Opinionsblogg

Svensk drömelva enligt italiensk media.

Dagen D. Skarp, hög sol över Högalidskyrkan. Bilarna i karavan över Västerbron. Det gulröda havet av löv på Långholmen där jag tar mina fåfänga löprunda.

I går kväll kl 1920 landade Italien på svensk mark och igår inspekterade dem Friends Arena. Många nyfikna blickar upp mot taket som går att stänga.

Om matchen gällt moderna arenor hade Sverige utklassat Italien…

 

Jag snackade med farsan igår och han lät andfådd redan då. Han börjar bli gammal nu och jag minns redan 2006, vid straffläggningen mot Frankrike, hur blek han blev, hur han fick svårt att andas och vi fick sätta honom ner fast han ville stå på balkongen och räka bort nervositeten.

 

De oinvigda säger alltid att det bara handlar om fotboll. Men det handlar inte bara om fotboll. Det handlar om stolthet, om tillhörighet, om ren och oförställd glädje, om kärlek och om stolthet över vem man är, varifrån man kommer, stolthet över landet man älskar.

 

Corriere dello Sport roade sig med att plocka ut en svensk drömelva genom alla tider. Så här ser den ut. 

De låter detta historiska svenska lag spela 3-5-2.

 

Målvakt: Thomas Ravelli.

Backlinje: Roland Nilsson. Patrik Andersson Anders Svensson (ja, de sätter honom som back.)

Mittfält: Kurre Hamrin. Nils Liedholm. Gunnar Gren. Kim Källström. Thomas Brolin.

Anfall unnar Nordahl. Zlatan Ibrahimovic.

 

Rätt slagkraftigt lag… Möjligen lite väl offensiv balans. 

 

Nu ska jag försöka samla tankar och känslor. Vilket jag kommer misslyckas med.

Följ rapporteringen runt Sverige-Italien här på Nyheter 24.

 
 

Kommentarer

#1 - THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com

#2 - wigwag

Herregud...så dåligt! Kan väl inte ha varit ett seriöst försök ändå. Jävla pajaser! Som straff ska Sverige ge dom Italienska medelmåttornas lag en förnedrande överkörning som kommer få många att gråta i olivträdens dal. Nu fan är det krig!

#3 - Sven Jönsson

Herregud Birro: ”och igår inspekterade dem Friends Arena”
Nästan lika illa som Corriero del Sports förslag till svensk landslagselva.

Kommentera