Opinionsblogg

Tänk om det varit högerextrema i bombarjacka....

På Södermalm i Stockholm driver det i runda slängar runt ett hundratal barn (en del så unga som 9 år) som lever i ett slags angränsande universum.

De är i Sverige för att begå brott.

Häromdagen rånades en person på sin mobiltelefon av ett gäng på Medborgarplatsen i centrala Stockholm. När personen försökte ta tillbaka sin telefon fick vedebörane ett slag i ansiktet.

Bara någon dag senare omringade ett gäng unga nordafrikanska män ett äldre par som satt i en bil, mitt på dagen, vid Björns Trädgård på Södermalm, alldeles intill folkvimlet på Medborgarplatsen. De försökte rycka av en guldkedja från den äldre kvinnan. Både hon och hennes make chickades svårt.

 Alltså..

Vi har ungdomsgäng som drar runt och enbart är här för att begå brott och varenda skrivkunnig opinionsbildare i hela landet håller käften om det. Tänk om det varit deras gamla mamma som blivit utsatt för det här våldet? 

Inte ens när våldet når deras älskade Södermalm reagerar dem..

Vad beror detta på?

Christian Fröde´n, gränspolis i Stockholm beskriver för Aftonbladet (25 juli)  hur det i Nordafrika cirkulerar så kallade "Amerikabrev",  alltså en modern variant av de brev som skickade still Sverige vid förra sekelskiftet.

Innehållet i dessa nya moderna varianter är givet. Det handlar om hur bra ungdomarna har det i Sverige, hur enkelt det är att begå brott och så vidarere.

 Ungdomarna som är här för att begå brott kommer från Nordafrika. Polisen säger att ungdomarna är socialkontorets huvudvärk och alla försöker hitta så många förmildrande omständigheter som helst.

Men faktum är alltså att de är i Sverige för att vi är så förbannat flata mot den här typen av brottslighet. De VET att myndigheter kommer sitta och kasta ansvaret emellan sig och de bara garvar åt det patetiska i situationen medan de letar upp gamla tanter att råna och slå på käften.

Nästa gång en sossepamp sitter i teve och ljuger sig blå om ”ordning och reda i flyktingmottagandet” så kan ni ju skänka en tanke åt de åldringar som blivit utsatta för våd av en grupp unga män som inte en enda människa i vårt land har den allra minsta koll över. 

Och jag väntar fortfarande på att någon annan än undertecknad ska våga adressera detta.

Tänk om gängen varit högerextrema kids i bombarjacka och hakors. Tänk om det varit fotbollssupportrar. Tänk om det varit Sverigedemokrater. Tänk om det varit packade kändisar.

Tänk om det varit motorcykelgäng. Tänk om det varit äckliga män som tafsat på yngre tjejer nere vid Medborgarplatsen. Då hade vi haft Zara Larsson med megafon från varenda löpsedel.

 Tänk om de varit…Och så vidare.

 Men nu är brottslingarna från Nordafrika och då står och eliten och dribblar med rasist-kortet så fort man beskriver problemet.

Jag skiter i det nu. Jag orkar inte snegla åt elitens håll längre. Ni får dribbla med vilka kort ni vill, Jag kommer fortsätta skriva sanningen. Särskilt så länge de fega jävlarna i grupp ger sig på 80-åriga gamla tanter.

 

 

 

Kommentarer

#1 - AnNa

Vad har Zara Larsson med detta att göra annat än att någon är kinkig över att hon hyllas av den sk. "eliten"?

#2 - Anonym

Så jätte bra skrivit, som vanligt, och huvudet mitt på spiken. Varför blundar maktens män, tror dom att jag, som medelsvensson är idiot, som sväljer allt. Hade det varit ungdomar av svensk härkomst hade det tagit hus i helsike. Är jag rasist nu??????? Jaha. Ja då får jag väl va de då, men för mej är det INTE ok att ge sej på NÅGON oavsett ålder. Men äldre har av orsak svårare att försvara sej. Sverige är så ynkryggat så man skäms över hur vårt land blivit. Dom som har "makten" skyller på varandra och inte ett skit blir gjort. Ta tag i dessa ungar lär dom att veta hut annars åker du tillbaka och det ska gälla alla som inte respektera vårt lands lagar och ordningar.

#3 - Agneta Nilsson

Bara plus poäng till dej Marcus

#4 - Anonym

Bra skrivet marcus upplever liknande scenarier i nordstan i Göteborg.

#5 - Anonym

Marcus visar på ett stort mod som vågar
ta i dessa frågor. Dessvärre så kämpar han
nästintill ensam om att beskriva desss
problem och blir dessutom hatad för
det.

Du ska ha all credd du kan få.

#6 - m96

#1 - AnNa Därför att hon brukar stå o gapa ut en massa feministiskt hat mot män o få uppmärksamhet i lögnpressen för det. Men hon klarar inte av o gnälla på den grupp som faktiskt begår brotten.

