Opinionsblogg

Vi har inte könsapartheid i Sverige!! (Säg nej till könsuppdelad idrott i skolan).

 

 

Svensk jämställdhet är ingenting som kommit gratis.

Vi har kvinnorörelsen på sjuttiotalet att tacka för väldigt mycket. Som troende kristen kan jag ibland bli förtvivlad över hur liten roll andligheten, eller Gud då, får spela i samhället. Men den sekulära, västerländska demokratin har också burit med sig mycket gott. Dit hör synen på kvinnan som jämställd. Dit hör samhällets strävan att låta barn och ungdomar få välja själva hur stor roll deras tro (eller icke-tro) ska få spela.

Det ÄR en kulturell sanning att Sverige kommit långt i detta. Man behöver inte åka längre än till Italien för att upptäcka en väldig skillnad i hur man ser på jämställdhet och även om jag älskar Italien har Sverige kommit bra mycket längre.

 Att sedan den välmående medelklass-feminismen (vars högkvarter verkar vara Södertörns Högskola) fullständigt barrikaderat sig bakom absurditeter och fixerat sig vid könsneutrala toaletter, svenska bolagsstyrelser och rosa dockor till pojkar i förskolan, är en helt annan sak. Låt inte den dårskapen skymma sikten för vad vårt land faktiskt åstadkommit när det gäller jämställdhet. En viktig aspekt i detta är att männen, fäder och bröder runt om i Sverige, också har bidragit till att ta sitt ansvar för att vårt land är ett av världens mest jämställda länder i världen. Jag är stolt över det. Men det är ingenting som kommit gratis och det är inte så att det vi uppnått för alltid kommer förbli om vi inte fortsätter strida för det.

Tänk er den här scenen: En svensk manlig präst i en vanlig svensk pingstkyrka får en ide´. Han vill att hans döttrar inte ska ha gymnastik med pojkarna i klassen. Han skriver arga debattartiklar om detta. Han hänvisar till Gud, Bibeln och flickornas utsatthet. 

 Hur tror ni reaktionerna skulle bli?

 Han skulle bli fullständigt tillintetgjord av alla.

 Tänk er nu en annan scen: Nyanlända kvinnor och män, mödrar och fäder kräver att deras döttrar inte ska ha gymnastik med pojkarna…Hur blir reaktionerna nu? Nu sitter den progressiva kvinnorörelsen plötsligt på två stolar och överväger på riktigt att stödja detta. Samhället blir undfallande. Skolinspektionen har redan godkänt detta för en muslimsk friskola...

 Det är ju fullständigt obegripligt. 

Nej, det handlar inte om religiös yttrandefrihet... De berörda får särskilja på sina pojkar och flickor så mycket de vill (även om jag ber till Gud att flickorna gör revolt på alla möjliga sätt) när de är hemma.

Men skolan ska inte sanktionera den här dårskapen.

 Skolan ska vara en förberedande träningsplan inför det riktiga livet som vuxen i samhället. Och så här fungerar det i Sverige: Vi har inte könsapartheid här. Pojkar och flickor har gymnastik ihop, de badar ihop, de pluggar ihop, de leker ihop. Vi har inte delat upp samhället mellan pojke och flicka. Hur svårt ska det vara att begripa?

 Ett samhälle som ger efter för den här typen av krav är ett fegt och bakåtsträvande samhälle. Det borde inte vara tillåtet för någon skola någonstans i Sverige att köra med könsapartheid och dela upp pojkar och flickor i idrott, eller i något annat ämne heller. Det är inte så en fri, jämställd, västerländsk demokrati fungerar.

 Sverige är ett tolerant samhälle där man får älska vem man vill, där man får leka med vem man vill och det bör också vara ett samhälle där religösa dogmer inte får styra och där vi vägrar att sexualisera BARN (därför bör även sjal förbjudas i skolorna) och alltså borde det vara en självklarhet att pojkar och flickor har idrott ihop…

Detta kan vara det mest självklara jag skrivit...

Ibland undrar jag vem som drog ur korken ur det här landet…

Kommentarer

#1 - Carina

Tack att du skriver Marcus!!
Jag instämmer i det du skriver..och undrar som du vem lossade korken på landet Sverige?

