Opinionsblogg

Kändisars goda hat.

Om man är känd och tillhör den "goda" sidan kan man hata med en intensiv och avskyvärd beslutsamhet och komma undan med det.
 
Man kan skriva de allra mest brutala vidrigheter på Twitter och Facebook, man kan hata, hota och bete sig som en tonårig på snedfylla och ändå applåderas av höga chefer och av alla andra häftiga kändisar som också befinner sig på rätt sida.av hatet. Deras bubbla hindrar dem från att se sina egna vidrigheter. De kan skriva saker som att de ska "bajsrunka din morsa i munnen" och applåderas för det. De kan skicka hot och hat. De kan ljuga och trixa men de hyllas ändå. Gardell, Schyffert och gänget.
 
Det goda hatet känner inga gränser. De styr den mediala eliten med sin avsky och sitt folkförakt. Det är sorgligt och beklämmande på alla sätt. Jag tror inte ens de ser på det här sättet. De ser inte verkligheten eftersom deras bubbla helt saknar fönster. De ser inte att deras hat och deras spelade godhet egentligen bara är ett annat ord för fascism. De ser ingenting. De är blinda för sitt eget hat.
 
De umgås bara med varandra, bor grannar med varandra, uppsöker aldrig den riktiga verkligheten och avskyr alla som uppfattar verkligheten på ett annat sätt. De tror på allvar att deras uppfattning av sakernas tillstånd är ett slags facit, inte en uppfattning bland andra. De har rätt och alla andra blir brutalt ombedda att hålla käften. De ser inte att deras iskalla förakt är som vilket annat hat som helst.
 
De tror sig värna om den svaga människan men de använder sina åsikter som trappsteg på karrirässtegen. De håller sina fingrar i luften och känner hur vinden blåser bland chefer och elit och så går de i den riktningen. De avskyr i hemlighet sin egen publik. De har insett att för att hålla sig kvar en stund till på estraden så måste de mäta ut avståndet till folket och sedan behålla det avståndet. De får de stanna kvar i värmen och sitta i varandras förbannade tevesoffor och valsa med en sväng till. Man kan säga vad man vill om undertecknads fullständiga brist på smart planering.
 
Man kan le i mjugg och försöka tvinga ut mig i ytterfilen. Man kan ljuga om " min agenda" och försöka tysta ner mig. Det kommer inte att lyckas. Isen har redan brustit under deras sneda skidskor. Det folkliga upproret är redan här. Jag är så oändligt tacksam över att jag inte är ett löjligt tomtebloss i samtiden.
 
 
Jag är så glad att jag inte sitter i deras stinkande badtunna och geggar med i deras lögner. Jag gör vad vad varje skribent borde göra. Jag står fri.

Kommentarer

#1 - anne b rat

F-n vad bra du är Marcus!
De där individerna du skriver om är ju riktiga töntar, samtidigt som de tror att de är roliga är de så fruktansvärt dumma. Det är faktiskt synd om dem på sätt och vis att de har begåvats med dessa reptilhjärnor som de har.
Personligen anser jag mig ha ett gott sinne för humor, det tycker mina vänner också, men den humor dessa individer representerar tycker jag är både infantil och innehållslös.

#2 - Sven jönsson

Marcus "jag är inte bitter" Birro har gjort det igen. Skrivit en krönika om "det goda hatet". Vad kallar man då det hat Birro i krönikan ger uttryck för? Jag vet inte, men han hatar minst lika mycket som Schyffert och Gardell. Sedan Expressen valde att inte ha Birro som krönikör har han beskrivit sig som en "dissident" och "partisan", som påstår sig ha "fått sparken" av tidningen. Problemet är att man inte kan få sparken, som en frilansande skribent. När Birro kritiserade tidningen i en invandrarfientlig podd, fick Expressen nog och avslutade samarbetet. Då väcktes Birros hat mot "det goda hatet" till liv.
Sedan dess har han odlat myten om sig själv som en rebell och uttolkare av att veta vad "vanligt folk tycker", som om han visste mer om det än någon i medie- och humoretablissemanget.
Och så muttrar han om det "folkliga upproret" och "revolutionen" utan att kunna beskriva vad han menar med detta.
Till syvende och sist handlar allting som vanligt bara om Birro själv. Som vanligt.

