Det är dags att ämbets/tjänstemannaansvaret återinförs. Beslutsfattare SKALL ta ansvar och stå för konsekvenserna ett beslut medför. Det parti som verkar för att återinföra detta ansvar erhåller min röst. I dagsläget är det INGEN av de etablerade riksdagspartierna som är för ett återinförande av tjänstemannaansvaret. Undrar varför..........

#7 - David Williamson

Jag,som skotte, såg redan på åttio talet att det skulle bli så här.
Jag tog mitt pick och pack och flyttade hem till Skottland med min svenska fru och barn.
Frugan frågar mig ofta hur jag kunde se att det skulle gå rakt åt helvete med Sverige....jag svarar ...hur kunde du inte se det ?
Jag träffade många andra så kallade invandrare när jag gick på AMU och fattade redan då att dessa människor hade inte en tanke på att integrera
Samtidigt visste jag att ni....godtrogna svenskar...var så djävla blå ögd att dessa människor skulle sluka er levande..... Jag gjorde någonting åt saken och flyttade hem .
Tänk att vi i Skottland har inte en enda utanförskaps område, väl integrerade invandrare och en välfärd som övertog eran för tjugo år sedan.....trodde aldrig att vi här skulle nå upp till paradis nivåer ni hade en gång i tiden.

#8 - marit

Vi kan bara göra en sak ... Vi KAN våldta våra politiker genom att gemensamt rösta SD nästa val ... vilken förnedring för dom om Åkesson blev statsminister ..... Jag tror det ville vara ett bra straff för "landsförrädarna" som styr i dag....:)

#9 - claes lilja

Lustigt innan jag klickade på like hjärtat stod det 74 och när jag klickade blev det till 73 och ändrades inte hur mycket ja än klickade.

Marcus Birro är utfrusen av SVT och den svenska pressen bara för att han vågar berätta sanningen om hur det står till i detta nya Sverige.. Stå på dig Marcus i morgon randas morgonen och vi kommer alla att komma ihåg dig//Claes

#10 - Ragnar Blomqvist

Håller helt med!

#11 - björn

Hej Marcus!
Hoppas att du fortfarande vandrar med Gud.
/ björn

#12 - Bo

Får inte Sd inflytande efter 2018 kommer jag lämna Sverige. Jag är så jäkla trött på de vidriga politiker vi har i detta land. Och jag är så trött på de svenskar som inte ser vad som håller på att hända.

#13 - Yvonne

Du har så rätt.

#14 - Wasa

Svensk partipolitik är en krisbransch.

#15 - Befit Lindskog

Kloka ord, som vanligt!

#16 - Hanna

Så bra skrivet!

#17 - Sanna Jonsson

Tack Marcus Birro..
Man blir så tacksam att läsa då du på ett så tydligt sätt framför vad många tänker men inte riktigt kan sätta ord på..Tack än en gång och vi är många som snart igen önskar få möjlighet att ta del av dina så kloka ord..

#18 - Stefan Lindkvist

Tack
För att du tar upp detta.
Stå på dig
Du har rätt !!!

#19 - Marianne

Tack för orden! Alla uppgivna svenskars ord på sociala medier - läser vår regering någonsin detta. Inte vår statschef förstås, han är utomlands och upptagen av sin egen hybris, men de andra? Allt fler av våra vänner/bekanta talar om att lämna landet de växte upp i, som var tryggt, vackert och eftersökt i resten av världen.
Nu skrattar de ländernas ledare bakom ryggen på oss, en del varnar sin befolkning för att resa till oss. Men här är tydligen allt gott, på banan och tryggt för alla kvinnor och flickor. Vår ljusnande framtid är vår! Undrar bara var mina barnbarns framtid finns.