#2 - Sara

Så skrämmande sant!

#3 - Lennart

Bli partiledare Marcus, du får min röst, och säkert många andras. Tack för att du skriver!!!

#4 - Karin Granvik

Är du av den åsikten att eleverna kan få dela upp sig om de vill om tjejerna tycker att killarna spelar hårt och tufft...syftar till tv programmet med gympaläraren som ville få fler elever att delta i gympan?

#5 - Susanne

Du har så rätt, tack för att du står upp

#6 - Susanne Karlsson

TACK! Det finns få saker i livet som jag VÄGRAR Ge upp, KVINNORS/ FLICKORS LIKA VÄRDE ÄR en.

#7 - Dan

Könsuppdelad gympa på muslimsk skola handlar om att tjejerna MÅSTE täcka håret och det upplevs obehagligt förstås. Enkel lösning - gör som i Frankrike - förbjud burka, niqab och katolsk huvudtäckning men också keps, mössa, hood.

#8 - PeGe

Det var Rejnfält (BIDRAGDFREDDY) som drog ur proppen 😡😡😡

#9 - Peder Bergström

Birro förbudsivrar utifrån eget godtycke. Han kan inte acceptera att andra omfattar andra värderingar än han själv. Det är hans syn på jämlikhet som gäller, punkt. Birros fantiserande om vad som skulle hänt om en svensk pingstpastor hade kommit med ett liknande förslag är helt taget ur hans egen föreställningsvärld. Södertörns högskola verkar också ha fått honom på ett särskilt dåligt humör och utnämns i artikel efter artikel som en absurditetens högborg. Skolinspektionen har kommit fram till att det är i sin ordning att göra som den muslimska friskolan har gjort. Det finns ingenting i lagstiftningen som strider mot agerandet, men Birro anser ändå att skolan ska förbjuda sådant här. Tur att det är möjligt att bortse ifrån argumentation som denna. I ett annat Sverige hade människor som inte omfamnar Birros idéer, med stor sannolikhet blivit förtryckta.

#10 - kvinnoemancipationen

Vad händer i Sverige som endast består av ca 10 miljoner invånare?

Anna Ekström som jag har bedömt som en rättskaffens person och som värnar de förtryckta. Har hon fallit i fällan om nyliberalism? Alla ska få göra som de vill och utvecklas efter sina egna personliga idéer. Har skolinspektionen hamnat i samma båt som migrationsverket och polisen? Idag har vi papperslösa som uppgår till ca 80000 personer vilket kan jämföras med hela Borås eller Eskilstuna eller Gävle. Sen har vi tiggare som uppgår till 4000-5000 personer. Det motsvarar hela Hultsfred eller Orsa eller Vellinge.
Finns det ingen som kan ta tag i dessa frågor? Alla klagar på rikspolischefen och det är med rätta i många frågor. Vem ska träda in i stället för Eliasson? Kom med konkret förslag! Min bedömning är att polisens verksamhet har varit misskött under decennier och det kan inte rikspolischefen själv hantera utan det ligger på det politiska planet. Hela riksdagen måste stå upp för att vi inte tolererar förtryck, brottslighet och de bestämmer att polis får resurser för att upprätthålla lag och ordning annars slutar det med att riksdagen till slut får besluta om militära insatser i fredstid.

#11 - Kurt Granber

Heja Marcus! Peder Bergstöms kommentar är för mig obegriplig, det du Marcus framför tror iallafall jag delas av en bred majoritet i vårt land. Undrar hur Peders upp/omfattning av jämställd ser ut?

#12 - Jörgen Astonson

Det krävs mycket mer uppdelningar i idrotten. Låt sportpsykopaterna med svår tävlingsinstinkt ha för sig. Låt dom som vill springa vilse i skogen ha för sig. Kön är väl en marginell gemensam nämnare. Även om det är sällsynt med idrotter där man inte delar på könen. Jag väntar med spänning på nästa påhittade indignation i den svängen. Dvs när muslimer vill dela på könen. och alla hejdukar låtsas att det aldrig varit så förut. -Nu får det vara nog! (igen) Muslimer vill att flickor skall ha egna omklädningsrum! Skandal!

Kommentera