#3 - Karolins

Hej! Vill bara tipsa dig om ett riktigt bra dagligt nyhetsradioprogram som brukar lyssna på genom youtube. Det heter What really happened med Michael Rivero som är en riktigt påläst och insatt kille som inte går på det som skrivs i mainstream media utan kollar upp hur det verkligen ligger till. Han är amerikan och sänder från Hawaii. http://youtu.be/hZG4N_VKHX0

#4 - Trotonen

Marcus Birro har verkligen råkat ut för det goda hatet. Han fick t. ex. sluta sitt jobb som fotbollskomentator på en sporttidning. Anledning? Han hade setts äta lunch med ett par höga SD-politiker! Jag tycker att MB är beundransvärd och dessutom välformulerad.

#5 - K

Vilken i "Gardell, Gardell, Schyffert och gänget" har skrivit "bajsrunka din morsa i munnen" och "applåderats för det", och av vem, och var?

#6 - Kalle

Har du några exempel på de där hoten och det där hatet, eller hittar du bara på Marcus?

#7 - Börje

Vilket jävla haveri till text. Är endast intressant i den mening att en får insikt i Markus labila psyke. Ostrukturerat, ogrundat och ointressant nonsens.

#8 - Ronny Randau

Tack för att du vågar tala sanning. Vi är många som inte får eller vågar tack låt aldrig din penna bli trubbig.

#9 - Ronny%20Randau

Tack för att du vågar tala sanning. Vi är många som inte får eller vågar tack låt aldrig din penna bli trubbig.

#10 - Livia

Hej, tack för du gillade mitt inlägg :)
Hoppas du kommer tycka om nästa inlägg 😝👌

#11 - Tobias

Misstänker att Schyffert, Gardell mfl är supernöjda över att inte ha med Birro med i sin TV-soffa eller badtunna oxå. Vem kan dra ner stämningen mer med sin bitterhet, sitt hat och sin fullständiga brist på planering som just Marcus Borrow??! Bättre stämningsdödare och osmidiga näthatare finns inte.
Inse fakta, Marcus! Du är bara bitter över att ingen vill lyssna på dina hatiska, rasistiska och utanförssökande åsikter. Du kan inte acceptera att ingen vill ta o dig ens med tång pga din förvirrade bild av omvärlden.

#12 - maria

Du e grym Birro. fortsätt som du gör,
vill bara säga att Schyffert är riktigt vidrig och sjukt tråkig också + äcklig

#13 - Cindy

Till alla er som hatar Marcus Birro; varför tar ni er tid att läsa hans blogg om han är så vidrig? Har ni inget bättre för er?
Sedan så kan jag själv undra vilka "folket" är.
Är det den stora medelklassen som har det rätt bra i Sverige? Vi talar väl knappast om överklassen (hoppas jag). Om det är några som bör känna sig upprörda så är det underklassen, som jag själv tillhör, som ständigt bollas runt mellan olika myndigheter, arbetsmarknadsprojekt, vikariat och får ständigt höra politiker tala om låga ingångslöner.
Hundratusentals människor lever på marginalen, många bor i andra och tredje hands kontrakt, folk känner sig otrygga. Jag hoppas att vi också är en del av "folket".
Vi behöver en politik som inkluderar fler människor, som minskar klyftorna i samhället och som bidrar till en "vi-känsla" i Sverige.

#14 - Anonym

Hej Marcus!

Tack för ditt inlägg och grattis till din känsla av frihet. Angående "Det Goda Hatet" tycker jag att din analys haltar en aning. Schyfferts Bajsrunks-haveri resulterade ju i en hel del kritik från "PK-maffian". Han blev bland annat kallad "sexist" och "porrskadad". Antingen vet du redan det eller så har du inte orkat googla eftersom att sanningen skulle rimma illa med den tes du för. Visst fick han dessutom ryggdunkar men det får ju du också. Ursäkta min något negativa kommentar och en fin dag till dig!

#15 - Mori

Var inte meningen att kommentera anonymt. Förra kommentaren var min. Hej!