#20 - Lena Ericsson

Såå bra skrivet...undrar också VARFÖR den största makthavaren i detta land nämligen media inte har fattat galoppen o skriver om sanningen....är man sååå rädd för att åtminstonde delvis ge SD rätt i sak......ha de gott o fortsätt höras o kämpa på/du behövs

#21 - Ulla Pedersen

MEN! låt oss då visa makthavarna att nog är nog och att de måste avgå. De är tillsatta av folket och kan därför också avsättas av folket! ska vi vänta till 2018 och bara stå och se på att politikerna låter det Sverige, som vi alla känner, förfalla!? Välfärden! den som ska se till att ingen människa ska känna nöd, utan får den hjälpen, som behövs, vart tog den vägen!? Du som inte förstår, försök att sätta dig in i all lidandet, som pågår i landet. Alla sjuka, som blir utförsäkrade, som inte har råd med livsviktig medicin, som måste leva på gatan tillsammans med våra pensionärer, som har arbetat hårt hela livet och nu får gå på gatan, för att pengarna inte räcker till, för att betala hyran. Kan vi inte ta hand om vår egna, hur kan vi då ta hand om andra!? hur kan vi bara titta på att dessa människor ignoreras!? öppna ögonen!!

#22 - Carina

Vi finns......vi som försöker få stopp på eländet och missären!!
Det är bara det att vi har upptäckt att ingen vill höra vad vi säger......
Vi samlas i grupp på fb....vi med sjukersättning och vi utförsäkrade som är lämnade åt vårt öde av politikerna.......vi skriver till politiker och media.
Vi försöker verkligen göra oss hörda, men ingen tycks lyssna på oss.
Vi undrar ofta vems tur det är nästa gång ? Vem ska gå under? Vems tur är det att bli utan bostad? Vem blir utan sin medicin? Vem får svälta?
För så illa är det faktiskt.....
Så vi som vill ryta ...vi finns.
Men vi har inte orken, förmågan eller de ekonomiska resurserna att göra oss hörda.......
Så tack Marcus Birro för att du så väl beskriver det som händer.

För en mänsklig sjukförsäkring

#23 - Anders Gustafsson

Hej Marcus,

tänkte hjälpa dig lite med formuleringarna så att du slipper lägga skulden på flyktingarna för att samhällets resurser inte alltid fördelas optimalt.

Det är egentligen bara näst sista stycket du behöver redigera. Så här skulle du t ex kunna skriva istället:

"Vilket skam för det här solkiga landet att vi har människor som dör som djur för att de inte får den hjälp de har rätt till samtidigt som flygbolagen hålls under armarna med oanständigt låga bränsleskatter. Vad är det för ett land där vi inte kan ta hand om våra sjuka, gamla och utsatta men skamlöst unnar oss själva billiga flygresor utomlands?"

Ett tack är inte nödvändigt. Jag är bara glad att få hjälpa till!

Vänliga hälsningar,
Anders

#24 - Anne

Tycker att din sammanfattning stämmer väldigt väl... Tyvärr!
Varför packa in sanningen i silkespapper? Det gör inte innehållet vackrare!
Vårt samhälle har raserats bit för bit, och gemene man suckar lite i tysthet. Vore det i nåt annat land, så skulle invånarna kämpa för sina rättigheter och vråla "Upp till Kamp"! Men inte i detta land inte... Usch och fy om man tar bort silkespappret och kritiserar innehållet. Det är ju tanken som räknas 😉 En filosofi som tyvärr inte förändrar nånting.
Kanske om alla suckar högt samtidigt, så skulle det blåsa en liten liten fläkt...
Synd att vi är så lättmanipulerade och kuvade i vårt eget land 😢

#25 - Roland Salomonsson

Vi måste återföra diktaturen i Sverige till demokrati igen. Viktiga sakfrågor skall förståss ÅRLIGEN underställas svenska folket i BINDANDE folkomröstningar. Tjänstemannaansvaret skall återinföras, så att lagar och regler följs och enskilda "politrucker" inte skall kunna påtvinga sina underlydande lagbrott.

#26 - Lilian Gustavsson

Tack Marcus för din Krönika. Bästa jag läst på länge. 💖

#27 - Jessika Edén

Det är självklart att allt dåligt som sker är hemskt och onödigt. Det finns väl knappast nån som stödjer eller tycker om det om man inte är helt förstörd i huvudet. Frågan är väl inte om det är hemskt utan VAD vi kan göra åt det? Jag tror inte att det helt är politikerna och lagarna vi kan skylla på för trots att det blir ändringar så kommer sånahär hemskheter att ske ändå. Man kan inte skylla ifrån sig elände på någon annan, vi är alla medmänniskor. Så snälla, ställ inte frågan vems felet ÄR utan VAD DU OCH JAG kan göra.

