Opinionsblogg

Det är så man vill kräkas.

Jag kräks på den svenska förbannade ängsligheten, på undanfallenheten, på att hela tiden ducka, glida undan, vägra ta konsekvenser. Nu senast detta med att Sverige, som numera sitter i FN:s Säkerhetsråd vägrar via sina ansvariga ministrar, med statsministern i täten, att svara på frågan huruvida Sverige var ett av de länder som röstade in Saudiarabien i det  FN-råd som arbetar med att värna om och utveckla kvinnors rättigheter.

 I två regeringsförklaringar har Svensk socialdemokrati slagit sig för det hysteriska bröstet och skrutit om att man ska föra en ”feministisk utrikespolitik”. Ingen har ännu lyckats lista ut exakt vad det betyder. Ingen tycks heller veta om Sverige faktiskt var ett av de länder som röstade in Saudiarabien till att ett av världens viktigaste råd för utveckling av kvinnors rättigheter.

Snacka om att ge en skurkstat legitimitet.

 I Saudiarabien får kvinnor inte köra bil. De får heller inte ha egna bankkonton. De ses som mindre värda. Saudiarabien är också anklagade för att med sina oljemiljarder sponsra islamitisk terrorism, de har dödsstraff och för något år sedan dömdes en bloggare till tusen piskrapp, 10 års fängelse och dryga böter för att ha ”förolämpat islam”. 

 Jag upprepar att jag inte vet om Sverige stödde detta odemokratiska land i den här frågan eftersom ingen av våra ministrar vågar uttala sig i saken. Hur fegt är inte det? Det är heller inte första gången som svensk socialdemokrati kryper för antidemokrater. För bara några månader sedan reste statsministern med valda delar av finanseliten till just Saudiarabien för att göra affärer. Trots att landets utrikesminister stått och fördömt landet från talarstol strax före. Statsministern flinade upp sig och svenska feminister tog på sig slöja och ställde sig snällt och tålmodigt i kö för att så undergivet att man fick skämmas. Om man nu vill fjäska för diktaturer för att man behöver stålarna, säg det då. Stå för det. 

Den svenska fegheten äcklar och förfärar mig.

 Mer fakta om Saudiarabien. Landet har skrivna lagar som reglerar att kvinnor ska underordna sig männen på alla områden i samhälls och privatlivet. 

Amnesty rapporterar om återkommande förföljelse av minoriteter, trakasserier och tortyr i landets fängelser. I Saudiarabien är det dödsstraff på att ha sex med någon av samma kön.

 Min misstanke är givetvis att Sverige röstade ja till att det här landet skulle bli ett av de länder som utvecklar kvinnors rättigheter.

Tänk på det nästa gång du hör en socialdemokratisk minister stå i en talarstol och snacka om ”feministisk utrikespolitik”.

Det är ju så man vill kräkas.

 

 

 

Kommentarer

#1 - Catarina Kruusval

Markus Birro, jag är glad över att vi i Sverige i alla fall har en person som inte är undfallande och feg. Sluta aldrig med det! Och jag är stolt över att du i grunden är Göteborgare. Tänk om du ändå bott kvar här. Den här stan hade behövt en som du!

#2 - Marcus

Så det äcklar dig att de bär huvudbonad, Marcus Birro?! Min farmor som dog 1984 bar, i likhet med resten av kvinnorna i den byn i Dalarna där hon bodde, en huvudbonad/sjal av samma stuk som bilden ovan. Jag antar att du skulle ha äcklats över min farmors klädsel också?
Du kan väl åtminstone ändå försöka ha lite perspektiv på tillvaron och hur historien ser ut!!!

#3 - Annika Eriksson

… it takes a fool to remain sane today :(

#4 - Olle sandström

I sverige fick man ra av sig huvudduken on man ville

#5 - Kristian

Man kan bara instämma i allt Birro skriver.
Svensk feghet har nästan blivit ett signum för "svenskhet".

#6 - Björn

@2-Marcus
Det som äcklar honom är nog inte huvudbonaden i sig, utan det faktum att de gör det för att fjäska för en regim som tvingar dem att bära slöja. Detta samtidigt som samma ministrar står och gnäller om hur kvinnofientlig denna regim är. Då kan man tycka att de borde vara konsekventa och inte besöka denna regim, eller som Birro säger, erkänna att de fjäskar för att vi behöver deras pengar.