#16 - Tobias

Ser att någon här ovanför lämnat en mycket välformulerad kommentar i mitt namn (med en länk till min blogg), så jag behöver väl inte skriva en kommentar eftersom allt redan är sagt... ;-)

Men, Marcus "Kränkt Vit Man" Birro, det skulle vara intressant med lite källor på det du skriver. Exakt var hittar man detta hat? I vilka sammanhang har t ex Gardell och Schyffert gjort dessa uttalanden?
Och om nu de du nämner står för "det goda hatet", vilket hat representerar du själv med dina ibland ganska bittra och vissa gånger snudd på rasistiska inlägg? Står du då för "det onda hatet"??

#17 - Louise

Den som håller upp fingret och känner var vinden blåser, det är du Marcus. Du beskriver dig själv. I dagens Sverige är det farligt för en själv att stå upp mot rasism, främlingsfientlighet, islamofobi och sexism. Du är feg Marcus. Du är som medlöparna under tiden före nazismens illdåd under andra världskriget när judarna demoniserades i dåtidens media, precis som flyktingar, framförallt muslimer, demoniseras på sociala medier och obskyr alternativmedia idag och även i vanlig media här och där. Du och dina gelikar är ansvariga till om liknande saker kommer att hända igen som under andra världskriget.

#18 - boysson

Skulle kunna skriva en hel massa om det här men nöjer mig med :väx upp klipp dig och skaffa dig ett jobb! Din pinsamma lilla brat!

#19 - Lars

Förlåt men jag förstår inte alls. Respekterar inte Schyffert mer än Birro eller vice versa. Men ändå, vad är detta för gnäll? Och snälla Marcus, ge lite exempel, annars låter du som Trump när han twittrar.

#20 - Cindy

Jag förstår fortfarande inte varför alla dessa "Marcus-hatare" gör sig det stora besväret med att hänga på Marcus blogg. Borde ni inte istället hålla till på någon vänster-blogg??
Och sedan det där med islamofobi som något tidigare inlägg handlade om, jag förstår inte varför vänstersympatisörer jämt ska försvara individer med rötter i mellanöstern, särskilt sådana som bågar brott. Om man kritiserar kriminella individer från mellanöstern då är man rasist och islamofob. Är ni medvetna om att det är förbjudet att begå brott enligt islam?
Tror ni till exempel att Maffian i Italien eller gängmedlemmar I Latinamerika är katoliker?
Är grova brottslingar från Ryssland ortodoxa kristna ? Svaret är alltid NEJ oavsett var i världen dessa individer kommer i från, men Vänstern verkar ha bestämt sig för att alltid i alla lägen försvara människor från "vissa delar av världen".

#21 - Filip

Delvis lider jag med dig Marcus när jag läser texten ovan. Du kan inte må bra.

#22 - David

Många programmerade människor som skriver här. Följer en blogg de hatar och blir bajsnödiga när deras "facit" ifrågasätts. Härligt! Jag förstår precis vad Birro menar. Hur man inte kan göra det är för mig helt fascinerande. Men hjärnan är en avancerad apparat så är det ju. Verkligheten kommer (förhoppningsvis) ikapp de flesta så småningom. Sen finns det ju de som faktiskt på riktigt är bortom allt hopp. Tyvärr.

#23 - Anonym

Verkligheten i Sverige är att ingenting fungerar. Skolan fungerar inte. Lärarna blir utbrända. Socialen fungerar inte. Socialsekreterare blir utbrända. Polisen går på knäna. Arbetsförmedlingen har helt ramlat ihop. Listan kan göras lång med allt som inte fungerar i Sverige.

Det har varit så här i många år. Men journalister och politiker verkar inte bry sig? Bara jag har ett jobb och bor i ett område där man inte skjuter på varandra - då är allting bra verkar de tänka?

Det känns bara konstigt att läsa en del kommentarer här. Fattar Ni inte hur det är i Sverige?

#24 - Anonym

Allt i Sverige är åt helvete! http://www.svd.se/har-ar-10-basta-landerna-for-affarer-2017#sida-10

#25 - Börje E

Vänsterliberalisternas käkar klapprar!

#26 - håkan

Du är kung marcus ! nästa president i jämtland !! kämpa på vi håller på dej !

#27 - Lennart

Bra Marcus! Det behövs sanningssägare som du. Personer som - liksom barnet i HC Andersens "Kejsarens nya kläder" - vågar säga som verkligheten är. Det är kanske inte opportunt, men viktigt. Personer på den yttersta vänsterkanten, eller politiskt korrekta i mitten retar sig tydligen på dig, vilket du ska ta som ett beröm.