#28 - Birger Nestor

MYCKET bra skrivet, som alltid en exakt beskrivning av verkligheten och hur det ser ut i detta snart helt förstörda land. Att ingen politiker kunde förutse vad som händer när man tar in mer folk än vad man kan ta hand om är en gåta och dessutom 87% av Sveriges befolkning var tydligen också helt förståndshandikappade . Om vi inte tidigare lyckades med detta (på 90 talet, Jugoslavien) hur kan man i sin vildaste fantasi tro det igen och 10ggr. mer denna gång. Att sen dessutom säga att dom flesta har utbildning och t.o.m. säga att många är högutbildade borde vara straffbart.
Att inga journalister reagerar om att denna stackars Svenska kvinna med MS dog på en
toalett känns förskräckligt.
Först tar man hand om sina egna, sen om det finns resurser tar man hand om utomstående, inte tvärt om.

#29 - annkie fridström

Som SAGT ! Vi finns ! Och vi har funnits länge nu ! Vi har protesterat , argumenterat , demonstrerat och diskuterat sedan utförsäkringarna drog igång år 2008 ! Vi har stått på gator och torg i stora och små städer , upprop under Solrosuppropet b.la , där vi talat till både allmänhet , politiker och tjänstemän.. Våra levandsöden och våra anhörigas har lagts ut på både you tube och i övriga sociala nätverk ! Men det hjälper inte !!!???!! För inte förrän du drabbas själv , när det redan är försent , när inte orken finns , när sjukdomarna tagit över kommer insikten ! Och den är förödande ! Den som har behov av bistånd , behov av att få använda sin sjukförsäkring eller något som kräver en tjänstemans godkännande , den människan är satt i ett mänskligt lotteri där "försynen" råder vem och med vilken kompetens denne vem har , samt hur åtgärdspiskan viner över densamme , att avgöra livsavgörande frågan ? : Ska jag beviljas bistånd eller tillgång till sjukförsäkringen eller få ett avslag ! Så djupt orättfärdigt att denna fråga , i modern tid en av de skamligaste , att man valde att tidsbegränsa sjukdom , dra in /dra ner bistånd och utförsäkra människor från det sociala trygghetssystemet ! Och till den enfaldige som ropar på politisk förändring vill jag ha sagt !! Vem startade på allvar utrotningsjakten på de sjuka och avsidestagna ? År 2006 ? Och med vems hjälp höll denna reform sig kvar ? Kom inte och prata om någon sverigedemokrati ! Dom är de värsta svikarna !

#30 - viggo

Lika bra som alltid Karlavagnen mm,,,jag för egen del är kanske inte rätt person att uttala mig som dansk med borgare har jag endast rätt att rösta i kommun valet,men blev förvånad när en fackpamp intar tronen som statsminister,vilken sosse som helst men inte detta,tycker inte det är passande att en som jobbat med det han gjort tar jobbet,och dessutom tilltvingar sig det med ett miljöpati som bara håller sig kvar med eftergifter,maktgalna man hört trodde aldrig sverige skulle dras med det,demokrati fy fanken va det ordet stinker.

#31 - Sture Grundberg

Jag har läst Birros krönika och efterföljande kommentarer, visst är det tragiskt att en sjuk människa ska behöva dö på en allmän toalett. Men den allmänna beskrivningen av Sverige, både av Birro och kommentarerna, framstår Syrien som rena rama paradiset.

#32 - Lash Back

Tack Marcus = vår isbrytare i permafrosten! 📢💪🌷

Idag är du min bästa vän. ❤

#33 - Peter Skoglund

Helt underbart författat Marcus Birro.
Du och din vassa penna har verkligen toppform för tillfället.

Jag kan se dig när du författade detta inlägg och hur pennan /tangenterna per automatik, bara matade ut bokstäver,ord och meningar. Som verkligen har substans i sig. Du behövde inte ens tänka. Flödet talade klarspråk.

Dessa viktiga ord bara flöt på i en human vrede, av att så många människor i detta land kränks, på bekostnad av fasadmänniskors falskhet.

#34 - Maj-Britt Bernhardsson

Mycket bra Marcus. Du kan som ingen annan ge ord till vad som händer nu.

