Opinionsblogg

Det stinker, Statsministern...

Att höra de etablerade politikerna i partiledardebatten tidigare idag börja snacka om att de minsann NU ser oron som finns bland medborgarna i det här landet...

Statsministerns står med rynkad panna och ser bekymrad ut. 

Det stinker, statsministern. 

Det stinker ungefär lika illa som när du kallade till den där presskonferensen för något år sedan, och mumlade om att "Sverige varit naiva".

Nej, statsministern. Sverige har inte varit naiva. Det är DU som varit naiv. OK? Kan vi åtminstone, i anständighetens namn, enas om det?

Vi är hundratusentals som försökt göra dig och dina lakejer uppmärksamma på den där oron i decennier. Vad gjorde du då? Du lyssnade inte. Du och ditt anhang anklagade alla oss andra för både det ena och det andra.

Borde du inte åtminstone be alla oss om ursäkt? Borde du inte ha ägnat två minuter åt lite gammal hederlig självrannsakan?

Det stinker också att så klart ingen av de välbetalda murvlarna orkar anstränga sig för att ställa den hycklande makten mot väggen. 
Ingen gör det. Ingen orkar. 

Och så idag då... Står han där igen och säger sig vara bekymrad över din och min oro...

Det är JUST DEM som skapat den oro de nu säger sig plötsligt ta på allvar.

Den oron är deras ansvar. Den oron är SKAPAD av dem.

Hyckleriet dansade just till en ny nivå.

De borde skämmas. 
Och avgå.
Inte nödvändigtvis i den ordningen.

 
 

Kommentarer

#1 - Adam

Stora och svulstiga ord av Birro. Man kan knappast beskylla honom för att föra en sansad och anständig debatt. Birro är lika mycket hycklande som vilken annan murvel som helst.

#2 - Kenneth Eriksson

Birro har helt rätt! Synd att alla inte inser det bara.

#3 - Anonym

Murvlar, politiker o myndighetsutövare har alldeles för länge ägnat sig åt helighetsdebatten. Som om de medverkar i ett olympiska mästerskap där de vinner guld som beter sig allra heligast. Beteenden ger dock enbart en yta av helgongloria o skrapar man på ytan ser man ett ojämlikt odemokratiskt samhälle där man läser lagen som fan läser bibeln. Detta har de hela tiden vetat om men vinsterna är för stora för att agera hederligt. Gillande av de få egna. Det är inte naivitet!

#4 - christer k

Klart skönt att se och förstå dina ord ...När tankepolisen äntligen når fram till ljuset avslöjas de verkliga skälen till att det tar sån tid ...för våra styrande att nå dit ...och det skrämmer . Christer

#5 - Pauline Andersson

Håller med dig till 100% Birro! Längtar till September 2018 för Löfven lär inte ha vett nog att avgå innan. Ska bli väldigt skönt att slippa se & höra honom och hans ordbajseri mer.

#6 - Finn Ljunggren

Det är Lovord och medvind när Marcus Birro skriver.
Sant är att Marcus är en begåvad skribent.
Men jag vill att alla som hurrar och skriver inlägg ska veta att det är lätt att vara i oppositionen och raljera över hur dåliga och ointelligenta alla andra är. Det är en enkel strategi utan finess.
Det är lätt att döma och slå sig för bröstet, det svåra är att kompromissa och komma överens. Jag vet att vi aldrig kan nå konsensus, och vill inte det heller, det ska debatteras och ventileras. En monolog är inte demokrati.
Min önskan och förhoppning är att vi ändå kan hålla god ton i diskussionen och hålla oss till sakfrågorna. Kampen går vidare, kämpa!


#7 - Fred Gustafsson

De partier som idag är de ledande, kommer att få sitt straff i nästa val när menigheten tvingas rösta på Sverigedemokraterna, eftersom de är det enda parti som tar svenska folkets önskemål på allvar. Då kommer de att lasta svenska folket för resultatet.

#8 - Anonym

Birro har helt rätt! Synd att alla inte inser det bara.

