Opinionsblogg

Oro och Kärlek- Snart är det skolstart...

Idag fyller min dotter sju år. Vi gick upp tidigt, jag och hennes bror, och förberedde tårta, sång och alla paket. Hon låtsades sova när vi sjöng för henne. Hon blåser ut alla ljusen på en gång. Av alla hjärtan som blöder i min dumma, gamla kropp är fadershjärtan det största av dem alla. 

 

Jag älskar mina barn med en helt ny slags grundlag. Jag älskar mina barn med en slags urkraft som sätter mig i förbindelse med något både väldigt mycket större och upphöjt, och något väldigt instinktivt.

 

Under några år gick mina barn på förskola. Människor som arbetar inom förskolan, som pedagoger, som städare, som kockar, som allting annat, är vår tids hjältar.

Tänk på det en liten stund.

Som stressade yrkesmänniskor kommer vi föräldrar travande till förskolan med det i särklass viktigaste vi har, viktigare än allt guld i världen, viktigare än allt det vi ägnar våra hysteriskt inrutade dagar att göra. Vi kommer med våra barn och överlämnar dem till människor vi möjligen kan namnet på. 

Sedan går vi.

Vi litar på att de där människorna inte bara tar hand om våra barn, utan att de till viss del uppfostrar dem, ger dem mat, leker med dem, utbildar dem, tröstar dem och trivs med dem,

 

Det är ju alldeles fantastiskt.

 

Nästa vecka börjar min dotter ettan. Min son börjar tvåan. Steget från den förberedande skolan, den så kallade nollan, till att börja ettan är som att korsa Nilen i sandaler av plast.

 

Plötsligt dundrar verkligheten in. Plötsligt handlar livet om exakta tider, prestationer, läxor och inte minst det sociala spelet.

 

Jag tror inte det finns en enda förälder som inte är rädd för att komma till skolan för att hämta sitt barn och se honom eller henne stå ensam under det höga trädet på skolgården medan de andra spelar fotboll eller hoppar hopprep. Det är nog en förälders värsta mardröm, att ens barn ska hamna utanför.

 

För en man som ägnat en stor del av sitt yrkesliv åt att stå just utanför blir uppfostran en aning komplex när jag av hela mitt hjärta vill se mina barn inkluderas, få vänner och vara varma, goda kompisar.

 

Jag har mött många klåpare i mitt liv. Jag har mött trixare, penning-kåta rovdjur till människor, människor med bruna tungor och vassa armbågar. Jag har träffat folk som kramat mig när jag träffat dem och som slipat knivarna när jag vänt dem ryggen. Jag har i yrkeslivet mött många människor som dansat lyckliga över lik för att vinna en centimeter. 

 

Men i barnomsorgens och i skolans värld har jag bara mött människor som sliter som djur för att göra vardagen så varsam, så lärorik och så bra för mina barn som möjligt.

 

Skolan är en tuff värld. Det är landets största arbetsplats. Det är ett ställe där våra älskade barn kommer tillbringa mest tid under drygt tio år. Det är en plats att värva. Lärarnas status är skamlöst låg i det här landet. Liksom förskolans pedagoger. Höj deras löner. Höj deras anseende. Människor som väljer att utbilda sig för att utbilda våra barn, fan förskolan och hela vägen genom utbildningssystemet, är det allra viktigaste vi har i ett samhälle.

 

Det är fortfarande sommar när vi öppnar fönstret i köket. Min dotter fyller sju år och jag står framför spegeln i badrummet som en åldrad man. Men jag ler. Jag kanske är ifrågasatt och kritiserad. Jag kanske har bränt tusen broar. Men jag har redan vunnit två av de största segrarna som går att vinna. Mina barns sång rullar genom lägenheten. Jag går ut till dem och känner en oövervinnerlig kärlek strömma igenom mig.

