Opinionsblogg

Var finns plats för det andliga samtalet?

Det finns forum för det mesta.

Social media kryllar av platser där man kan samtala om allt från vävstolar, motorcyklar, renar, resor, teknikprylar och tiotusen andra grejer.

I media bombarderas vi av allt ytligt. Det är förbannad matlagning, skönhet, mode, sex, träning. Och så ska varenda människa som får på sig ett blåställ ställa sig och snickra sig en veranda eller två..

Hantverkarna är vår tids nya rockstjärnor.

 Själv saknar jag plattformar för innerliga samtal om Gud, om litteratur, om poesi och romaner.

Kultursidorna?

Skoja inte.

Det finns ingen plats som är mer avskyvärd än landets kultursidor. Där frodas kotteriet, där sitter de livrädda och misslyckade nästan-författarna och stänger fönstren för att bibehålla den kvala, inavlade luften i de kulturella rummen.

Det borde finnas en lag mot kultursidorna. Hur är det ens möjligt att man lyckas avskärma i stort sett alla ifrån det vackraste som finns i vår värld, trösten i litteraturen?

 Det offentliga samtalet innehåller i stort sett allting förutom de andliga värdena.

Kulturen MÅSTE slåg sig ut ur alla förlamane sammanhang. Litteraturen är alldels för viktig för att överlämnas åt tråkmånsarna. Vi måste bryta oss in i maktens rum och ta tillbaka all tröst, all igenkänning, all stolthet och alla fantastiska historier som vi möter i litteraturen.

Jag saknar det.

Jag undrar om vi får höra någon läsa en dikt eller tala om Tomas Tranströmer från någon scen i Almedalen i år.

 
 2008 fick jag träffa Nobelpristagaren Tomas. Tranströmer.

Kommentarer

#1 - THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: (drogunduspellcaster@gmail.com) du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom (drogunduspellcaster@gmail.com)

Kommentera