#28 - Urban

Henrik Schyffert är en attentionwhore utan dess like som för det mesta är upptagen av sitt förbannade ego. Han är troligtvis inte det minst intresserad av att hjälpa flyktingar utan mer ute efter att synas i rampljuset. Troligtvis känner han själv att han inte fick tillräckligt med uppmärksamhet under åren med Nilecitygänget.

#29 - Ej inavlad 08

Dina texter är lika ärliga som GW Perssons....
De som skriver utan att ha något att förlora är de som förmedlar korrekt samhällsbild.....
Glöm alla dessa vänsterhyllande "poppispersoner" som en dag försvinner ur medias intresse....schyffert, ernman, schulman mfl

Det kommer en tid då de som inte kan tänka själv blir tvungna att acceptera verkligheten, för så är det, i flocken finns det följare och det finns ledare.

#30 - Anonym

Tack

#31 - Erica

Hej Marcus! Du har en förmåga att sätta ord på hur vekligheten ser ut. Det är precis så här det är. I det här landet får man inte ge uttryck för en avvikande åsikt. Etablissemanget och alla kändisar som tycker sig befinna sig på "rätt sida" frossar i hat och slänger ur sig den ena vidrigheten efter den andra. Därefter inbillar de sig att de tillhör "den goda sidan". Henrik Schyffert, Malena Ernman och Niklas Strömstedt, för att nämna några , har utsett sig själva som språkrör för vad man får- och inte får tycka eller ge uttryck för.

Så fort någon vågar ge uttryck för något annat blir det betraktade som onda. Populärt är även att alltid prata om "människors lika värde". Varför tror folk att jag inte tycker att människor har lika värde, när jag vill se en ansvarsfull invandring till Sverige? Vad har den frågan med saken att göra? Självklart tycker jag att alla människor har lika värde, men det betyder inte att jag måste vara för en obegränsad invandring. Detta gör inte mig till en ond människa, och du som vill ha fri invandring till Sverige är inte god.

Det offentliga rummet har blivit så begränsat av alla åsiktspoliser, etablissemanget och kultureliten. På grund av all den propaganda, åsiktspåverkan och indoktrinering vi matas med dagligen, varken köper jag- eller prenumererar jag på några nyhets blaskor länge. Jag vill få nyheter förmedlat till mig på ett opartiskt sätt, inte genom någon som drivs av ett eget patos eller en egen agenda. Den nyhetsrapportering vi får till oss i Sverige, har samma princip som om den kom från Kina eller Nordvietnam.

Sverige har blivit så sjukt, den är en jätteinfekterad varböld som ingen vågar ta hål på.
Sverige behöver flera som Marcus Birro och Katrina Janouch. Länge leve demokratin! (Även om den tyvärr är stendöd i Sverige)

#32 - Svenne Banan

Birro
Det stämmer så bra det du beskriver, denna kändis grupp tillhör liksom politiker, idrottsstjärnor och "den hjälpande delen" (alla som är anställda inom socialtjänst, diskrimineringsbyrån, migrationsverket mm, mm), den del som får sin skopa av sleven för att vara "goda". Tycker vi lever i en så intressant tid då det tydligen lönar sig att hyckla, fara med osanning och mobba (SD och andra som kommer med sunda åsikter). Njuter med tanken av att dessa ska få smaka på konfekten likt alla som bor i anslutning till så kallade no go områden. Innerst inne tycker majoriteten troligen som dig Marcus, jag håller med dig HELT och fullt. Mest synd är det om barnen tycker jag, följer ungarna i skolan och det lärarna predikar är kraftigt vänstervriden dynga, tex att citat muslimer är goda ! Finns väl både goda och elaka muslimer som oss alla andra. Efter en lång utlandsresa så inser jag mer och mer hur sjukt tillståndet är i detta land.

#33 - Matilda

Otroligt vilket bittert dravel Birro kläcker ur sig, paranoia mixat med rasism och självömkande Trump-populism Han hör hemma på Avpixlat. Vad gör Birro på Nyheter24? De flesta mainstream-medier är vettiga nog att inte ge en plattform åt galna nättroll.

Kommentera