#9 - Tord

Fred,
Vadå partier kommer att få sitt straff ,, ?! Dom kommer att skriva in sig i historieböckerna ,, straffet kommer svenska folket att få ta,,,!! med råge ,tror sorgligt nog inte att komma ifrån en kollaps med efterföljande uppror och anat som medföljer när massan har fått nog 😔

#10 - Hasse Bergkvist

Helt rätt Marcus!! Synd att det finns dom som är lika blinda och döva trots att sanningen
radas upp framför dom, suck!

#11 - Karl-Eric

Bra att det finns någon, som talar klarspråk. (S)tatsministern går efter riktlinjerna i (S)kolan. Allt som gagnar S-partiet är rättesnöret för dem. Inte har man intresse att tänka på landet. Placera medlemmarna på höga poster trots att de inte har kunskap eller förutsättningar. Packa väskan och gå, "statsministern.

#12 - Linus Hjort

Marcus Birro är en gammal fylltratt och därtill uppkomna skador.

#13 - Klas

Håller med dig Birro Vår regering framför allt Löven, Wallström, Andersson, Fridolin förstör Sverige men de har en person som älskar regeringen och de som inte gör är sd - troll den personen är Özz Nujden

#14 - Magnus

Birro ställ upp i valet 2018👍

#15 - peter

Ja Marcus slår huvudet på spiken, han har förstås rätt i vad han säger , visar ju bara att han som många andra försöker att tänka själv och se verkligheten utan skygglappar. Tack Marcus

#16 - håkan

Du tar orden ur min mun ! kung marcus

#17 - Siwan

Äsch, Birro som vanligt mediekåt

#18 - Christian

Fattar ingenting.

Hur kan du raljera och kräva att personer skall skämmas och avgå när du inte ens har definierat problematik. Klart det finns oro, det finns det i alla länder. Men om man inte kan definera oron och själv beskriva en lösningen skall man då ha rätt att i överhuvudtaget ge sig på etablissemanget. Du har skrivit många osakliga bloggar men det här var en av dina sämre och pratar du om skam och självrannsakan, se dig själv i spegeln.

#19 - Per

Fel och fel, Finn Ljunggren - "Sant är att Marcus är en begåvad skribent" - varken begåvad eller skribent. Ingen stilist, svårt med versalerna och problem med pronomina.

Sakfrågan?

Den som först kände det osa
släppte det nog från sin egen "dosa"

#20 - En man som heter Ove

Birro verkar desperat. Hans parti sd har backat hela 2016 och han riskerar att bli utan riksdagsplats 2018.
Trots mycket gnäll och propaganda på nätet så börjar nyfascismen få det allt trängre. Deras extremism skrämmer och allt fler ser att Sverige klarar flyktingintegrationen allt bättre. Det går helt enkelt inte så bra för Åkesson längre. Birro får väl byta parti igen...?

#21 - Tor

Ni som inte håller med Birro , vart bor ni ?
Varför blunda för sanningen ? Kolla vad som hänt de sista åren i förorter eller Malmö , är det ett tryggt samhälle ?
Det handlar inte om partifärger , det handlar om vår framtid

#22 - håkan

200000 fattigpensionärer , 86000 utförsäkrade sjuka som får leva på sociala , sjukvården , äldrevården , skolor mm går på knäna !!! De går bra för sverige säger despoten löven ! öppna era (hjärtan ) ögon svenskar snart försent !!!!

#23 - Common sence

Helt fel - med all den information som statsministern har till sitt förfogande är det omöjligt att vara naiv - har är ond rakt igenom.

När statsministern nu börjar inse att folket upplever oro så är det inte orsakerna till oron som bekymrar statsministern - utan det oroliga folket. Folket börjar bli ett bekymmer och ett hot mot makten, och därför bör oroliga människor kontrolleras och bevakas. Se vad som hände på Gotland där enorma polisresurser plötsligt gick att få fram på nolltid, men inte för att fånga in våldtäktsmännen utan för att kontrollera och dämpa folkets oro. Vi är tyvärr med snabba steg på väg in i en diktatur och ett totalitärt samhälle.

CS

Kommentera