#35 - Ellen

Stackars stackars solkiga Marcus Birro

#36 - Sören G

Suveränt Marcus! Dina texter är lika träffsäkra som Tottis straffar.Hur kan man frysa ut en person som skriver sanningen?Det säger allt om tillståndet i Sverige.Forza Roma!

#37 - AB

Visst är det tragiskt det som sker med vårt f.d storslagna land.

Problemet ligger dock på en högre nivå än på det politiska planet. Ser du inte att det som sker i Sverige är ett problem i de flesta länder i Europa. Politiker som agerar landsförrädare och tar hysteriskt dåliga beslut för landets befolkning. Invånare som behandlas som andra klassens medborgare.

De finns dock svenskar som är modiga, står upp och avslöjar information som skall döljas. Vad händer då med dessa personer?

Ett bra exempel på det är vad som hände förra veckan. För att göra en lång historia kort.

En rullstolsburen kvinna våldtogs på Gotland av 6 asylsökare. Männan blev tagna men åklagaren beslutade att frisläppa dessa män med skälet att kvinnans vittnesmål inte var tillräckligt "robust".
En svensk man fick reda på detta, väntade ut dem och fick talat med en av männen, fick honom på bild, lade ut denna man och 2 av de andra förövrarna. Han skällde också ut dem.

Dessa förövrare fick tilldelat en vakt för att skydda dem. Blev skyddade, tagna från ön till nytt skyddat all-inclusive boende.

Den svenska mannen blev dagen efter stoppad av polisen, under arbetstid, tagen till sjukhuset för att ta ett drogprov vilket han misstänktes för. Han hade flackat lite med blicken vilket föranledde denna slutsats. De har gjort en razzia i hans hem och beslagtagit saker. De har alltså gjort stora ansträngningar för att sätta dit honom.

Polisen skickade också en stor polisiär styrka till Gotland för att "kontrollera" de protester som flera hundra upprörda gotlänningar deltog i .

Jag tycker egentligen att polisen gör ett fantastiskt viktigt arbete i samhället och utsätter sig ofta för fara i och med det nya laglösa klimatet. Detta för en löjligt låg lön.

Men jag kan inte hjälpa att undra om de inte sågar av grenen de sitter på med sådant agerande mot landets egna invånare som inget annat vill än att leva i fred. Det är så vårat samhälle fungerar numera. Och de som rakryggat gör något blir ordentligt kvästa.

Det vet du bättre än någon annan Mr Birro. Våga inte sticka ut näsan och säg obekväma sanningar, för då jäklar... gör vi slut på dig. Förstör ditt liv på ett eller annat sätt.

Men sanningen vinner alltid och sanningssägaren blir en hjälte i historiens sken men är en motarbetad man i dagens mörker.

Förrädare får betala sitt pris till slut och gör alltid bort sig.
Det som är graverande är att de är så många på viktiga poster i samhället som förstör livet för flertalet.

#38 - Elisabeth Rydeholm

Läs min fb-kommentar om du hittar och orkar.
/Elisabeth Rydeholm

#39 - Anonym

Läs min fb-kommentar om du hittar och orkar.
/Elisabeth Rydeholm

#40 - Annika Fredriksson

Tack för dessa ord!. Du skrev precis mina tankar och känslor. Jag delar varje ord. Är så trött på detta maktspel som drabbar många sjuka och fattiga människor. Att vara en sjuk människa, utan inkomst på grund av att man utförsäkras, det vill ingen människa vara med om. Att vara sjuk är inget man väljer. Blir man sjuk så ska man tydligen Straffas för det, inte nog med att en svår sjukdom, kan kännas som ett straff nog. Ensamstående sjuk utförsäkrad förälder, blir dessutom barnfattigdom för barnen/barnet till den sjuke. Detta strider mot mänskliga rättigheter anser jag. Dom svagaste människorna i vårat samhälle 2016 blir totalt överkörda.

#41 - Rose-Marie Sjöholm

Tack Marcus,dina reflektioner är så rätt och viktiga,vi behöver fler som dig i Sverige som vågar säga sanningen !

#42 - Rose-Marie%20Sj%F6holm

Tack Marcus,dina reflektioner är så rätt och viktiga,vi behöver fler som dig i Sverige som vågar säga sanningen !

