Opinionsblogg

Feministen i mig har äntligen vaknat.

Vad är sanning? I Sverige 2017 är sanningen satt på undantag. Många skriker högt om att det inte finns någon sanning. Det är upp till var och en att hitta sin egen sanning. Det är som är sant för mig kanske inte ens är grus värt för dig. Så därför kan jag promenera rakt över dig om du står i vägen och hävdar att något du tror på skulle vara mer sant än det jag tror på…

 

Det är som det är…

 

Den nya tekniken har erbjudit människor flera nya, stora fönster mot en verklighet som länge etablerad media och politiker gemensamt haft egna, panteterade fönster att släpa fram folket till.

 

Sedan har de tryckt era ansikten mot de där fönstren och sagt:

”Så här är det. Så här ser verkligheten ut. Så här är världen uppbyggd. Detta är inte vår version av sanningen, detta ÄR sanningen. Fattar ni? Detta är vad vi menar med ER verklighet.”

 

Detta med brott och straff är intressant. Samhället dignar under de svarta frukter som är fördomar om vem och vilka som begår vem och vilka brott. Sanningen sätts på undantag. Etablera media beskyller alternativ media för att inte ens vilja befatta sig med sanningen trots att man själv tigit, ljugit och vägrat skriva om sådant som inte passat in i DERAS agenda.

 

Enligt en ny rapport från BRÅ (november 2016) har sexualbrotten mot kvinnor ökat. Under 2015 utsattes 129.000 kvinnor för olika typer av sexualbrott. Man kan ju misstänka att det så kallade mörkertalet här är rätt stort. Jag är säker på att det finns kvinnor som inte ens orkar anmäla att de blivit utsatta.

 

Det är ungefär här feministen i mig vaknar till liv efter en tid i dvala. 

 

Så länge det patriarkala förtrycket följer den klassiska mall som lärs ut på Södertörns Högskolor är det inger problem. Men när förövarna inte är vita, medelålders, heterosexuella kristna män längre kommer teorierna i konflikt med verkligheten. Då blir snacket om ”sanningen” extra intressant.

Jag vet inte sanningen bakom de ökade sexualbrotten mot kvinnor. Men jag vet en sak. Jag har inga problem överhuvudtaget att som man ta ett kollektivt ansvar över det här. Jag ofredar ingen. Jag är man. Jag råkar dessutom (förlåt mig Gudrun Schyman) vara medelålders, vit, kristen och dessutom heterosexuell. Jag både vägrar befinna mig i skottlinjen för feministerna korseld, och jag vägrar hålla käften rörande de faktum att nästan 130.000 kvinnor 2015 anmälde att de blivit sexuellt ofredade.

 

Jag talade med en ung kvinna på redaktionen för en tid sedan. Vi talade om utelivet och om detta att gå hem från krogarna och så där. Hon berättade att många kvinnor gör upp planer redan innan de går ut, hur de ska ta sig hem utan att riskera att bli utsatt för allt från drängfulla killgäng eller ännu värre saker. Då har ju rädslan fått spelrum. Då har ju redan rädslan till viss del tagit över deras vardag. Om det är så (och förlåt mig för att jag är typ sist med att haja detta) att kvinnor är rädda för att gå ute om kvällarna (och med 130.000 anmälda brott på ett år är det inte konstigt om de är det) har jag faktiskt ett ansvar som man att fördöma det. Inte för att jag är en del av problemet. Utan för att jag vill vara en del av lösningen.

Eller helt enkelt för att jag är en människa.

 
 

Kommentarer

#1 - Cissi

Vänsterpartiet förklarar att den höga överrepresentationen av utländska förövare beror på att dessa människor är marginaliserade och upplever ett utanförskap i samhället. Dom ger ingen vidare förklaring till varför "vissa" grupper är kraftigt överrepresenterade och andra inte, eftersom det faktiskt finns många minoritetsgrupper som upplever diskriminering. Exempelvis så är asiater (kineser, koreaner osv) kraftigt underrepresenterade i brottsstatistiken, vilket enkelt uttryckt betyder att dom flesta asiater sköter sig.
På tal om religion Marcus; hur många människor är egentligen troende? Vad innebär det att ha en tro?
Det finns massvis av människor här i världen som säger att dom tror på Gud, men det gör dom knappast till goda människor, utan det är dina värderingar och handlingar i livet som avgör om du är en god människa - eller inte.