#7 - Lasse

Vilka är de hemska kvinnorna på bilden ? Är de folkvalda av oss ? Eller handplockade av någon.

#8 - Barbro Carlson

Min farmor som var född 1896 tyckte att kärringar med hucklen och gubbar med skägg var det värsta hon visste i utstyrsel

#9 - Josef

Marcus din dumma sosse, vrid inte ur orden nu.

En huvudbonad från Dalarna är inte densamme som hijab niqab och dyl som tvingas på kvinnorna.

#10 - Björn Bäckström

Förstår inte Birros eller Björklunds reaktioner i frågan. Saudiarabien har realistiskt sagt att "if you can't beat them, join them! Riyadh vet att de inte kan få världens kvinnor att bära hijab eller abayya, därför kom denna deras nu beviljade önskan, att vilja främja kvinnorna genom medlemskap. Och vilket utmärkt tillfälle nu att för Sverige att påverka saudierna i möte efter möte om vi tycker det behövs. Jag hoppas verkligen att vårt lands UN-representanter röstade för Saudiarabiens inträde. Annat vore tjänstefel och borde KU-anmälas.

#11 - Feminist

Det vore okej att låta Saudiarabien arbeta för jämställdhet om det var dom saudiska kvinnorna själva som fick vara delaktiga i detta arbete och inte dom suadiska männen som inte ens tål att vistas i samma rum med artfränder av det motsatta könet.
Detta känns mest som en parodi - eller kanske till och med en tragedi.

#12 - Huvudbonaden i Sverige var inte som den i Islamistiska länder

Den var ett klädesplagg likt en halsduk eller mössa!!


Dåre!

#13 - Hans Nilsson

Det är klart som korvspad att hycklarna som företräder Sverige röstade JA med efterklang.

#14 - Stefan B

Marcus!

En reflektion, bör man i konsekvensens namn då inte heller involvera länder med dålig miljöpolitik i miljösamarbete?
Eller är det mest dubbelmoralen i sossarnas beteende du vänder dig mot?

#15 - Ubbe

Jag kräks med dig. Jag tror att de flesta skulle kräkas, om de bara blev varse hur det står till med regeringens "feminstiska" politik. Så länge man inte stöter sig med uskam går det väldigt bra att vara låtsasfeminist.

#16 - Thomas Jackson

Bra talat Birro!

#17 - Anonym

Har kräkt länge. 😝

#18 - Ubbe

Så. Björn Bäckström. Tycker du det vore tjänstefel att inte bjuda in Klu-Klux-Klan till arbete mot rasism i amerikanska södern också, då? Skall vi ta med alla nazister för att arbeta emot antisemitism kanske, eller anställa dömda pedofiler och barnmisshandlare i BRIS?

#19 - Gunilla

Heja dig Marcus Birro! Och bra där Ubbe! Tror också att Sverige var med och röstade in Saudiarabien. Det förstår man bl a av Margot Wallströms kommentarer.

#20 - Ulf Stecksen

Har du tänkt på att om Saudarabien är med i denna grupp så finns det ju inte på kartan att de ska få med sig de andra på sin modell. Däremot kanske de kan påverkas i rätt riktning om de umgås med andra länder med västerländska värderingar. En självklar tanke för mig.

#21 - Lina

När politiker inte vill uttala sig i en fråga har man fått svaret i tigandet....och det är inte till politikernas fördel.

#22 - LENA

Ibland blir jag så trött på Marcus Birro, vars åsikter växlar väldigt. Känns som att han sticker upp fingret och känner efter vart vinden blåser och så tycker han efter det. Bekräftelebehovet är enormt.

#23 - Britt-marie

Biro du är bäst!
Jag säger bara en sak att när den dagen kommer att
Man tvingar män att bära huckle i trons namn,då
Händer det kanske det något!!!!

#24 - Tompa

@Ulf Stecksen (#20): Det vore naturligtvis ett argument för dem att försvara sig med, men med tanke på att de inte berättar hur de röstade, så kan de ju inte, med någon som helst trovärdighet, argumentera för någonting alls. Birro har rätt i de visar prov på feghet: De är rädda för folkets dom!

#25 - Bjornen Nilsson

Det handlar inte om en huvudbonad utan om vad huvudbonaden inom Islam förespråkar vilket är kvinnoförtryck och kvinnoförnedring.