#43 - Yvonne

Hej Marcus! Visst är det bra skrivet och visst behöver vi ta upp problemen! Men vad gör du själv för dessa våra utsatta och utstötta? Istället för att ta upp det i din blogg, som bara ett fåtal läser, så gå ut med det i tidningar, radio och tv. Då når du många fler. Går du själv in i politiken och försöker få en förändring? Tillhör du själv de människor i landet som gnetar och gnor för att få det att gå runt? Tillhör inte du den lilla klick som innehar en bostad i Stockholmsregionen som kostat flera miljoner? Hade du tagit hand om den MS-sjuka kvinnan i Malmö och sett till att hon fick vård, om du hade hittat henne på den toan? Stannar du upp och hjälper någon som ligger sjuk på trottoaren? Nej, jag tror faktiskt inte det! Så himla lätt att skriva, men så svårt att agera!

#44 - Tommy Berglund

Hej Marcus,

Det är beklagligt att en människa skall dö på detta sätt men det händer överallt (inte bara i norden som man ibland kan tro att du menar) och det kommer att ske igen.
Hoppas vi lär oss något för varje katastrof så att det i framtiden kan bli färre som får dö på detta sätt.
Men du har helt fel analys av samhällsutvecklingen.
För drygt 30 år sedan började det pumpas in miljoner för att vända människors åsikter till en mer marknadsvänlig människosyn.
Och det har verkligen lyckats, det ser vi idag.
Hela tillvaron är ekonomiserad ut i fingerspetsarna.
Ja hela tillvaron grundas på en "Borgelig människosyn". Sköt om dig själv och skit i andra det är allena rådande.
Detta har du missat totalt..

Hälsningar

Tommy Berglund

#45 - HK

Ledsen att säga det, men du har blivit en väldigt sorglig förlängning av den otroligt tankelösa SD-retoriken. Du pratar om feghet, varför vågar du inte fläka ut din åsikt om att felet är de asylsökandes? Du hintar om det, men du skriver inte ut det. Det är en så usel människosyn och förståelse för hur samhället fungerar, att påstå att denna stackars människa som tragiskt gick bort, hade haft det bättre om vi "fokuserade på att hjälpa våra egna". Att FK gjort felaktiga bedömningar har skett sedan myndigheten startades, och om du ska skriva på sättet du gör får du gärna hitta belägg för att detta ska ha skett oftare på grund av att "vi sållar i välfärden". Men det har du givetvis ingen jävla aning om. Du slår bara på trumman, passar på när det händer något tragiskt. Vad har du för kunskap om vilka underliggande faktorer som orsakat denna händelse? Det är lätt att bara skylla på andra grupper av folk, prata om vi och dom. Men vad det du egentligen om vad som hänt, förutom konsekvensen?

#46 - Bosse J

@HK
Nej det är inte de asylsökandes fel. Det är en idiotisk ivandringspolitiks fel!
De s.k. politikernas fel för att förtydliga ännu mer.
För övrigt så är "hintar" är inget svenskt ord!

#47 - Lalbringer

@Bosse J Senast jag kollade ordlistan (för ca 2min sedan) så ingår ordet "hint" och alla böjningar av ordet i den svenska akademins ordbok och betyder vink eller antydan. Håll käften nu Bosse och lugna ner dig lite.

#48 - En Vän

ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

Våren 2011 sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk, en tjej född 1981 som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell sprutnarkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid - ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen.

Sonen var lätt förståndshandikappad, hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från www.prevent.se och dess ledning!

#49 - Bosse J

@ Lalbringer
Sopig ordlista du i så fall håller dig med.
Svenska är det inte, möjligen svengelska.
Detsamma, för övrigt!

#50 - HK

Bosse J
Återigen, vad vet du om den underliggande anledningen till vad som skedde? Hur kan du koppla det till denna händelse? VET du om antalet ärenden av denna typ har ökat de senaste åren? Att alla samhällets problem är kopplade till att vi lagt mer resurser på invandringen (pga kriget i Syrien där folk flyr sina liv märk väl), betyder inte att alla samhällets problem helt plötsligt har uppstått eller förvärrats. Kom även ihåg att folk som du fått resurserna att strypas genom regeringens asylstopp, annars brukar det ju låta som att vi tar in 100 000 per dag på er. Och vill man vara en egocentrisk cyniker som du och den gode Birro verkar vara kan man ju alltid tänka att denna invandring kommer att gagna oss monetärt på sikt, precis som all annan invandring alltid gjort tillslut. Kolla bara när bosnierna kom på 90-talet. Flyktingförläggningar brändes, muslimer skulle inte kunna ta sig in i samhället, ny demokrati satt i riksdagen. Hur gick det sen? Högsta andelen presterande studenter, i stort sett alla har jobb, kan språket osv.