#2 - Jochen Flor

Vad jag har så evinnerligt svårt för att förstå är att inte kvinnor mobiliserar och reagerar allt häftigare. De ser sina "syster" en efter en efter en,,,antingen bli solo våldtagna eller gruppvåldtagna. Det är likt grisarna som ska till slakt, de är ängsliga men marscherar på mot slaktbänken.
Vad är det med dagens kvinnor ?
Herregud, ut och demonstrera, strejka, gå i miljontals till Rosenbad och begär att nu är det väl för faan dags att lära dessa män som drivs av sin perversitet.
Vem tar ansvar för alla tusen pojkar och män som anlänt från orienten och som ser kvinnan som en lägre stående varelse ? Vem ?
Ja, inte jag..dra inte in mig i detta vansinnets kollektiv bara för jag är medelålders vit man...
Vad har hänt i leden ? I de kvinnliga leden ?
Såg häromdagen en pojke som skulle utvisas...Det blev ramaskri på skolan där han gick...demonstrationer - och kvinnor i spetsen krävde att han skulle få stanna, gott så , MEN var finns reaktionen när allt från 12 åriga flickor och uppåt dagligen blir brutalt våldtagna ???
Ska man gömma huvudet i Facebook och låtsas som ingenting ? Var finns kvinnorörelsen ?
När Röda armén trängde in i Centraleuropa 1945 våldtogs hundratusentals kvinnor...många tog självmord innan de sovjetiska horderna anlände. När kvinnorna våldtogs försökte männen försvara sina fruar vilket resulterade att de sköts på fläcken. Kvar blev en traumatiserad kvinna som våldtagits 45 ggr, en skjuten man samt deras barn som sett allt.
Hur ska vi ha det i Sverige i framtiden..ska vi gå bakåt eller framåt ?
Ta strid kvinnor , jag står bakom er, men dra inte in mig som ansvarig för att jag är man, TACK !!
NI SKA INTE FINNA ER I DETTA. Igår Järfälla med en 13 åring samt en förtvivlad pappa....Usch vad jag lider med denna familj.
Skit i social bakgrunder eller klasskamp...eller "att även svenska män våldtar"...Vakna nu !! horderna rör på sig och ni kvinnor är inte mera värda ån tre höns i deras ögon. Våren och sommaren nalkas långsamt.
Ni måste vakna och dessa pojkar och män måste läxas upp.
Min dotter är 25 och jag är livrädd att få ett samtal och därtill ett samhälle som skulle vända oss ryggen om vi bara nystade om att det var inte Karl Andersson utan 5 st orienter som förgripit sig på henne.
Upp till kamp kvinnor !!!!! Jag stödjer er till 100%

#3 - Cissi

Det skulle vara bra om du även skrev något blogginlägg om alla dom pedofiler som kommer undan med barnpornografibrott. Dessa män gillar att se barn våldtas på film. Många av dessa förövare är svenska män. Det är bra med lite balans i debatten om kriminalitet i Sverige.
Tyvärr finns det en hel del vidriga människor här på Jorden.

#4 - Il Capitano

"Sanningen" från bloggaren haltar kraftigt.
Tro inte på vad som helst.
Att använda statistik som sakrament liknar mest en alternativ agenda.

Tänk efter före, ta lärdom av din "sanning" om 'kod291'.
Viljan att vara tilllags genom att kalla sig själv för feminist men ändå samtidigt ha ett sådant enormt behov av att etikettera andra människor är en smula bisarrt.

Att poeten slutligen lyckas kläcka ur sig självmålet "lösningen på problemet".
Hrm. Jisses.
Jag vet inte riktigt syftet med denna mentala istid men...
den har vi hört förut.


#5 - Aake K. Bergh

"Jag är man. Jag råkar dessutom [...] vara medelålders, vit, kristen och dessutom heterosexuell."

Då du själv bekänner dig såsom tillhörande den grupp människor som historiskt ligger bakom majoriteten av alla strukturella orättvisor vi har i vårt land, hur tänker du dig att vi ska få ordning på dessa, förutom att sitta bakom ett tangentbord och lite beskäftigt och lillgammalt blogga om dem? Är det ens möjligt, med löneskillnader och mäns generella syn på kvinnor, att rakryggat kalla sig både kristen och feminist i ett land vars värdegrund på det stora hela är sprungen ur en kristen ideologi?

Kommentera