Opinionsblogg

Självklart med medicinskt cannabis.

Cannabis på recept? I ett land där droger rent juridiskt jämställs med dråp eller mord?

Danmark har redan gått före och erbjuder nu medicinskt cannabis till patienter med extremt svår smärta.

 

Även i Sverige ska det göras tester. På tre patienter med ryggmärgsskador. Det betyder alltså människor med bruten nacke eller rygg. 

 

Så här säger läkaren Claes Hultling i DN (19/7):

  • Många tror att dessa personers högsta önskan är att kunna gå igen. Men de flesta säger att de först och främst vill bli av med sin överjävliga och gnagande smärta som gör att en del vill ta livet av sig…

 

Det ger en viss förståelse över vilken typ av smärta detta handlar om eller hur?

 

Jag är själv nykter alkoholist så jag kan en del om bruk och missbruk.

 

Med tanke på hur spriten används som medicin av hundratusentals svenskar dagligen som dricker för att fly, för att glömma, för att minnas, för att gömma eller bara för att stänga av den inre, tickande motorn, med tanke på allt det som sker i spritens namn, helt lagligt är det naturligtvis självklart att patienter med svår smärta ska få tillgång till medicinskt cannabis.

 

 

Kommentarer

#1 - Il Capitano

Smärta och missbruk är två helt olika saker eller...
Cannabis är för övrigt den värsta drogen efter alkoholen.
Vi fattar nog alla att Marcus kunskap i ämnet är lika med noll.


#2 - Tobias Lindkvist

Svår smärta och missbruk är två helt olika frågor. Genom detta inlägg visar Birro sin okunskap i ämnet. Så det är ok att skriva ut cannabis med motiveringen att vi har alkoholister i Sverige? Med samma argument borde vi tillåta rattonykterhet eftersom det finns folk som kör för fort.

Jag tar inte ställning för eller emot förskrivning av cannabis, men Birros argument håller inte.

#3 - Alexanders

Kommentatorer som likställer medicinering med missbruk är naiva. Från över hela världen kommer läkarrapporter och andra bevis hur effektiv Cannabis medicineringen är. Men den trångsynta Svensken kör stenhårt på sin anti-braj propahanda från 60talet.
Behåll er åsikt ni småsinta svennebananer, ni kommer ändra er när ni själva eller någon i er närhet kommer i behov av smärtlindring eller kanske behandling av Cancer.
Och cannabinoider är det effektivaste och lindrigaste alternativet. Vi som öppnat våra sinnen för bättre alternativ än morfinbehandling eller cellgiftsbehandling, har redan lämnat er i kölvattnet och där kan ni stanna.

#4 - Leo

Jag tycker vi ska legalisera cannabis. Min pappa har levercancer och hade även fått en metastas på revbenen. Vi började köra honom alternativ medicin (cannabis) efter att han blivit utdömd. Han får även en massa andra alternativ preparat som silver,bikarbonat,super stark c-vitamin och en hel uppsjö med naturpreparat. Han får även en pasta som innehåller cannabioder som vi smörjer in honom med. Dom strålade min pappas metastas utan framgång. Pappa blev jätte sjuk och då tog vi beslutet att börja med cannabis behandling. Efter att ha gått på denna kur i ca 1 månad va de dax för röntgen igen. Och tro på fan att metastasen på revbenet va borta. Och eftersom min pappa slutat med nevaxar (en stark cancer medicin) så kan inte läkarna förklara hur den försvunnit. Men VI vet vad som hjälpt pappa och de är cannabis som räddat min pappa. Nu kör vi en kur till och nu kör vi stenhårt på huvud tumören på levern. Vi ska visa Sverige att cannabis är medicin. Sen så visst går de att missbruka cannabis oxå. Men i rent medicinskt syfte så borde de definitivt legaliseras.

#5 - Tobias Lindkvist

@Alexanders: I det här fallet är det Birro som likställer utskrivning av cannabis med alkoholmissbruk. Det är bara att läsa inlägget så ser du. Och just på grund av att folk missbrukar alkohol anser han att man ska legalisera cannabis. Just DET argumentet håller inte. Sen finns det säkerligen massor med bra argument för förskriva cannabis i vissa fall, men att det finns alkoholister är inte ett av dem.

Kommentera