#7 - Il Capitano

Hejåhå din hycklare. "Fake news" verkar duga ibland.
Tänk om... det hade varit högerextrema i bomberjacka?
Då hade Marcus hittat på någon helt annan historia.

Kriminella oavsett ursprung är Polisens ansvar, inte ditt Birro.
Har du hört talas om fattigdom? Hatbrott?
Du nämner heller inget om unga s-v-e-n-s-k-a brottslingar.
Varför inte det kan man undra?
Dessa existerar nämligen eller skiter du i dom också?
Så vad är egentligen den slutgiltiga lösningen på dina problem? Skriv om det. Vill veta.
Å du. Tänk till först innan du knorrar.


#8 - Micke

Har du hakkors på jackan är du en socialist. Nazismen och Hitler var och är socialister, inget annat.

#9 - m96

Micke
Haha. Nej de var inte socialister i den mening du tänker på. Det syftade på folkgemenskap. Solidaritet med ens eget folk. Hade inget som helst med marxistisk socialism att göra. Hitler förklarar namnvalet i en av sina böcker.

#10 - m96.

Micke
Hatbrott mot svenskar är vanligt ja.
Svensk brottslighet är obefintlig i sammanhanget. Är en kulturell grej. Inga svenskar som betedde sig så oavsett social situation förr.

#11 - Anonym

Sista svaret var till Il Capitano givetvis.

#12 - Cindy

Il capitano - Markus största "fan" som uppenbarligen har mentala problem om man utgår från innehållet i hans texter.

Det är så typiskt vänstern att alltid skylla på fattigdom när man talar om kriminalitet.
Så länge det finns människor som har kass ekonomi så får vi enligt vänstern räkna med våldtäkter, rån och mord. Då får vi vänta i all evighet eftersom fattigdom är i särklass det absolut största problemet här på Jorden.

Det INTE Sveriges ansvar att ta hand om alla fattiga och utsatta här i världen!!!!

#13 - The larch

Vänster/högerskalan är passé, den dog nånstans med Reinfeldt och hans krumbukter när höger blev vänstermitten fur alle.

Att media tystar ner funkar inte heller, det dog med tidningsdöden, informationen tar andra vägar och kulturelitens "tyckande" är som orkestern på Titanic.

Istället har väljarna rört sig åt annat håll, när minst var femte (eller 25% av männen) vill ha återställd ordning (den auktoritära skalan). Så att så ensam är du inte.

#14 - Il Capitano

# 10&11 m96
Tycker att din 'grundliga' analys av den svenska hatbrottsligheten gick åt pipan.
Det har alltså aldrig någonsin funnits några svenska rånare påstår du på fullaste allvar. Jaha ja. Är du medlem i nmr eller en skojig pajas eller kanske både och. Struntsamma. Tack för dagens asgarv.

# 12 cindy
Att fattigdom skapar kriminalitet förstår väl vem som helst.
Var utan pengar och arbete i några månader så får du se med dina egna ögon hur du löser situationen.

Känner du dig stolt över din "mentala problem" kommentar?
Förstår DU ens vad det innebär att leva med mental ohälsa?
Låt mig helst slippa gissa.

Å att alla fattiga i hela världen vallfärdar hit är enbart nys. Den som säger så är inget annat än en lögnare och därmed alltså Sverigedemokrat.
Svårt att tro för de faktaresistenta men världen är faktiskt större än Sverige.
Jag lovar, det är sant.

#15 - Anonym

Illa Capirano bara hålla käften!!

#16 - wigwag

Trodde det handla om vilsna ensamkommande barn, tonåringar, som fått avisningsbeslut mot sig, avvikit, samt försöker klara sig här så gott det går. Genom prostitution, rån, snatterier mm. Det är knappast någon självvald drömtillvaro. Sverige borde skämmas som skickar tillbaka barn som inte är välkomna nånstans. Allra minst där dom kommer från.

#17 - Anonym

5+

#18 - Jan Ahlström

Marcus, skitbra!
Det gullas å smeks medhårs alldeles för mkt i Sverige, och jag är övertygad om att hade det varit svenska ungdomar som i gäng dragit fram och begått dessa brott så hade det, med all rätt, blivit ett jävla liv i msm. Även du hade säkert "gått i taket" och skrivit om det.

Il capitano, ?????? !

#19 - Fredrik

Du pekar ut ett problem, som är verkligt, men artikeln innehåller inte några förslag på åtgärder. De marokanska gatupojkarna kommer hit illegalt och söker inte asyl. Vad är dina förslag på hur man kommer till rätta med detta?

#20 - Anonym

Eliten är de största rånarna de lever på att försvara denna värdegrund.

#21 - m96

Il Capitano
Självfallet finns en o annan svensk brottsling. Men i sammanhanget ett obefintligt problem. 94% av alla brottslingar har minst 1 utländsk förälder tex. 30-40ggr högre sannolikhet att en somalier begår våldtäkt osv.
Nej är inte medlem i nmr. Men de har många bra idéer. Några av få som förstått systemet vi lever under.