När det gäller SA som land och Sveriges röst så finns det bara en sak att göra; rösta NEJ.
Vad man vill är att ta avstånd från SA i alla frågor då det är ett land som står så långt ifrån demokrati och mänskliga rättigheter man kan komma. Tyvärr så styr politiska intressen. Politiken kommer alltid att stå över mänskliga rättigheter så länge det handlar om ekonomiska intressen.

#26 - Anna-Greta Holmin

Tänkte som dig Ulf Stekson. Att det kanske går att påverka kvinnornas situation innifrån.

#27 - Sunr

@Marcus

Du måste fan vara efterbliven om du inte kan skilja på saker och ting

#28 - Lennart Andersson

Det behövs mer motkrafter mot denna religions intåg i Sverige. Politiker är allt för slapphänta i detta avseende och gör eftergifter i det sociala livet till islamisk favör. Här ska man vara mycket strikt och värna om och kämpa för den kristna livssynen. Vi har sett tillräckligt av denna ondska här i vårt sekulära land. Röstningsresultatet lär krypa fram så småningom.

#29 - Jo

Hej!
Undrar varför du är säker på att de röstade ja? Utveckla gärna!

Själv tror jag att du tror det för att du ogillar feminism, och för att du ogillar socialdemokrati. Du vill svartmåla dina motståndare helt enkelt. För att rösta ja är väl det värsta du kan tänka dej. Att rösta förmågor som en arab vill. Hu! Samtidigt som man säger sig vara feminist, dubbelmoral enligt dig.

Måste vara svårt att vara feminist o blidka dej. Vilket en feminist antagligen inte prioriterar. För då skull den ju behöva sluta vara feminist, rösta nej o sen gå hem o baka bullar.

Men tänk om det är så att de lae ner sin röst? Tänk om inte Saudierna vet hur Sv röstare? O tänk om feministerna har en lite mer avancerad plan än att rösta ja eller nej, i en komplex o viktig situation/process?

Kram!

#30 - Jo

Ursäkta mina felstavningar, lite stressad när jag skrev. Jag var på väg att hämta på dagis.

Kram!

#31 - Tess

Bra skrivet Jo! :-)

#32 - Gunilla Arvidson

Du nr 2 som kallar dig Marcus. Idiot!! Har du förresten något namn du törs visa dumma, fega kossa!Min gamla västerbottniska farmor använde också "huckle" . Men det var av en helt annan anledning än att visa sitt stöd för kvinnofientliga religioner och statskick! PUCKO!!

#33 - Ian Hutchings

Om man för en stund ser bort från hur de blev invalda, ser jag ett enda skäl till att detta kan vara bra, det kan givetvis finnas fler, det är att Saudi själva tvingas tänka till i dessa frågor genom att delta, tankar som förhoppningsvis kommer från dem som ligger längst fram i frågan.

#34 - Göran Rydland

PÅPEKANDE: Fotografiet visar Sveriges statsbesök i Iran februari 2017.
Marcus Birro skriver:
///För bara några månader sedan reste statsministern med valda delar av finanseliten till just Saudiarabien för att göra affärer. Trots att landets utrikesminister stått och fördömt landet från talarstol strax före. Statsministern flinade upp sig och svenska feminister tog på sig slöja och ställde sig snällt och tålmodigt i kö för att så undergivet att man fick skämmas.///

Fotografiet visar den svenska regeringens delegation i slöja vid statsbesöket i Iran 11-12 februari 2017. Foto. Anna-Karin Nilsson, Expressen. 2017-02-13.

#35 - Titti Winbladh

Ska resa längs "Sidenvägen" i höst! Antagligen kommer jag att bära slöja. Jag kommer inte att ändra uppfattning för det men tar seden dit jag kommer! I Sverige får man finna sig i att hånas, att många många arbetstillfällen går förlorade om man inte tar seden när man kommer hit! Så är det bara....

#36 - Judit Frenkel

En sådan regering har ingen trovärdighet!
2018 närmar sig och man ska inte glömma!

#37 - Simon

Snälla bara sluta skriva nu. Du är ingen journalist och dina åsikter är direkt ointressanta och idiotiska.

#38 - Staffan

Jag tror att de valde in Saudiarabien. Deras undanglidande gör att jag tror det.
Allt som tystas ner stinker.

#39 - Göran Gustavsson

Bilden på de beslöjade kvinnorna i den svenska handelsdelegationen är tagen i Islamiska Republiken Iran där Stefan Löfvén och handelsminister Ann Linde skrev under omfattande handels- och samarbetsavtal i februari.

Kommentera