 

 

Kommentarer

#1 - sheryln

Hej, jag är den mest lyckliga personen på jordens sida, efter 6 månaders sorg och sorg utan att vara med den jag älskar, försökte jag allt mitt bästa för att jag ska göra min älskare lycklig men det verkar aldrig Träna bra det var som att jag gör allt förgäves men allt tack går till Dr Ogundu för att komma att förändra alla mina bekymmer och sorg till glädje. Jag kände den stora mannen när jag läste några underbara vittnesbörd om Dr Ogundu hur han har hjälpt många människor på deras förhållande problem jag läste en tidning när jag såg stora vittnesbörd, liksom min besvär då bestämde jag mig för att inte slösa bort tiden eftersom jag har Missade min älskare så mycket jag bestämde mig för att kontakta honom och dela allt mitt problem med honom som han berättade för mig att inte oroa sig för att han försäkrar mig om att inom 48 timmar allt skulle bli sorterat ut jag trodde Dr Ogundu så mycket på grund av hur han har varit Hjälpa många människor, min pojkvän som lämnade mig för gott plötsligt svarade min text och skickade tillbaka mina samtal och bad mig att tacka honom, jag var så glad, är så tacksam mot Dr Ogundu för vad han har gjort för mig och jag lovar att vittna om hans godhet Hela mitt liv. Om du passerar samma problem eller något slags problem kontaktar du den här fantastiska mannen på sin e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com}

1. Få din älskare eller man tillbaka
2 Lotteri stavning
3 Om du inte kan uppfylla din partner
4 viktminskning stavning
5 Skilsmässa stavning
6 marknadsföring på kontor
7 Få pengarna tillbaka
8 Graviditet stava för att bli gravid baby
9 kärleksspell
10 äktenskapsengagemang och så många fler
11 pengar stavning / lycka till stavning

#2 - Louise

Så fint skrivet Marcus❤️ Barnen är verkligen det käraste vi har. Det är helt skandalöst att man inte satsar mer pengar på barnomsorgen i Sverige inklusive skolan ... Men med den takt som våra politiker "säljer ut" Sveriges välfärdssystem så har vi nog tyvärr en dyster framtid att skåda i Sverige med en större segregation och privatisering där laglösa zoner kommer att råda och där klasskillnader bara kommer att öka för varje år som går, fruktansvärt sorglig utveckling tycker jag och är dessutom rädd för att mina barn inte ska få möjlighet att läsa Astrid Lindgren i skolan då hennes böcker i en del kommuner eldas upp då de anses vara rasistiska. Tror att stackars fina Astrid Lindgren gråter i sin grav när vissa PK-nutids-människor hävdar att hon var en rasist.
Fruktansvärt hur man så lätt skrotar ett svenskt kulturarv ... Men snart finns det nog tyvärr inget Sverige kvar...om utvecklingen fortsätter i samma takt som den gör idag

Kram till dig och stort grattis till lilla 7-åringen !

#3 - Anonym

Nu har Anders Borg fått minskad arbetsbörda, då kan väl han arbeta som lärare? Han kan väl ta hand om en del av de alla människor som han har tagit hit? Det är dags att Anders Borg drar sitt strå till stacken! Reinfeldt är inte längre statsminister, han har väl tid att arbeta som lärare?

#4 - Mary

Hej, jag vill bara säga ett stort tack till Dr. OGUNDU för vad han har gjort för mig och även rådgöra med någon som lider av ett äktenskapligt problem. Han tog tillbaka mannen jag älskar och vårdar med hela mitt hjärta, En man som lämnade mig för en annan kvinna i bra 6 månader med 2 barn, allt hopp var förlorat tills jag hittade Dr OGUNDU email online som sa att allt kommer att bli bra . Han berättade för mig att min man kommer att vara tillbaka om 2 dagar, jag är så underbar idag att min man är tillbaka till mig och vi är glada och han vill alltid vara vid min sida, jag kommer att rådgöra med dig inför liknande problem att kontakta Dr. OGUNDU Vem är pålitlig och rakt framåt kan du kontakta honom via e-post drogunduspellcaster@gmail.com
Om du också behöver lösas i följande problem, kontakta honom så bra.
1) Om du vill ha din ex tillbaka.
(2) Kärlekstavning
(3) Du vill bli promad på ditt kontor.
(4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) Du vill vara rik eller vinna en lotteri.
(7) Du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.
(8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(9) om du inte kan uppfylla din partner.
(10) om du vill stoppa din skilsmässa.
(11) om du vill skilja din man
(12) om du vill ha dina önskemål.
(13) Graviditet stava för att bli gravid baby
(14) Garantera att du vinner de oroliga domstolsärenden och skilsmässa oavsett scenen
(15) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
Ännu är e-postadressen drogunduspellcaster@gmail.com kontakta honom omedelbart

Kommentera