Opinionsblogg

En svensk tiger-Vår tids farsot.

Ett av den militanta islamismens främsta måltavlor är den kristna tron. 

I Frankrike fick i somras en präst halsen avskuren i sin egen kyrka och i USA har myndigheterna gått ut med allvarliga varningar för terrordåd riktade mot just kyrkor i juletid. Dådet i Berlin utfördes av en övertygad jihadist och man får vara rejält blind för att missa kopplingen till när och var det dådet utfördes. Julmarknad i juletid.

Det var en attack mot den kristna tron, precis som dådet i Nice den 14 juli 2016 (på Frankrikes nationaldag) inte heller var ett slumpmässigt datum utan en attack på den världsberömda tron på frihet och broderskap som Frankrike kommit att representera.

Även försöket till terrordåd i Stockholm 2010 skulle ha utförts på julen.

Globalt sett är kristna den religiösa grupp som är mest förföljd. 

Vi får ofta läsa att vi inte ska vika ner oss för terrorn. Vi ska inte fega ur. Vi ska inte låta rädslan vinna och allt det där.

Jag är ledsen att behöva berätta det, men vi har redan gjort det. Vi som orkar/vågar/är dumdristiga nog att försöka adressera barbariet blir jagade som om VI vore de onda. Den politiska, mediala och kulturella eliten rider runt på sina förljugna vita springare och dunkar yrkesförbud och rasist-hammaren i huvudet på oss. Jag lever i konsekvenserna av allt detta. Många andra gör det också. Sedan tillsätter samma elit en härskara av riddare som anklagar oss för att vara "offerkoftor" så fort vi vågar påminna er om vad som faktiskt hände oss.

Det är fortfarande inte synd om mig. Men jag vill inte heller att det ska slätas över hur eliten handlade när den kände sig utmanad.

Och folk håller käften. Vilken svensk paradgren det blivit att hålla tyst om sanningen när sanningen det allra minsta kan hota vår ängsligt hopsnickrade lilla värld. När ska ni ta bladet från munnen? När ska ni börja riskera något för det ni tror på?

Så vi ska inte låta oss påverkas? Säg det till skolan i Åmål som inför skolavslutningarna i klassisk svensk skräck helt enkelt tog bort alla verser i sången Nu tändas tusen juleljus som innehäll kristna ord som Gud, Jesus och stjärnan över Bethlehem?

Rektorn gick alltså in och helt enkelt plockade bort själva grundbulten till varför vi firar jul. Bort med Jesus. Bort med Gud, bort med julens glada budskap och oss är en frälsare född...

Bland annat tog man helt enkelt bort två verser i sången, vers två och vers fyra och skrev om allt det som hade med kristen tro att tro att göra.

Det är ju på flera sätt samma sak som om rektorn skull ställa sig inför en skolklass och säga: 

"Hej alla elever. Vi har i år bestämt oss för att vi inte firar jul till minne av Jesus Kristus, till minne av Gud eller för att mänskligheten såg den där stjärnan över stallet. Det finns nämligen dem som tycker vi borde dö för att vi firar julen av den anledningen. De hatar oss så mycket att de vill se oss utplånade. Och vi vill ju inte väcka deras verde eller hur? Så vi skiter i Jesus eller hur barn? Vi struntar i allt sådant där. Vad spelar det för roll? 
Så vi hart helt enkelt tagit bort allt kristet från julen i år. Bra va? God Jul allihop."

Hur är detta ens möjligt? Är inte detta (i det lilla förvisso, men livet levs ofta i det lilla) exakt att ge efter för rädslan, för terrorn, för dem som vill se oss utplånas för vilka vi är och vad vi tror på?

Så långt har det alltså gått att en rektor på en skola i Sverige klipper bort allting som har med Gud att göra i en julsång.

Är inte det, på ett sätt, det ultimata nederlaget?

På det sättet ljuger vi fram en anpassning. På det här sättet fegar vi ut som medborgare och som land.

Det är samma tanke som biskop Eva Brunne hade när hon ville plocka ner korset i Sjömanskyrkan för att muslimer skulle gå in och be där. Det är samma tanke som när ärkebiskopen har Gud är större som sitt "valspråk" fast hon vet kopplingen mellan islamistisk terror och just detta valspråk. Det är samma tanke som när badhus plötsligt kastar alla tålmodigt vunna jämställdhetsprinciper över ända och tillåter separata badtider för män och kvinnor. 

Det är samma tanke som när ett antal kvinnor i SRP1 plötsligt inte längre kan använda sina Södertörn-programmerade sanningar om patriakatet när programledaren undrar vad vi ska göra med de män som står vid tunnelbanestationer och klockar sina kvinnor när de åker in och kommer tillbaka från centrum. ("Ta bort bänkarna så det blir svårare att stå där" blev svaret den gången.)

Det är samma tanke som befläckar de fega typens som skickar hot och hatbrev till mig. Det är samma tanke som håller det här landet i ett gastkramande, fegt grepp.

"En svensk tiger" heter det ju. 
Det är en av det här landets och den här tidens allra största skamfläckar.
De som håller käften samtycker och borde faktiskt skämmas.