Angående "hintar": 1. Vad spelar det för roll om jag slänger in ett ord på engelska? 2. Varför behöver du påpeka det? 3. SAOL är den största ordlistan vi har, så att kalla den "sopig" säger nog mer om sin arrogans än något annat.

#51 - Annette

Oj! vilken bra text. Den fick en till att tänka mer och det är så sant!


Http://nouw.com/Nettan

#52 - Tobias

Visst är det tragiskt med den döda kvinnan - finns många liknande fall runtom i Sverige när välfärden successivt demonteras. Men finns garanterat många förklaringar till att det blivit så. Att så många av "kommentatorerna" till inlägget lägga hela skulden på flyktingarna är bara patetiskt.

#53 - Bosse J

@HK
Att upprepa ett inövat mantra och vägra se verkligheten som den verkligen är kan knappast räknas som friskt.
Språket är viktigt och skall inte förvandlas till någon slags svengelska.

#54 - HK

BosseJ
Det är inget mantra utan majoriteten är snarare frågor jag ber dig svara på för att försvara din ståndpunkt, vilket du, likt i stort sett alla av dina meningsfränder, vägrar göra. Det om något är ett mantra. Dessutom, vem har påstått att något jag skrivit har haft syftet att klassas som friskt? Ett helt irrelevant påhopp som givetvis bara är en flykt från en diskussion där du saknar belägg för dina värderingar.

Angående språket så ger du i alla fall ett svar, även om det får sägas vara ganska fattigt. Vi har alltid tagit influenser från andra språk, och givetvis är ord du använder dagligen direkt hämtade från andra språk. Tvivlar på att du motsätter dig användningen av dessa ord, eller använder du alltid något ursvenskt alternativ istället för ord som har sitt ursprung från något annat språk?

#55 - Bosse J

@HK
När man läser vad en människa som du skriver. Helt i avsaknad av egen självbevarelsedrift.
Kan jag säga att jag bryr mig inte ett dugg om hur dina eller dina näras framtid
ser ut, men jag bryr mig om andras. Får det här vansinnet fortsätta så ser det väldigt
mörkt ut för oss alla. Men som sagt hur det kommer att se ut för dig i så fall är i högsta grad
välförtjänt.
Vårt språk är en del av vårt kulturarv, liksom våra traditioner och värderingar. Vilka är unikt svenska och väldigt viktiga för vår känsla av tillhörighet och rötter. Att vi har influerats av andra språk historiskt betyder inte att vi därför skulle byta ut vårt språk pga av någon slags kulturimperialism som det här handlar om. Se bara nu på den där halloween-skiten man försöker pracka på oss. Vem har frågat efter den och vilka är det som insisterar på att vi skulle ta till oss den. Handlar nog mestadels om pengar men ändå inte en del av något svenskt.
Utöver detta så har vi en riksdag och regering som gladeligen deltagit i krigsförbrytelser i både Afganistan och Libyen samt propagerar för ett medlemskap i NATO. Vilket betyder att vi skulle liera oss med den värsta krigsförbrytarnationen i åtminstone de senaste hundra åren, USA.

#56 - Bosse J

@HK
Inbillar du dig att gruppvåldtäkter, nogo-zoner, tiggeri, äldrerån och allmän kriminalitet skulle gagna oss i framtiden? Detta är vad som följt i idiotinvandringens spår.
På vilket sätt skulle någon tjäna på att folk försätts i livslångt bidragsberoende? Förutom Bert Karlsson vill säga. Men pengar är irrelevant i sammanhanget, om det nu inte främst är mammon man tillber förstås.
Hela vår och våra barns framtid står på spel.

#57 - Roger

Du är helt lysande, Birro!

Kommentera