Opinionsblogg

Läge att bli arg först nu, Hakenius?

Idag tycker Johan Hakenius i Expressen att det är dags att bli förbannade över den islamitiska terrorn. Det är bra att han vaknar och blir förbannad. Det krävdes drygt tjugotalet mördade unga flickor och män för att HAN skulle vakna. Han blev inte förbannad efter att IS halshuggit folk på en strand? Blev han inte arg över de oskyldiga som brändes levande i burar? Var var han när barn spetsades på pålar? Var han inte arg när Paris drabbades? Suckade han inte ens tungt när Bryssel drabbades? När en elvaårig flicka mördades på Drottninggatan i Stockholm, var han inte det minsta arg då? När en religiöst övertygad man tog sikte på barn i en glasskö, blev han inte arg då? När en annan man körde in och mördade människor i en julmarknad i Tyskland, hur reagerade han då?

 

Några av oss vaknade redan 2013 och skrev om denna terror på exakt samma sätt som Hakenius gör i dagens tidning.

Några av oss förlorade inte bara anställning och försörjning, utan blev förföljda, motarbetade, förtalade, hotade och fullständigt stigmatiserad av den mediala elit som nu plötsligt anser att det är läge att bli förbannade.

Detta är egentligen bara ett uttryck för den fruktansvärda feghet som kännetecknar svensk offentlighet. Nu vågar de etablerad namnen tycka att terrorn är värd sin ilska men när de såg vad som hände de som gick före höll de käften och skakade stumt på sina fega huvuden.

I sak har han givetvis rätt. Det är verkligen läge att bli förbannade. Vi ska inte tappa vår kärlek och solidaritet. Vi ska fortsätta vara medmänniskor med stora hjärtan. Men terrorn bör skaka oss i grunden och den grunden innehåller både ilska, beslutsamhet och mod.

Men vaart var du Hakenius när vi andra skrev om detta och fick betala priset för det? Varför vaknar du först nu?

Jag kan ändå en dag som denna, trots att jag sitter där jag sitter, pank, skuldsatt och jobbsökande, känna en viss stolthet över att jag jag var förbannad tidigt, att jag såg hotet och tog det på allvar, att jag faktiskt försökte adressera barbariet också när ingen annan gjorde det.

Människor minns. Ni som läser dessa rader kommer ihåg vad det var som hände. Ni var också förbannade långt tidigare. 
Det stillar mitt hjärta när det stormar, larmar och skriker efter upprättelse.

Och ilskan är en energi som när den kombineras med kärlek, eftertanke, beslutsamhet och mod kan göra vårt samhälle till en bättre plats för våra barn.

 

Kommentarer

#1 - Cindy

Hakenius har aldrig gullat med islamister likt många vänsterfolk. Att HAN blir förbannad gör ingen skillnad eftersom HAN inte är politiker och därmed inte fattar några beslut.

#2 - Sven jönsson

"Varför vaknar du först nu?" undrar Birro, när sanningen är att Hakelius vaknade långt tidigare än Birro.

Läs t.ex http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article12705228.ab

Hakelius ego är mer lågmält än Birros.

#3 - Rosi

Kära Marcus Birro!

Vi är många som länge varit förbannade på terrorn. Men det som gör det så svårt att lyssna på dig är att du drar alla muslimer över en kam, du sprider hat och så drar du alltid på dig offerkoftan. Du har alltid tyckt så himla synd om dig själv och det känns ganska fånigt i jämförelse med vad folk som råkat ut för terror har varit med om. Du verkar dessutom glömma att muslimer i t ex Syrien dagligen råkar ut för denna terror. IS dödar alla: främst muslimer men också kristna.

Om du slutar att tycka så himla synd om dig på detta offentliga sätt och om du slutar dra alla muslimer över en kam, då kanske vi börjar lyssna på dig igen.

#4 - Anonym

HakeLius

#5 - Anonym

Marcus
Ge inte upp vi är många som lyssnar på dig. Offerkoftan är sådana som Rosi här ovan bär. Som inte vet vilket ben hon ska stå på. Så länge inte människor inser Vilka och Vilken religion/ideologi som står bakom hatet och terrorn så kommer de fortsätta att gulla med islam och dess anhängare. Dagen är snart nådd då tålamodet tryter med att se oskyldiga människor dödas och lemlästas i dödskultens namn.

#6 - Birro

Såg att du gråter ut nu för att etablissemanget gör dig arbetslös. Rätt åt dig din hycklare. Du var som bekant anställd på Expressen när de hängde ut privatpersoner med namn och bild. Du hurrade säkert med de andra på tidningen när reserach gruppen tillsammans med era journalister fick journalistpriset. Var fanns du då när många med mig fick sparken?
Karma min vän karma.

#7 - A

Det är väl ingen som sagt att IS terror inte är extremt fundamentalistiskt islamistisk, ingen har påstått att de är ett gäng gulliga kattungar. Däremot utgör de en liten grupp i en stor massa muslimer vilka bara vill leva ett liv i frihet och ekonomisk stabilitet som alla andra och som inte har eller vill ha ett smack med IS att göra.
Så, jag förstår inte detta med ditt tjat om att den sk. eliten skulle förneka detta? Eller menar du att man bör tycka att alla muslimer per definition är terrorister?

#8 - Anonym

Har inte sett stora protester ifrån muslimer emot terrordåden. Om man tiger samtycker man. Tystnad tolkas som medgivande. Hur många offer ska till för ni ska vakna??

Kommentera