Opinionsblogg

Krigarhjärta & Kärlek

Jag läste i min andaktsbok om att livet är en resa. Oavbruten resa. 
En resa som ändå hela tiden blir avbruten. Man slår läger, byter stad, blir äldre, slutar supa, vinner segrar, får barn.

Man tror att man är framme. Men man kommer aldrig fram. Hela livet är en enda resa. Inga djupsinnigheten direkt men bra att bli påmind ibland.

Det här landet har stått och sparkat i sin spilta så länge. De här kedjorna som hållit oss tillbaka har brustit. Allt som brister föder tårar. Men alla tårar föder beslutsamhet.

Klockan 16 idag står Sverige still. Så brukar det heta. Men ett land står heller aldrig still. 

Mellan 16 och 18 idag kommer Sverige sjuda starkare än någonsin.

Det är både ett väldigt vackert och ett ganska fult land detta. Allt är både vackert och lite taffligt på något sätt... 
Som ett litet barns teckning.

De små sogliga gågatorna i småstäderna, de identiska galleriorna, affärskedjornas förbannelse, de trötta torgens fladdrande klänningar, solkiga tröjor på galge, röda prislappar, kommunhus i rött tegel, förorter med klibbig skugga mellan huskropparna, tunnlarna, de dåligt asfalterade infartsvägarna till öde parkeringsplatser, förvridna varuvagnar på botten av kanalen, köpcentren utanför citykärnorna med sina oändliga köer.

Samtidigt...

Sjöarna, de stolta skogarna, grusstigarna ner mot vattnet, sothönsen, kojorna i träden, solstolarna på gräset, daggen som faller, den ljusa himlen som ser ut att andas när vi lyfter vår blick mot den, Söder Mälarstrand i gryningen, Linnegatan en perfekt tempererad kväll, Hagas kullerstenar, Luleå en sen natt vid den obligatoriska dunken, Smålands trimmade trädgårdar, Österlens toscanska böljande dröm...

Men det vackraste med det här landet är människors solidariska drömmar.

Det vackraste med Sverige är människors obändiga och starka längtan efter liv, efter värdighet, efter sanning och rättvisa. Det ligger djupt och man får lyssna noga. Man får ha örat mot marken brukar det heta. 

Men jag lägger mitt huvud mot det här landets kropp och hör ett krigarhjärta.

Det kollektiva vemodet som Dan Andersson brukade dikta om. Den där förlikningen med att vi är ensamma men att vi är ensamma tillsammans och att det därför går att le mitt i tårarna, att det därför går att sträcka ut en hand till en främling och ställa fram ett glas till på Ikea-bordet...

Det där vemodet är unikt. Jag älskar den där bortvända eftertänksamheten. Jag älskar det här landets lite dryga övertygelse om att allt vi gör är bäst. Vi vill väl. Vi bär våra hjärtan i kupade händer.

Vad är ett land? Minnen av människor, minnen av att bli rörd vid när man behöver det som mest, ett kollektivt minne, en inriktning, en gryning som är lika ljus för oss alla som bor här.

Vi skulle behöva en seger mot Mexiko. Vi skulle behöva få kliva ut på våra identiska balkonger och skrika ut vår glädje.

Ett land är egentligen ingenting annat än en dröm vi drömmer tillsammans.
Låt oss därför drömma om seger idag.

 
 

Kommentarer

#1 - Next Gen

Varför skriver vi egentligen? Vad är det vi vill uppnå med våra vedermödor? Ska vi skriva oss till ett bättre jag? Som väverskor som väver silkeslena dräkter till sig själva innan de går på bal i fåfängans bleka månljus. Jag vill vara vacker på scenen, stå ensam där och fälla ut min själs hemligheter för allmän beskådan. Jag ger ett sken, jag är sken i förtrollade nätters förljugna barm. Jag är en eldfluga av falskt ljus som svävar ovan en avgrund av ångest och tomhet. Jag är en trädgård i ett rymdskepp som badar i ljus från fåfängas isolerade självbeundran.

#2 - Bengt

Sverige vann!!! Hur roligt var inte detta. Jag är i Jerusalem och såg matchen på rummet.Utanför på caféet spelade Tyskland sin. Vilken kväll.

#3 - Theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

#4 - Eniko Cuciurean

Jag vill använda detta medium för att vittna om hur jag kom tillbaka till min ex man efter skilsmässa, jag och min man har varit gifta i 8 år med 2 barn, vi har varit en lycklig familj. Förra året förändrades hans beteende mot mig och barnen, jag misstänkte att han träffade en annan kvinna utanför sitt äktenskap, när jag konfronterade honom, han hotade att skilja mig, jag gjorde allt jag kunde för att göra gångjärn rätt men allting till nytta tills jag såg ett inlägg på ett "kärleks- och förhållningsforum" om en stavningskastare som hjälper människor att kasta stavning i äktenskaps- och förhållandeproblem, när jag kontaktade denna stavningskanal via e-post, hjälpte han mig att kasta en re-union stavning och min man ändras och kom be om ursäkt för mig och barnen. Kontakta denna stora stavningskanal för ditt förhållande eller äktenskapsproblem via detta email: isikolosolutionhome@gmail.com Whatsapp eller Viber +2348133261196. Lycka till.

#5 - Eniko Cuciurean

Jag är dum i huvudet. Jag vet.

#6 - wigwag

Tack Eniko! Jag tog kontakt med stavningskanalen, fick stavningskastare, som kasta om min stavning och plötsligt kunde min partner förstå min stavning och kom tillbaks till mig. Fantastiskt! Tack!

#7 - Theresa

Jag älskar min man så mycket vi var nöjda med två barn, en pojke och en tjej. 3 månader sedan började jag märka några konstiga förändringar från honom. några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon annan. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen. Ibland går min man ut och kommer inte ens tillbaka hem några dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att lösa detta problem men ingenting fungerade. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. Jag läste om Dr Goko-berättelser på en webbplats som föreslog att Dr Goko kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så kontaktade jag honom och jag sa till honom mina problem. Han fixade mitt äktenskap och han ger en lösning på mitt problem, nu är min man och jag tillbaka igen. allt fungerar bra i mitt äktenskap och jag är så glad att Dr Goko tar tillbaka min man till mig med framgång. om det finns något problem i ditt hem, hälsa, äktenskap / relation och mer skicka email till Dr.gokosspiritualcaster@gmail.com kan du ge honom en whatsapp chatt på +2348056398964

Kommentera