#22 - Il Capitano

# 21 m96
Återigen dagens asgarv "förstått systemet vi lever under."
Är du komiker eller. Tack för den!
Å sedan... Du menar alltså att våldtäkter begås av 'somalier' med tilltalsnamn som: Linus, Rasmus, Lennart, Håkan, Mikael, Daniel, Carl, Ingvar, Hampus, Jimmie, Henrik, Staffan, Christer osv... Liknande namn är nämligen i majoritet i domar i jämförelse med 'somalier' som heter :
Ole, Luis, Jari, Jose, Mohamed, Dragan, Bekim, Pertti, Kareem osv...
Att någon av dessa faktiskt är från Somalia tvivlar jag inte alls på men att hitta på en massa siffror tyder på desperation.
Dina paranoida nassepolare i nmr vill skrota landet Sverige. Bra?
Beväpnade var dom än går. Bra? Terroristerna i nmr har utfört minst tre bomb attentat bara i år. Bra? Ja jisses...

#23 - Dan Andersson

Tack Birro för att du talar klarspråk och belyser verkligheten. Vidrigt att Sveriges ledning visar sådan total flathet och skiter i att leva upp till sin del av samhällskontraktet. Vi har en möjlighet att få ordning på Sverige igen, bara vi vågar stå upp och kämpa! Nu visar vi mod. Nu kämpar vi på och hoppas på förändring!!!

#24 - KLM

Sådant händer överallt ju. Men värsta är att de som går runt med block med papper och låtsas vara döva för att samla in underskrifter och samt ber om att skänka pengar för för funktions hindrade dessa pengar går rakt ner i deras ficka dessa är utlänningar många av dem som tigger idag på gator och torg. Vi gravt hörselskadade / döva går inte runt och ber om underskrifter el pengar . Detta är så falskt så . Har sjäv sett detta och stoppat dem genom att teckna men då flyr de . Polisanmäl ta bild . Så visst allt händer.

#25 - Bosse

Il Capitano! Du kan inte ha mycket i din kommunistskalle. Du verkar inte vara omtyckt på den här bloggen. Inte konstigt alls med en sån stalinistisk attityd. Självklart finns det svenska brottslingar. Majoriteten i det här landet är fortfarande svenskar(än så länge).Allt annat vore konstigt.Det unika med Sverige är och som inte finns i något annat land är att majoriteten av brottslingar i fängelser är utlänningar. Det existerar inte i något annat land. I amerikanska fängelser som har flest fångar så är majoriteten amerikanska medborgare. Och denna situation har ni kommunister och andra mindre smarta element orsakat. Vi behöver inte hitta på eller ljuga om utlänningars brottslighet. Dom håller uppe dessa siffror så bra ändå. Dom tackar väl för svensk gästvänlighet på detta sätt genom att våldta, skjuta ihjäl folk , bränna upp byggnader och råna folk. Dom du och andra vänsteranhängare försvarar är fega jävla kräk som jobbar i grupp för att sparka ned 80-åriga människor. Kan man som du protestera mot vad Birro skriver så har du inte många hjärnceller. Tar Sverige emot sådana som säger att dom flyr från krig och elände och bär sig åt på detta sätt så ska dom ut nästa dag från detta land. Eller så stannar dom kvar och sköter sig och jobbar. Och då ska dom vara tacksamma mot Sverige till deras sista jävla andetag. Det här landet blomstrade tills dessa jävla lata ligister kom och förstörde allt. Dom bidrar inte med ett enda dugg än bara elände. Kulturen med k-pistar ,handgranater, hedersmord, könsstympning, barnäktenskap ,stenkastning, slöjor, våldtäkter och annan jävla skit kan du och Löfven med flera stoppa upp någonstans där solen inte lyser. Det är bara att hoppas på att Jimmy Åkesson fixar till detta nästa år. Och att den
fule och onde plattnäsan glöms bort för all evighet. Han måste ha fått stryk nån gång som han ser ut. Och det är inte konstigt. Och du Il Capitano! För att spara tid åt dig när du svarar så du inte behöver skriva samma tjat hela tiden så är jag rasist, homofob, islamofob, xenofob och sossefob,värdegrundsfob och tycker inte att alla har lika värde.Nu vet du det.

#26 - Il Capitano

#25 - Bosse
Yes. Så rart. Ett helt inlägg om mig & "dom". Briljant.
Är dock lite missnöjd över att du lyckades nämna Birro en (1) gång.
Nåja, bättre lycka nästa gång.
Å bara för att du tigger om det...
Puss å kram till dig Bosse!

#27 - Jimmy

#26
Som ungdomarna idag kallar det, du är ägd av föregående talare. Du får gärna leva med din världsfrånvända verklighetsuppfattning om du så önskar men behåll det gärna för dig själv eller med din sinande skara av gelikar.

Kommentera