 

Kommentarer

#1 - Tobias

Jag håller helt med om att vi inte ska vika oss för terrorn, oavsett varifrån terrorn kommer och vem/vilka den riktas emot. Tyvärr viker vi oss ändå lite för lätt ibland.
Men att nämna skolan i Åmål som ett exempel på detta går inte riktigt ihop. Det offentliga skolsystemet skall vara religiöst och politiskt obunden och om det inte passar vissa föräldrar, får man helt enkelt placera sina barn i någon friskola. Låt oss för en stund leka med tanken att världen skulle vara lite omvänd mot dagens läge. I denna tankelek har vi ett pågående, blodigt inbördeskrig i Sverige och en stor del av Sveriges befolkning tvingas på flykt. I samma tankelek är Syrien en välmående demokrati och det enda land som välkomnar svenskar som flyr för sina liv. Du, Marcus, tvingas även du att fly tillsammans med din familj. Skulle du då känna dig tillfreds med att dina barn undervisades i Koranen och sjöng hyllningssånger till Muhammed i sin nya skola i Syrien? Förmodligen inte, eller hur?
Nej, den offentliga skolan ska hållas fri från religiösa och politiska influenser och passar inte det, är man alltid fri att välja en friskola istället.

#2 - Dimma

Trodde det var en fristad vi skulle erbjuda. Tänk på alla finska krigsbarn (ca70000) som kom under andra världskriget, bl.a min mor, flykting från Karelen. Till ett land med ett helt annat språk. De var tre stycken och placerades på olika platser. Inga tolkar, hemspråksundervisning mm. Men kom bort från kriget. Läs och begrunda hur dessa barn överlevde och var mot sina nya medmänniskor, finns många böcker om detta. Många fick ärr i själen, bl.a mammas syster tog sitt liv flera år efter att hon återvänt till Finland. Hon kom aldrig över att bli bortskickad med en namnlapp om halsen. Bränna bilar, våldta unga flickor, fortsätta terrorn de upplevde av ryssarna det gjorde ingen av dessa barn. Och de flesta trivdes i sina svenska familjer. En del återvände hem efter krigsslutet, andra inte. Och alla judar som kom, ändrades skolan för deras skull? Och hur har judarna det i Sverige idag? Förföljda och hotade i vårt frisinnade, öppna och toleranta land.
Tobias åk till Syrien och gå in i en moské i shorts och du möts sv en säker död. Som kvinna räcker det att visa håret och ankeln.

#3 - Tobias

Dimma; just shortsen i moskén räknas i min tankelek kring svenskar flyende till Syrien. Du verkar tyckas att man i min tankelek skall begära att Syrien anpassar sig efter svenska flyktingar där. Men du verkar ha en hel del emot att vi i Sverige gör vissa justeringar för att de invandrare som kommer hit ska trivas i vårt samhälle.
Jag menar givetvis inte att vi ska bli någon muslimsk stat, att vi ska ge upp allt och att invandrare inte ska acklimatisera sig överhuvudtaget. Men vi måste trots allt mötas på halva vägen.
Invandring eller, ska fortfarande den offentliga skolan ändå var politiskt och religiöst obunden. Det finns många som inte bekänner sig till den kristna tron utan att vara vare sig invandrare eller muslimer. Jag själv räknar mig dit till exempel, då jag inte är det minsta troende. Den som önskar undervisning med t ex kristna inslag till sina barn får helt enkel placera dem i en friskola. Svårare än så är det inte.

#4 - Jörgen Astonson

http://jorgenastonson.blogg.se/2016/december/marcus-birro-levererar-alarmism-sa-vi-slipper-vara-alarmisterna.html

#5 - Stig

Nej du, Tobias. Du är ute och cyklar. Religiösa friskolor bör förbjudas. Däremot ska firandet av vårt svenska kulturarv och värderingar där kristendomen naturligtvis ingår tillåtas, eller snarare vara obligatoriskt! Vi ska inte backa från vår historia. Det är nog med de politiskt förljugna 'ideologifacisternas' förmynderi!

#6 - Andreas

Och här trodde jag att Birro var utbildad. Är ganska säker på att vår grundlag när den talar om religionsfrihet talar om att staten inte ska ha en religös agenda - något som fixas lite varje år.
Och detta är något bra och har inget med muslimer eller islam att göra. Tycker dessutom att Svenska kyrkan och alla andra religion bör behöva betala samma skatt som alla andra organisationer. Förstår inte varför en organisation slipper skatta bara för att de inte har vuxit ifrån sin påhittade kompis.

#7 - Aake K. Bergh

"Rektorn gick alltså in och helt enkelt plockade bort själva grundbulten till varför vi firar jul. Bort med Jesus. Bort med Gud, bort med julens glada budskap och oss är en frälsare född...

Bland annat tog man helt enkelt bort två verser i sången, vers två och vers fyra och skrev om allt det som hade med kristen tro att tro att göra."

Men nu ska vi se... det här med att ha kakan och äta upp den. Ska vi ha bibelläsning i skolan? Ska eleverna skrämmas med guds vrede? I några år nu har stat och kyrka varit skilda åt, och även skolan är befriad från kristen indoktrinering. Men plötsligt är det lite mysigt med lagom ateistisk kristendom till jul och då är det helt okej med lite religiositet i skolan.

Är det att ge efter för terror menar du? Eller ska vi möta islamistisk terror med en annan lika fantatisk religion? Sitt gärna och var kristen i ditt hörn, men förvänta dig inte att alla, utlandsfödda eller inte, ska tycka det är viktigt med guds sons vandringar på jorden just till jul, när större delen av det här landet skiter högaktningsfullt i Gud, avkomma och helige ande resten av året. Trams!

Kommentera